Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob

Vyzkoušejte tradiční čínskou specialitu, kterou je kachna na pekingský způsob. Oceníte každé sousto, kde křehká a křupavá kůže kachny je doplněna lahodně jemným kořeněným masem.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez dob odležení

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez dob odležení)

29. 1. 2015 00:08

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 970 kJ / 471 kcal
Bílkoviny2,57 g
Tuky1,98 g
Vláknina3,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy104,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

http://dadala.hyperlinx. cz/dru/drur0025.html

Podle původních receptů se pekingská kachna podává s moučnými plackami a s omáčkou na bázi sojové omáčky (viz odkaz v poznámce, vč. povídání o autentické přípravě a porcování).

U nás podávám jen tak samotnou (chuťovka pro dva). Pro 4 jedlíky se saláty, nebo s grilovanou zeleninou a někdy i s vařenou či dušenou rýží a občas i s kupovanou PEKING DUCK SAUCE.

Pekingská kachna je příjemná změna v jídelníčku, ale kachna po NAŠEM, jen tak s kmínem, tak to je jiné pošušňáníčko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 2. 2015 18:58

Veronika.Hrozna:Tak mám na vás těžké srdce:-( z té domácí kachny vyteklo při rozmrznutí za jednu čajovou lžičku vody.Takže jsem ji mohla klidně udělat po čínsku.Ale už je tam.....byla výborná!Když zase Hrozný nějakou donese už bude po čínsku! :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 2. 2015 23:53

L.S.: Taková hloupost ho ani nenapadne!:-D ;-)

mika59 mika59

10. 2. 2015 23:02

:yes:L.S.::-))

L.S.

10. 2. 2015 23:00

Veronika.Hrozna:A je pan manžel stejně kritický i sam k sobě?Takto se toziž chová jen hulvát bez vychování.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 2. 2015 22:38

casino: Taky doporučujete kuchařum,jít míchat beton? A pak si to promyslíte,a věc odvoláte,že ani beton bych mu nenechal udělat? To je to nejmírnéjší doporučení co jsem doposud od drahého chotě slyšela. Ivan není,ale blíží se!:-D:-D:-D Jestli s tím nepřestane,tak ho přes tu Moravu asi dopravím sama.:-)
Tak chlazenou,to ano,to bude ono!;-)

yanull yanull

10. 2. 2015 21:59

Do Athén se vozí sovy, dřevo do lesa, ale nad touto kachničkou by zaplesala nebesa :-p +19:yes::-K

casino casino

9. 2. 2015 21:02

Veronika.Hrozna:
No, já bych s tím mraženým ptákem na tento způsob raději nelaškovala. Jen když si představím té růžové vody co z něho bude hrčet…
Pro klid v rodině se raději utečte ke klasice. Nebojte, recept ani chlazená káča vám neulííítne.;-)
A ten váš milášek, nejmenuje se Ivan? Nezaslechnete občas jak si, zvláště za krásného slunečného dne, říká „dneska by to šlo!!!" Vyřiďte mu, že až mu bude ouvej a bude mít žandáry v patách, ať přebrodí Moravu… Myslím, že si budeme rozumět…:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 2. 2015 12:59

casino:Já se podívám v čínském obchodě nebo vymámím od číňanu originál,než tu milou domácí kachničku vytáhnu z mrazáku ať to nezvorám.:-D Donesla ji domu moje lepší polovička,a špatně upečenou kachničku bych měla na "talíři" ješté do příštího roku. Co se týče jídla je to s ním k nevíře. Už s ním nechodím ani do restaurace.Napadá slovně kuchaře,číšníky a veškerý personál,doporučuje jim všelicos a všelikde! Takže neriskuju.:-((

casino casino

9. 2. 2015 12:30

Veronika.Hrozna:
Právě pro takové, kteří nejsme schopni najít orig. koření, jsem na netu vyšťoural rcp na to oné (viz suroviny). Kromě fagary máte vše ostatní pravděpodobně doma. Jednou, fagaru nemaje, upekl jsem káču bez ní a rozdíl jsme nepoznali... Zvláštní, specifická chuť sečuánského pepře se dostaví s malým zpožděním, ale s ostatním kořením se "netluče" a spíše nevyniká.
Koření 5ti vůní používám i do perníku...:yes: (asi by bylo nošení dřeva do Athééén zmiňovat zde, od čeho PRÝ vznikl název "perník";-)

Jana Remkova
Já mám Frantiska: rád:-)) Minimálně tak moc, jako všechny ostatní zde, hihi... :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 2. 2015 00:55

Já tě nemám sice ráda, ale ta kačena nemá chybu :-D :yes:

Frantiska Frantiska

7. 2. 2015 13:53

Veronika.Hrozna:

prodavá ho: marks and spencer, Avokado, Vitana a všichni prodejci koreni na internetu :)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 2. 2015 09:29

casino:Nejsem nebozizek,jenom jsem nevěděla,že ta omáčka se kterou se to má podávat je natolik slaná,že kachnu vlastné dosolí,když se s ní poleje.A muže to být dobrota,jenom někde sehnat takové originální koření pěti vuní,to dá asi fušku.:-O;-)

casino casino

7. 2. 2015 00:27

Veronika.Hrozna:
I vy nebozísku...:-)
Ne, nesolí se.
Asi proto, že ta PRAVÁ kachna se, porcovaná na 120 soustíček, podává s poměrně slanou omáčkou na bázi sojovky...
...ale spíš si myslím, že sůl je hygroskopická a glazura se solí by patrně dokonale neoschla. Nicméně je otázne, zda by to něčemu vadilo. Nevím. Nezkoušel jsem. :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 2. 2015 17:52

Nechci být vrták,ale nezapomněl jste osolit zvečí.Ta lžička soli uvnitř se mi zdá málo.;-)

jarka skrobakova

30. 1. 2015 17:23

Moc pěkný recept. Kachnička jak malovaná :yes::yes::-p:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kachna po čínsku čínská kachna čína z kachny křehká kachna po čínsku kachna po čínsku recept cinska kachna recept recepty z kachny kachna na asijský způsob recept na pekingskou kachnu kachna na rožni pekinská kachna kachna cina porcování kachny kachna činska recepty kachna po čínsku pečená kachna po čínsku kachna po sečuánsku recept na čínskou kachnu pečená čínská kachna kacena po cinsku

Suroviny: kachna, olej, cukr, sůl, koření pěti vůní, pepř sečuánský, skořice, badyán, fenykl, koření hřebíček, zázvor, bobkový list, med, ocet rýžový, víno červené

TopRecepty.cz

Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0JB