Vepřová slezina plněná, na špeku a másle dušená
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Počet surovin záměrně neuvádím. Záleží na velikosti sleziny.
Plněná slezina je u nás oblíbená. Náplně mohou být různé. Například náplň s kuskusem a podušenými hříbky, nebo žampiony, vychlazené promíchat s trochou nastrouhaného eidamu. Také je dobrá náplň s osmaženým špekem a cibulkou, po zchladnutí promíchat s nadrobenou nivou. Nebo do otvoru zasunout špalíček slaniny, červené papriky, lahůdkové cibulky a eidamu.
Podáváme teplé, nebo studené, nakrájené na slabší plátky jako obložený talířek.
Do podobných přidávám podobný :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2018 17:13
Vera Slivova: Věruško,děkuji,udělalo mi to velkou radost
25. 11. 2018 14:39
Tak jsem ji právě dojedla, s bramborem. Je dobrá a je to zajímavý recept. Myslím, že můžou zkusit i ti co slezinu moc nemusejí - je tam ale nepřevládá. Nádivka se povedla a ten sos s bramborama je mňam. Dokonce jsem se kvůli tomuhle receptu zaregistrovala
4. 12. 2014 20:40
magdalenka:Magdalenko,děkuji za milý komentář Magdičko,slezinu obaluji a smažím syrovou,narozdíl od plíček,ty obaluji až po uvaření.Všechny moje experimenty jsou v pokrmech z vnitřnostírcp na smaženou slezinu Ti přidávám tady-a děkuji za zájemhttp://www.toprecepty.cz/recept/25051-smazena-seza...
4. 12. 2014 20:38
Aničko, to je bomba, jen si sáhnout pře monitor bez ohledu na to, kolik je hodin
4. 12. 2014 20:33
Súhlasím s Františkou, si veľmi šikovná a kreatívna vždy prídeš s nejakým novým nápadom. Ja som slezinu jedla len ako guláš, preto ma zaujala tvoja veta - že ju robíš aj v trojobale a smažíš. Asi moja otázka znie smiešne, obaľuješ surovú slezinu, alebo uvarenú?
4. 12. 2014 15:46
Frantiska:Františko,velice děkuji za pochvaluMoc mě Tvůj komentář potěšil
Recepty z vnitřností i ty ostatní jsou moje vlastní experimenty
Pokud něco převezmu od jinud(velice zřídka)tak to vždy uvedu v poznámce
Ráda dělám různé pokusy a pak to manžel"odskáče"s příborem v ruce nad naloženým talířemPokud je to k snědku,tak se ráda o rcp podělím
zizala:Jaruško,mě hrozně chutná slezina i jen tak obyčejně uvařená a na talíří jenom posypaná solí a pepřemUž se mi kolikrát stalo,že jsem z ní nestačila připravit to,co mělo původně být-prostě nezbyloTo samé mám i s plíčky,když je po uvaření krájím do omáčky,nebo na marinováníDěkuji za pochvalu
Jana Remkova:Jani,ze sleziny je velice dobrý i guláš,nebo na smetaně,na slanině,s hlívou,nebo dušená na leču,ale i obalená a smažená v trojobalu...naštěstí mám mužského,který vnitřnosti zatím může a má je rád,tak to se pak dobře vymýšlí různé"hovadinky"
Všem děkuji za milé komentáře a jsem moc ráda,že Vás recept zaujal
Recepty z vnitřností i ty ostatní jsou moje vlastní experimenty
Pokud něco převezmu od jinud(velice zřídka)tak to vždy uvedu v poznámce
Ráda dělám různé pokusy a pak to manžel"odskáče"s příborem v ruce nad naloženým talířemPokud je to k snědku,tak se ráda o rcp podělím
zizala:Jaruško,mě hrozně chutná slezina i jen tak obyčejně uvařená a na talíří jenom posypaná solí a pepřemUž se mi kolikrát stalo,že jsem z ní nestačila připravit to,co mělo původně být-prostě nezbyloTo samé mám i s plíčky,když je po uvaření krájím do omáčky,nebo na marinováníDěkuji za pochvalu
Jana Remkova:Jani,ze sleziny je velice dobrý i guláš,nebo na smetaně,na slanině,s hlívou,nebo dušená na leču,ale i obalená a smažená v trojobalu...naštěstí mám mužského,který vnitřnosti zatím může a má je rád,tak to se pak dobře vymýšlí různé"hovadinky"
Všem děkuji za milé komentáře a jsem moc ráda,že Vás recept zaujal
4. 12. 2014 12:28
To je nejaka specialni kuchařská kniha na vnitrnosti nebo jsou to všechno vase napady? Protože Vase recepty jsou uzasne napadite :)
4. 12. 2014 12:03
Za krásné podání dávám , u nás se nevaří vnitřnosti,ale je to náš problém
4. 12. 2014 08:36
Když jsem byla malá a naši zabíjeli pašíka, vařili jsme slezinu s plícemi a ostatním a mleli do jitrnic. Já jsem si vždycky kus uvařené sleziny včas "uzmula" pro sebe, moc mi tohle měkké masíčko se zvláštní chutí chutnalo. Můj muž ani dcery vnitřnosti bohužel nejí, takže dělat nebudu, ale osobně bych si pochutnala, o tom není pochyb
A moc se mi líbí, jak ji servíruješ
A moc se mi líbí, jak ji servíruješ
3. 12. 2014 23:21
Nádhera :)
3. 12. 2014 21:25
Nádhera! Moc se mi líbí, jak to máš naservírované. Já slezinu ještě nedělala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 14 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 7 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 8 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 10 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: hovězí slezina recepty recepty vepřová slezina vepřova slezina slezina pokrm dušená slezina slezina recepty slezina na kmine slezina v kuchyni vepřové slezinky dušené rcp. hovězí slezina recept slezina recept recept na slezinu slezima revept vepřové slezinky dušené na smetaně rcp. recept vepřová slezina krůtí slezina pokrm ze sleziny hovězí slezina vepřové srdce a slezina recept omacka ze sleziny
Suroviny: slezina vepřová, špek, cibule lahůdková, paprika čerstvá červená, vejce, cibule lahůdková, sůl, pepř mletý, olej, špek, cibulka lahůdková, paprika čerstvá červená, máslo, sůl, mouka hladká
Vepřová slezina plněná, na špeku a másle dušená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1njo
11 názorů