Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový guláš II

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 9. 2014 06:58

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie998 kJ / 239 kcal
Bílkoviny7,09 g
Tuky1,97 g
Vláknina19,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy43,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro masožravce bych přidala na kostičky nakrájenou uzeninu, kterou bych orestovala hned na začátku s cibulkou a dále pokračovala dle receptu. Nám to ale moc chutnalo i bez masa :)

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kotatecko4@seznam.cz

26. 12. 2015 18:36

:yes::yes::yes:

Jitkas

26. 9. 2014 18:59

V Italii je to tez cuketa (cucurbita pepoL.), jmenuje se "Cuketa bila z Terstu", je uzasne chutna a slupicka je vele jemna.

Danca Danca

26. 9. 2014 18:55

tejaja: souhlasím, tykev nebo cuketa,na tom až tak nesejde, obojí je mňamka!:-p;-):-K

tejaja tejaja

26. 9. 2014 18:31

Danca: Ja viem, že to v Čechách na semenách takto je občas napísané, u nás to nie je. Striktne sa rozlišuje, čo je cuketa a čo tekvica. To, čo je na obrázku balenia semien, je skutočne tekvica, že je báječná, plne súhlasím, cuketa sa jej nevyrovná. :-) U nás bežne v obchodoch aj na trhoch dostať cukety aj tekvice, taká je tradícia... v čechách som to nikde nevidela, len cukety. Pokiaľ si to človek nepestuje sám doma. Voľakedy nebolo dostať cukety, nikto ani nevedel, čo to je, ale tekvice boli vždy, tekvicový prívarok varili už naše pra... prababičky. Je to skutočne rozdiel.
Pestujem kríčkovú tekvicu Květa http://obchod.pestovani.in/sk/semienka-zeleniny/20...
neťahá sa.
Tu je ešte1 link, a všimnite si posledný obr, semien, kde v nadpise je síce napísané cuketa Goldena, ale popis uvádza na pravú mieru, že ide o odrodu tekvice. http://www.planto.sk/tekvice-dyne/20511-cuketa-gol...
V každom prípade, cuketa či tekvice, je to úžasná zelenina. ;-):yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 9. 2014 18:05

Danca: bile cukety pestujem kazdy rok, jsou fantasticke. Mame je ze vsech nejradsi ;-)

Danca Danca

26. 9. 2014 18:02

tejaja: Terezko, dovolím si oponovat, loni jsem opravdu pěstovala bílé CUKETY: http://www.semena.cz/tykev/887-cuketa-bila-semena-...;-):-K

petram petram

26. 9. 2014 18:01

tejaja: Terezko, já už vážně nevím, podle různých zdrojů je tykev nadřazený pojem pro cukety, dýně a patizony. Asi to necháme na tom, jak si to kdo nazve, důležité je, že nám to chutná :-K

tejaja tejaja

26. 9. 2014 17:51

petram: dlouhé bílé je na 990 tekvice, česky tykev, nie cuketa.;-) :-)Cukety sú zelené, špľachaté, aj do žlta, ale vyložene biele sú tekvice.
Pridávam obrázok cukety a tekvíc, ak by to vadilo, tak to zmaž. Z cukety je vidieť len zelený koniec, ale rozdiel vidieť aj na listoch rastliny. ;-)

petram petram

26. 9. 2014 10:56

casino: Máš pravdu, už jsem to opravila. Bohužel se zcela neorientuji v názvoslovích všech dýňovitých "potvor", nějak doma nerozlišujeme, co je oficiálně cuketa, patizon nebo dýně, tedy kromě hokkaido a obří, ty rozliším bezpečně. Dlouho jsem teď hledala na internetu různé obrázky a nakonec jsem zjistila, že tento guláš jsem pravděpodobně připravila z cukety dlouhé bílé. Ale možná to byl také kříženec bůhvíčeho s bůhvíčím :-)

casino casino

25. 9. 2014 23:45

petram:
No, fotečka je opravdu vyvedená:yes: ale košér by bylo např. v poznámce zmínit, co je na ní ve skutečnosti. Co takhle aspoň do surovin dát alternativu?:-)
***
Přerostlé cukíní jedince ((zatím jsem si nevšiml, že by byli (ti jedinci) chuťově jinde než cukíní mláďátka)) používám po uvaření rozfofrované tyčákem k zahuštění některých nezasmažených jídel (dělená strava) a také jimi lze nahradit jabka v těstech :-)

petram petram

25. 9. 2014 10:11

cathleen, tejaja: Upřímně, já jsem tentokrát použila to, co tejaja nazývá tekvicou (takové velké, podlouhlé, bílé a tužší cosi :) ). Dostala jsem ji darem, ale jinak bych asi také volila menší tužší cuketky, jsou i lepší na chuť.

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 9. 2014 09:43

tejaja: vím, cukety pěstujem každý rok. Někdo dává přednost těm velikým, my je právě trháme menší, mladé. Ta veliká má hodně vody a ráda se rozváří - proto jsem se ptala (jestli se Peťka třeba jen neupsala :-)) )

tejaja tejaja

25. 9. 2014 09:22

cathleen: Ivka, z mojich skúseností je vodnatejšia, treba dávať pozor, ja by som ten čas trocha skrátila. :-) Preto za takým účelom nepoužívam cuketu, ale tekvicu. Cukety si odrezávam malé, oni by sa nemali nechať prerásť na veľké. Ale zase aj veľká je výborne použiteľná, len nie na všetko. ;-)
Recept je inak veľmi dobrý.:yes:;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 9. 2014 09:00

Peti, jako vždy :yes:
Píšeš - velká cuketa...není moc vodnatá? Nepoužít raději 2-4 menší?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cuketový guláš recept cuketový guláš recept na cuketový guláš guláš z cukety recept gulas z cukety gulas s cuketou vepřový guláš s cuketou cukinový guláš recepty na cuketový guláš cuketové guláš gulas z patizonu guláš s cukety recept na guláš z cukety tekvica guláš z patizonu a cukety zahuštění cuketou patizon gulas pikantní cuketový guláš vepřový guláš s cuketou cuketiigulas

Suroviny: cibule, olej, paprika sušená sladká, cuketa, kmín celý, česnek, majoránka, sůl, pepř, mouka

TopRecepty.cz

Cuketový guláš II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lV3M