Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

24. 1. 2015 18:06

Suroviny pro 10

10

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 518 kJ / 841 kcal
Bílkoviny40,06 g
Tuky48,05 g
Vláknina30,87 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 1,46 g
Sůl3,00 g
Sacharidy47,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Navir Navir

26. 1. 2015 18:58

cecilka: My zelí zahušťujeme místo mouky na velmi jemno strouhaným syrovým bramborem :-)

cecilka

26. 1. 2015 18:22

Dajda, ako kto. Som poloslepá, preto ma foto skôr nezaujímajú. Zaujíma ma recept a konečný výsledok. Skôr by ma zaujímalo, čo urobí autor z nastrúhaných a vymačkaných zemiakov. V recepte to neuvádza. Ja by som z toho urobila placky, vodu netreba, stačí trocha mlieka, vajce-celé, okoreniť osoliť, vypražiť a "Je to".

Dajda Dajda

26. 1. 2015 17:49

cecilka: Jenže ta fotka může někoho od přípravy odradit, nejde jen o to, že je rozmazaná, ale také, jak je daný pokrm prezentovaný. Jíme přece i očima!

cecilka

26. 1. 2015 17:26

Ide o recept alebo foto? Vyskúšala som po prvý raz, pretože karamelizovanú kyslú kapustu som ešte nerobila. A výsledok bol skvelý. Aj napriek nejasnej fotke.:-p

Dajda Dajda

25. 1. 2015 18:17

Nadja: To je bohužel zádrhel, ale pokud není cukrovka těžká, troška cukru se dnes úplně nevylučuje, alespoň to píšou v časopise pro diabetiky (u inzulíňáků)). Já osobně radši malý hříšek než umělé sladidlo. ;-) Vždyť zelí nevařím každý den.

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2015 18:12

Nadja: :-) Já koření taky v e-shopech nenakupuju, mletý bobk. list nepoužívám, ale vím, že to existuje, tak jsem koukla na google :-8

Nadja Nadja

25. 1. 2015 17:49

zizala: Jarko, děkuji. Já v e-shopech většinou nenakupuji, takže jsem neviděla.
Dajda: dík, určitě někdy zkusím, i když jako DIA je zcela nevhodné. ;-)

Dajda Dajda

25. 1. 2015 14:11

Nadja: Zkuste a budete chválit. :yes: Připravuju tak všechno zelí, třeba také z cukety nebo sterilované (pokud není sladké). Jsem rovněž zvyklá zahušťovat moukou, takže vlastně udělám z karamelu jíšku, tu rozředím vodou ze zelí, které jsem povařila (pokud jde o kysané) a pak přidám zelí a ještě trochu povařím. Skvělé, když se trochu rozleží do druhého dne.

Nadja Nadja

25. 1. 2015 13:49

Pepo, slyšela jsem vyprávět přímo legendy o tom zelí s karamelem. Zatím jsem ho nezkoušela, ale chystám se na něj. Už podle přísad vypadá moc pěkně. :-p
A ještě připomínka - když nebudu mít vodu ze syrových brambor, dá se zahustit br.škrobem Solamyl, i když já raději zahušťuji trochou mouky.
:-? Já dávám do zelí celý bobkový list - Ty si ho meleš? :-? Zatím jsem neviděla, že by se prodával mletý.

Nadja Nadja

25. 1. 2015 13:36

ivaninka: ale v pátek by to ještě šlo. :-D:-D:-D

ivaninka

25. 1. 2015 13:07

spagetka- máš pravdu v tom, že se nebudem tady dále dohadovat. Líbí se mi tvoje motto:
Motto: S blbcem se nikdy nepři - někdo by si nemusel všimnout, že je mezi vámi rozdíl
Já mám také jedno motto. Těžko se bavit s volem o neděli, když ho v sobotu zabijou.
Tím nechci nikoho urazit, ať si to na sebe nikdo nevztahuje, ale píši, čeho se držím celý život já :-K

spagetka spagetka

25. 1. 2015 12:52

ivaninka: Myslím, že tuto debatu už dále rozšiřovat nebudeme, nepatří to pod recept. Řekla jsem, co jsem řekla, pokud jsi to nepochopila, jak jsem to myslela - tvůj problém, ne můj. Myslím, že bychom se měli vrátit k původnímu smyslu komentářů - hodnotit recept. Fotky jsem zhodnotily už dostatečně.

ivaninka

25. 1. 2015 12:49

spagetka--pokud tedy nemáš digitál, ani mobil s foťákem a fotíš třeba na kinofilm, jak sem potom umístíš fotky? Ještě by to šlo oskenovat a pak vybrat hezkou fotku a použít a nebo fotku raději nedávat žádnou. Prosím, pouč mě jsem méně chápavá :-D;-(

spagetka spagetka

25. 1. 2015 12:43

ivaninka: nepochopila jsi mne. Tedy to zjednoduším: nemusím mít digitál. Fotím, jak chci já. Už chápeš? Ten počítač a internet byla nadsázka. Nemusím mít doma nakonec ani PC a internet, recept můžu dát v nějaké internetové kavárně.
I když souhlasím s tím, že by fotky mohly být lepší, ale nutné nejsou.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kyselé zelí a cukrovka křimické zelí recept příprava kyselého zelí kyselé zelí recept jak zahustit kyselé zelí křimické zelí kysele zeli priprava sudové zelí jak uvarit kysele zeli kýselé zelí cukrovka a kyselé zelí zelí kyselé na cukrovku křimické zelí recepty kyselé zelí na cukrovku recept na krimicke zeli sudové zelí recept kyselé zelí do sudu kysane sudove zeli recepty na kysele zeli příprava kyselé zelí

Suroviny: zelí, cibule, bok uzený, voda ze strouhaných brambor, koření nové koření mleté, bobkový list mletý, kmín celý, ocet, cukr, sádlo, sůl

TopRecepty.cz

Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2o2z