Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová slezina plněná, na špeku a másle dušená

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 12. 2014 21:12

Suroviny pro 1

1

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Počet surovin záměrně neuvádím. Záleží na velikosti sleziny.

Plněná slezina je u nás oblíbená. Náplně mohou být různé. Například náplň s kuskusem a podušenými hříbky, nebo žampiony, vychlazené promíchat s trochou nastrouhaného eidamu. Také je dobrá náplň s osmaženým špekem a cibulkou, po zchladnutí promíchat s nadrobenou nivou. Nebo do otvoru zasunout špalíček slaniny, červené papriky, lahůdkové cibulky a eidamu.

Podáváme teplé, nebo studené, nakrájené na slabší plátky jako obložený talířek.

Do podobných přidávám podobný :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 11. 2018 17:13

Vera Slivova: Věruško,děkuji,udělalo mi to velkou radost:-K:yes:

Vera Slivova

25. 11. 2018 14:39

Tak jsem ji právě dojedla, s bramborem. Je dobrá a je to zajímavý recept. Myslím, že můžou zkusit i ti co slezinu moc nemusejí - je tam ale nepřevládá. Nádivka se povedla a ten sos s bramborama je mňam. Dokonce jsem se kvůli tomuhle receptu zaregistrovala :-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 12. 2014 20:40

magdalenka:Magdalenko,děkuji za milý komentář:-K Magdičko,slezinu obaluji a smažím syrovou,narozdíl od plíček,ty obaluji až po uvaření.Všechny moje experimenty jsou v pokrmech z vnitřností:-)rcp na smaženou slezinu Ti přidávám tady-a děkuji za zájem:-*http://www.toprecepty.cz/recept/25051-smazena-seza...

ivulinka ivulinka

4. 12. 2014 20:38

Aničko, to je bomba, jen si sáhnout pře monitor bez ohledu na to, kolik je hodin:-D
:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

4. 12. 2014 20:33

Súhlasím s Františkou, si veľmi šikovná a kreatívna :yes: vždy prídeš s nejakým novým nápadom. Ja som slezinu jedla len ako guláš, preto ma zaujala tvoja veta - že ju robíš aj v trojobale a smažíš. Asi moja otázka znie smiešne, obaľuješ surovú slezinu, alebo uvarenú?

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 12. 2014 15:46

Frantiska:Františko,velice děkuji za pochvalu:-*Moc mě Tvůj komentář potěšil:-K
Recepty z vnitřností i ty ostatní jsou moje vlastní experimenty:-)
Pokud něco převezmu od jinud(velice zřídka:-)))tak to vždy uvedu v poznámce:-)
Ráda dělám různé pokusy a pak to manžel"odskáče"s příborem v ruce nad naloženým talířem:-DPokud je to k snědku,tak se ráda o rcp podělím:-)


zizala:Jaruško,mě hrozně chutná slezina i jen tak obyčejně uvařená a na talíří jenom posypaná solí a pepřem:-pUž se mi kolikrát stalo,že jsem z ní nestačila připravit to,co mělo původně být-prostě nezbylo:-8To samé mám i s plíčky,když je po uvaření krájím do omáčky,nebo na marinování:-DDěkuji za pochvalu:-K

Jana Remkova:Jani,ze sleziny je velice dobrý i guláš,nebo na smetaně,na slanině,s hlívou,nebo dušená na leču,ale i obalená a smažená v trojobalu...naštěstí mám mužského,který vnitřnosti zatím může a má je rád,tak to se pak dobře vymýšlí různé"hovadinky";-)

Všem děkuji za milé komentáře a jsem moc ráda,že Vás recept zaujal:-K:-K

Frantiska Frantiska

4. 12. 2014 12:28

To je nejaka specialni kuchařská kniha na vnitrnosti nebo jsou to všechno vase napady? Protože Vase recepty jsou uzasne napadite :)

Jana Pá

4. 12. 2014 12:03

Za krásné podání dávám :yes:, u nás se nevaří vnitřnosti,ale je to náš problém ;-)

zizala zizala (moderátorka)

4. 12. 2014 08:36

Když jsem byla malá a naši zabíjeli pašíka, vařili jsme slezinu s plícemi a ostatním a mleli do jitrnic. Já jsem si vždycky kus uvařené sleziny včas "uzmula" pro sebe, moc mi tohle měkké masíčko se zvláštní chutí chutnalo. Můj muž ani dcery vnitřnosti bohužel nejí, takže dělat nebudu, ale osobně bych si pochutnala, o tom není pochyb :-p:yes:
A moc se mi líbí, jak ji servíruješ :yes::yes:;-)

Colombo65 Colombo65

3. 12. 2014 23:21

Nádhera :)

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 12. 2014 21:25

Nádhera! Moc se mi líbí, jak to máš naservírované. Já slezinu ještě nedělala :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: hovězí slezina recepty recepty vepřová slezina vepřova slezina slezina pokrm dušená slezina slezina recepty slezina na kmine slezina v kuchyni vepřové slezinky dušené rcp. hovězí slezina recept slezina recept recept na slezinu slezima revept vepřové slezinky dušené na smetaně rcp. recept vepřová slezina krůtí slezina pokrm ze sleziny hovězí slezina vepřové srdce a slezina recept omacka ze sleziny

Suroviny: slezina vepřová, špek, cibule lahůdková, paprika čerstvá červená, vejce, cibule lahůdková, sůl, pepř mletý, olej, špek, cibulka lahůdková, paprika čerstvá červená, máslo, sůl, mouka hladká

TopRecepty.cz

Vepřová slezina plněná, na špeku a másle dušená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1njo