Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská kuchyně: KUNG PAO

Kung pao je tradiční sečuánský pokrm, který známe z asijských restaurací. Oblíbený je díky skvělé chuti a rychlé jednoduché přípravě. Maso stačí krátce zprudka opéct, přidat chilli papričky, arašídy a dochutit zálivkou ze sójové omáčky a vína.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

27. 8. 2014 23:33

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 307 kJ / 551 kcal
Bílkoviny102,81 g
Tuky11,59 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 479 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,87 g
Sacharidy6,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Kung Pao je z hlediska přípravy poměrně jednoduché jídlo, ale rychlost tepelné úpravy je i u tohoto pokrmu klíčová!

Začínající kuchtíci nechť zkusí napřed kuřecí maso (z prs je příprava nejjednodušší, ale z celého kuře je jídlo chutnější). Pokud tepelnou úpravu přeženeme a maso pustí šťávu, tak kuřecí, na rozdíl od vepřového, neztvrdne (tedy, ne příliš).

Záleží také na velikosti nakrájeného masa (lze krájet i na nudličky či plátky) ale pak i ta v uvedená minuta může být moc dlouho. Je lépe se orientovat barvou masa na pánvi, když už je všechno maso na povrchu bílé, pokračujeme dalšími kroky podle postupu.

Žluté víno bývá málokdy žluté. Jedná se o sladké rýžové víno. Lze nahradit i révovým dezertním vínem či stolním ochuceným špetkou cukru, ale i portským, sherry či marsalou.

Wei-su = MSG = glutasol

Zdroj:

D. Klíma: Čínská kuchyně, 1967 upraveno

Pokročilejší kuchtíci mohou zkusithttp://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy...

Pokročilí kuchtíci mohou zkusit http://www.toprecepty.cz/recept/40255-cinska-kuchy...

http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=ku...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Věra horvathová

2. 12. 2014 11:34

činskou kuchyni mám ráda,a to je jeden z mých oblíbených receptů:yes:

Nonya

29. 8. 2014 17:40

Ono to je tradicny Secuansky recept co pouziva secuanske korenie, to je asi tak ako ked dakdo uvari tradicny madarsky gulas bez cervenej papriky :-8

Dajda Dajda

29. 8. 2014 17:04

Tom Beyk: A co je vlastně pravé? Knedlo zelo vepřo děláme rovněž každý jinak a nedohadujeme se, které je to pravé, české .... Kromě toho přece víme, že Čína je obrovská a čínská kuchyně není právě jednotná, právě ta sečuánská je dost specifická. ;-)

Tom Beyk Tom Beyk

29. 8. 2014 15:13

...zase jedno "pravé" Kung Pao. Podle mé čínské kuchařky se maso obalí jen ve škrobu, bez vejce, prudce se smaží(dokud není křehké) a "solí" se potom kvalitní sojovkou. Buráky se dávají do hotového jídla - jinak zgumovatí.:-D
Já bych z toho takovou vědu nedělal:-))

Nonya

29. 8. 2014 14:31

:yes: Pekna ceska cina, tak isto moje prve zoznamenie s "azijskou" kuchynou kedysi za CSSR bod odomna, ale s cinskym originalom Gong Bao Ji Ding to nema vela spolocne. Secuansky recept je tam hromada secuanskeho korenia a vela chili atd:-8
http://www.nytimes.com/2013/09/18/dining/gong-bao-...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: čínská jídla recepty cinska jidla recepty na čínská jídla čínské jídlo pravé čínské kung pao činske kung pao maceny skrob pravé kung pao recept na kumpao nejlepší kung pao recept na prave kung pao kung pao kuřecí kumpao kumpao recepty čím nahradit rýžové víno čínské jídlo recepty příprava kung pao kung pao recept kumpao recept recepty na čínské jídlo

Suroviny: maso kuřecí, vejce, škrob, sůl, sádlo, víno, omáčka sojová, wei-su, chilli paprika čerstvá, arašídy

TopRecepty.cz

Čínská kuchyně: KUNG PAO

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVAP