Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Harry

27. 10. 2017 12:47

kaja: :yes: Jde, ale musíte mít malý plamen. Velice d§ležité. I celý guláš mě trvá délo, ale nemá chybu. Protlak když ho dám nebo ne, není poznatelné. Gulš je výborný<3

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 10. 2017 09:22

Charlotta: nemáte pravdu,do Vídeňského guláše protlak patří;-)

Charlotta

26. 10. 2017 22:39

Dělám ho skoro stejně ale proč pro boha do všeho cpete rajský protlak ten nedávám a nechybí mi ! Nedávno jsem hledala recept na šípkovou omáčku a tam ho dávali taky to si můžu uvařit rovnou rajskou a je to !:-):-):-)

Svetková Jaroslava

13. 10. 2017 15:05

výborný guláš

Karolina

10. 10. 2017 15:01

Hi! My boyfriend loves classic Czech gulas deeply so I've been looking for some good recipe and this one is Oh so perfect! Thank you for sharing! Obviously I had to translate to from czech to polish and Google translate came in handy ;) Thank you once again :-K

MartyTeenka MartyTeenka

8. 10. 2017 11:56

Výborný recept, vaříme z hovězí kýty :) :yes: <3

mates

10. 9. 2017 13:17

nejdřív maso na tmavou cibuli, orestovat a pak zasypu paprikou. zbytečně moc cibule. stejně to nezahustí jako spíš osladí

David

10. 9. 2017 04:51

Je skvělý, už nedělám jiný.Všem moc chutná díky.:-K

casino casino

11. 8. 2017 08:31

kaja:
Jj, :yes:
No a tady:https://www.toprecepty.cz/recept/1459-hovezi-gulas... zdá se v bodech 1 a 2 postupu je provedení podle našich představ, že?:-)

kaja

11. 8. 2017 00:02

Podobně, jak tady zmiňuje Vladimír, si nejsem jistý s restováním masa na cibulovo-paprikovém základu. Zdá se mně, že to dost dobře nejde. Cibuli si zásadně vždy osmažím samostatně.
:-K

Petr Holý

28. 6. 2017 22:07

Oldas: vážený pane kolego, nezbývá nic jiného než konstatovat, že máte naprostou pravdu. Vařím již 45let.
:-K

tomy159

3. 6. 2017 19:51

no hledal jsem klasicky hospodsky gulas a musim rict ze tento je vynikajici uz delam po druhe a to vcetne knedliku a i to ze jsme v UK tak vse tu mame ingredience a musim jen doporucit

Jan Sladky

27. 3. 2017 14:24

Gulášek byl vážně moc dobry,vsichni ho chvalili takže mužu doporucit :-8

luema

23. 3. 2017 08:57

Super guláš, manžel i já jsme nadšený, jde hned do oblíbených :-8

Oldas

8. 3. 2017 09:10

Jako profesí kuchař si dovolím poznámku k tomuto receptu. Nepochybuji, že tento je dobrý, ale s použitím názvu "vídeňský" nemohu souhlasit. Na Vídeňský guláš existuje norma / která už není povinná/ č. 21905 Receptury teplých pokrmů, která se liší ve dvou momentech. Základ s masem se zastříkne octem a v pokrmu se nepoužívá majoránka.:-p

1 4 5 6 7 8 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz