Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gril-maniak Gril-maniak

17. 12. 2018 12:09

Odzkoušeno včera a musím pisatelku receptu pochválit, protože je jednoduše výborný :yes:

macmic

2. 12. 2018 12:19

naprosto výborný guláš, vařila jsem ho již několikrát a nemá chybu.

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 8. 2018 13:21

Dnes jsem dělala tento guláš,byl super a všem moc chutnal;-):yes:

borishenac@gmail.com

9. 8. 2018 14:06

Vyborne.Proste gulas clasico.
A nake tady nazory zahustovat nebo nezahustovat cibuli.Fuck off.
Takze vzkaz pro vsechny pisalky:Bez si udelat svuj gulas a neotravuj...8-(:-):-):-)

rasken65

26. 5. 2018 10:05

tak jsem ho zkusil a vybornej:-):yes: porucil si ho vnoucek :-)

gillan63 gillan63

23. 2. 2018 22:16

Masterchef...tak třeba zde u tohoto podle autora pravého maďarského guláše se opravdu mletá paprika dává zásadně před masem do cibulového základu .
varecha.pravda.sk/recepty/madarsky-gulas-fotorecept/29330-recept.html

thomassinno thomassinno

18. 2. 2018 15:21

Omnimor Macháně: Neregistrovany Omnimore> zaregistruj se , pridej par svych receptu a pak si hrej na chytrolina. Tecka.:-!

Dajda Dajda

17. 2. 2018 16:59

Masterchef: Á pan chytrý, jak říkávala malá dcerka mé kamarádky! Tady jsou haldy nepoužitelných receptů včetně receptů na guláš, proto nechápu, proč si vybral ke kritice právě jeden z těch lepších! 8-(

Masterchef

17. 2. 2018 16:43

Bohužel v tomto receptu je mnoho nepřesností a špatných informací, které mohou u nezkušeného kuchaře způsobit, že výsledek bude moci tak akorát vylít do záchoda, proto apeluji, nepostupujte podle toho receptu, ideální by bylo, kdyby byl odstraněn, jelikož to řadě lidí může ušetřit spoustu peněz!

Zaprvé, guláš rozhodně nezhoustne díky cibulovému základu, nýbrž v důsledku rozpuštění klihu, obsaženém v mase. Proto není možné na guláš použít jiné maso, než kližku. Proto je nesmyslná instrukce "nejlépe kližku". Musí to být kližka. Dále přidávat nejdřív papriku a až pak maso je nesmysl. Paprika se přidává až po mase právě aby nezhořkla. další věc - protlak, ten se naopak přidává ještě před masem, jelikož je nutné ho zarestovat, aby nebylo riziko, že bude guláš kvůli protlaku nakyslý. Další věc - vařit se musí minimálně 2-3 hodiny, aby se klih rozpustil. Prosím pokud neumíte správně vařit, nepište recepty!:no:

Bmv

5. 12. 2017 13:43

Opravdu výborný recept. Jenom papriku jsem přidávala až po opečení masa a česnek přidala až na konec spolu s majorankou. S výsledkem jsme byli moc spokojeni :-) ;-)

Dajda Dajda

1. 12. 2017 17:59

Olga Čermáková: Máte recht, když mi cibule na guláši chutná, tak proč si ji tam nedat! Zásada sice zní, ale čí zásada? Ať si ji dodržuje ten, kdo ji zasadil!. Protože vařím taky 40 let, tak vím, že kmín do guláše patří. Jen ten česnek bych dala až nakonec. Je zajímavé kolik lidí se pokládá za arbitra správného vaření a přitom nepřidá ani půl receptu:-! 8-(

Olga Čermáková

1. 12. 2017 17:37

Omnimor Macháně: muj muž tam tu cibuli miluje na guláši ať tam patří nebo né.Kmín tam dávam protože mi tam chybí.Věřím vám že vaříte 40let a třeba i dobře ale proti gustu,.....Neznamená když dám do guláše kmín a manžel si tam nakráji cibuli.že neumíme uvařit a co uvaříme je šlichta.
;-)

Omnimor Macháně

16. 11. 2017 12:50

Techoligický postup je trošku jiný-česnek závěrem a krátce podusit a majoránku!!!to je vrchol diletantismu:majoránku tam nesypeme, ale důkladně promneme v dlaních -říká se tomu vrátit bylince život. A tu aplikujeme těsně před odstavením z plotny. Kmín tam nepatří. Závěrečné foto obsahuje guláš a na něm naservírovanou syrovou, na kolečka nakrájenou cibuli. Zásada zní: kde je cibule restovaná, tam nepatří syrová. Syrová cibule zdeformuje chuť, takže strávník může dostat na talíř jakoukoli šlichtu guláši byť jen trochu podobnou. Vařím 40 let.

N

6. 11. 2017 04:00

Super guláš!!! Robila som presne podľa popisu a nemá chybu. Strýko robí úžasný srnčí guláš a tento sa mu dosť podobá, ale v hovädzej forme. Ďakujem za recept.

casino casino

27. 10. 2017 13:52

Harry: "Protlak když ho dám nebo ne, není poznatelné."
Jsem vám vděčen za konstatování:yes: Cítím to stejně :-)
Pí. casinová prý protlakem guláš zahušťuje... :-8

1 3 4 5 6 7 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz