Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Vyzkoušejte tradiční čínskou specialitu, kterou je kachna na pekingský způsob. Oceníte každé sousto, kde křehká a křupavá kůže kachny je doplněna lahodně jemným kořeněným masem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,57 g |
Tuky | 1,98 g |
Vláknina | 3,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 104,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
http://dadala.hyperlinx. cz/dru/drur0025.html
Podle původních receptů se pekingská kachna podává s moučnými plackami a s omáčkou na bázi sojové omáčky (viz odkaz v poznámce, vč. povídání o autentické přípravě a porcování).
U nás podávám jen tak samotnou (chuťovka pro dva). Pro 4 jedlíky se saláty, nebo s grilovanou zeleninou a někdy i s vařenou či dušenou rýží a občas i s kupovanou PEKING DUCK SAUCE.
Pekingská kachna je příjemná změna v jídelníčku, ale kachna po NAŠEM, jen tak s kmínem, tak to je jiné pošušňáníčko.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2015 18:58
10. 2. 2015 23:53
10. 2. 2015 23:02
10. 2. 2015 23:00
10. 2. 2015 22:38
Tak chlazenou,to ano,to bude ono!
10. 2. 2015 21:59
9. 2. 2015 21:02
No, já bych s tím mraženým ptákem na tento způsob raději nelaškovala. Jen když si představím té růžové vody co z něho bude hrčet…
Pro klid v rodině se raději utečte ke klasice. Nebojte, recept ani chlazená káča vám neulííítne.
A ten váš milášek, nejmenuje se Ivan? Nezaslechnete občas jak si, zvláště za krásného slunečného dne, říká „dneska by to šlo!!!" Vyřiďte mu, že až mu bude ouvej a bude mít žandáry v patách, ať přebrodí Moravu… Myslím, že si budeme rozumět…
9. 2. 2015 12:59
9. 2. 2015 12:30
Právě pro takové, kteří nejsme schopni najít orig. koření, jsem na netu vyšťoural rcp na to oné (viz suroviny). Kromě fagary máte vše ostatní pravděpodobně doma. Jednou, fagaru nemaje, upekl jsem káču bez ní a rozdíl jsme nepoznali... Zvláštní, specifická chuť sečuánského pepře se dostaví s malým zpožděním, ale s ostatním kořením se "netluče" a spíše nevyniká.
Koření 5ti vůní používám i do perníku... (asi by bylo nošení dřeva do Athééén zmiňovat zde, od čeho PRÝ vznikl název "perník"
Jana Remkova
Já mám Frantiska: rád Minimálně tak moc, jako všechny ostatní zde, hihi...
9. 2. 2015 00:55
7. 2. 2015 13:53
prodavá ho: marks and spencer, Avokado, Vitana a všichni prodejci koreni na internetu :)
7. 2. 2015 09:29
7. 2. 2015 00:27
I vy nebozísku...
Ne, nesolí se.
Asi proto, že ta PRAVÁ kachna se, porcovaná na 120 soustíček, podává s poměrně slanou omáčkou na bázi sojovky...
...ale spíš si myslím, že sůl je hygroskopická a glazura se solí by patrně dokonale neoschla. Nicméně je otázne, zda by to něčemu vadilo. Nevím. Nezkoušel jsem.
6. 2. 2015 17:52
30. 1. 2015 17:23
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 1 hodinou
Křupavý hermelín
Přidáno před 1 hodinou
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 58 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 2 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 11 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů na úpravu kachny: Máte nejraději prsa jako minutku, kachnu pomalu pečenou nebo konfitovanou?
Sójovou k sushi, rybí na závitky a hoisin do masové marinády: Víte, jak používat asijské omáčky?
10 nejoblíbenějších asijských specialit: Připravte si čínskou křehkou kachnu, vietnamskou polévku phở bò i japonské sushi!
Další recepty
Tématické fráze: kachna po čínsku čínská kachna čína z kachny křehká kachna po čínsku kachna po čínsku recept cinska kachna recept recepty z kachny kachna na asijský způsob recept na pekingskou kachnu kachna na rožni pekinská kachna kachna cina porcování kachny kachna činska recepty kachna po čínsku pečená kachna po čínsku kachna po sečuánsku recept na čínskou kachnu pečená čínská kachna kacena po cinsku
Suroviny: kachna, olej, cukr, sůl, koření pěti vůní, pepř sečuánský, skořice, badyán, fenykl, koření hřebíček, zázvor, bobkový list, med, ocet rýžový, víno červené
Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0JB
29 názorů