Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Množství pro menší remosku o průměru mísy 22 cm.
Nutriční hodnoty
Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,07 g |
Tuky | 79,70 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 826 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečeno v remosce s hliníkovou mísou. Kdo nemá remosku, tak připraví klasicky v pekáčku v troubě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 9. 2022 08:09
Palika: Děkuji za zájem o recept.
7. 9. 2022 19:07
22. 6. 2022 13:52
Marie Svarcova: Děkuji za zájem o recept. Mně podobná jídla chutnají a jsem na ně zvyklá od mala.
22. 6. 2022 08:25
Maruško, květákový mozeček byl můj první oběd, který jsem našim uvařila, bylo mi 8 apůl roku a dodnes vzpomínám - zapečený tedy nebyl ale určitě tak brzy udělám recept i foto se mi moc líbí.
18. 10. 2014 08:12
zizala: Jaruško, děkuji za vyzkoušení a fotečku.
11. 10. 2014 11:35
Mauško, dnešní oběd byl podle Tebe, jen jsem ještě přidala brokolici, protože květák nebyl moc velký. Takováhle prostá jídla máme rádi. Bod už jsem Ti dala, tak jen rychlou fotečku
1. 9. 2014 16:50
Jitkas: Děkuji, v listovém těstě jsem ještě nezapékala, ale co není, může být. Díky za tip.
26. 8. 2014 19:34
Opravdu mooc pekne, delam podobne napln do slaneho listoveho testa, tu strouhanku predem trochu oprazim.
26. 8. 2014 19:19
danielle72: zizala: Děkuji Je to recept od maminky, používala jen pár ingrediencí a dělávám ho dodnes.
25. 8. 2014 13:04
Jé, to je pěkný nápad, remosku využívám hodně na chalupě.
24. 8. 2014 14:16
Zajímavé a moc pěkné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 19 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 3 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 6 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 6 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 7 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 7 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 7 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 8 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
Remoska - energeticky nenáročný spotřebič. Upečete v ní téměř vše jako v klasické troubě
Aby květák po uvaření zůstal hezky bílý, na to existuje několik metod. Jednou z nich je přidat do vody trochu mléka
Další recepty
Tématické fráze: zapeceny květakovy mozecek zapečený květák v remosce květákový mozeček zapečený květák v remosce květák na mozeček zapékaný květákový mozeček zapečený květák recept recepty z remosky zapékané květákový mozeček recepty z do remosky recepty v remosce zapečený květák s vejce v remosce zapečený květákový mozeček recept květákový mozeček to zapekany pečený květákovi mozecek kuska rice zapeceny mozecek mozeček květakovy zapékaný květák v remosce remoska recepty
Suroviny: květák, sůl, pepř mletý, slanina uzená, sádlo, cibule, vejce, strouhanka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
11 názorů