Boloňské ragú
Suroviny
Porce: cca 8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 13 418 kJ / 3 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 284,59 g |
Tuky | 157,50 g |
Vláknina | 28,22 g |
Cholesterol | 2,02 g |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 8,05 g |
Sacharidy | 93,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obtížnost: velmi snadné :)
Koncentrovaný rajčatový protlak - ze 6kg rajčat vznikne 1kg protlaku, lze koupit ve specializovaných prodejnách s italskými produkty. Ale jinak jde docela dobře použít obyčejný protlak.
Omáčku dělám většinou z dvojité dávky, rozdělím do malých mističek, cca po 225g (tak na dvě porce) a zamrazím. Hooodně rychlá večeře :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2015 07:48
12. 9. 2014 08:40
Frantiska: Já jsem omáčku mrazila i se smetanou a po rozmrazení jsem nezpozorovala nic závadného, ani mi nepřišlo, že by omáčka nějak výrazně zřídla.
Petra: Děkuji za upozornění, opravuji :)
11. 9. 2014 22:35
11. 9. 2014 15:02
Děkuji
Jeden se má furt čemu učit... Díky
11. 9. 2014 14:53
a často pisi mleko nebo smetanu jen trosku na zjemneni, ale to je mam dojem u receptu, které se nepripravuji do zasoby
11. 9. 2014 13:10
Ta játra mě zajímají... V Emilia-Romagna sice snesou vnitřnosti, ale můžete udat zdroj, či ještě lépe vložit odkaz?
Píšete 8 porcí. Asi to nedáváte v takovém množství na těstoviny, že ne?
11. 9. 2014 12:03
11. 9. 2014 12:00
Ale ten postup pomalého vaření v troubě se mi zamlouvá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 minutami
Bramborový bochníček
Přidáno před 4 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 5 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Fit salát
Přidáno před 17 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 2 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 3 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 5 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Bohové ze starých řeckých bájí byli permanentně v „rauši“. Jedli kouzelnou ambrózii a popíjeli víno a nektar
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: boloňské ragú recept boloňské ragú boloňské ragů recept boloňské špagety apetit ragů boloňské boloňské ragu emanuel hovězí ragú bolonske boloňského ragů bolnské ragu italské sugo recept s mlety masem boloňské ragů recepty boloňská ragu bolonské hovězí ragu bolonska omacka apetit ragu z jater mlete ragu s játry ragu po bolonsku boloňké ragú bolonské masové ragů bolognské ragů
Suroviny: olej olivový, pancetta, cibule, česnek, mrkev, celer řapíkatý, játra drůbeží, maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, víno červené, rajče loupané, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, smetana ke šlehání
Boloňské ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/67JN
8 názorů