Ryba zapečená podle trampů
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj receptu – rybářský časopis Kajman.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2015 11:24
Jiri V.: nevím, jestli vyzkouším i při jiné úpravě než smažením, ale díky za vysvétlení
2. 2. 2015 09:06
cathleen - Kuchař pan Petr Stupka píše ......Jakoby zázrakem kosti zmizí, když je hustými řezy vedenými těsně nad kůži prořežete a tím zkrátíte na kousky 2 – 3 milimetry dlouhé, či spíše krátké. Takové kostičky pak už při konzumaci v ústech nerozeznáte a snadno bez rizika polknete. V žaludku se během několika minut rozpustí.....
Zkoušel jsem prořezat i cejna vcelku ( co by z cejna po filetování zbylo )v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... a zůstaly jen velké kosti. Ty malé kostičky, co u drobných či kostnatých ryb tak vadí, přestaly být problémem.
U receptu http://www.toprecepty.cz/recept/38026-rybi-skvarky... se rybí kousky neprořezávají, ale praží do křupava. Kostičky pak již nevadí, rozpadají se. Tak se dají - tepelnou úpravou - kostičky rozrušit a pokud jsou malé - krátké, tak nevadí vůbec....rozpadnou se. Zde je i recept na kapra bez kostí bez prořezávání - http://www.toprecepty.cz/recept/9178-nevykosteny-k... Nezkoušel jsem jej. Příprava trvá moc dlouho
Důležité je při běžných časech přípravy pokrmu právě to prořezání kostiček na délku 2 -3 mm.
Pak již na způsobu další úpravy, pokud jde o kostičky, nezálaží.
Nezbude než odzkoušet prořezání při různých úpravách ryb
Zkoušel jsem prořezat i cejna vcelku ( co by z cejna po filetování zbylo )v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... a zůstaly jen velké kosti. Ty malé kostičky, co u drobných či kostnatých ryb tak vadí, přestaly být problémem.
U receptu http://www.toprecepty.cz/recept/38026-rybi-skvarky... se rybí kousky neprořezávají, ale praží do křupava. Kostičky pak již nevadí, rozpadají se. Tak se dají - tepelnou úpravou - kostičky rozrušit a pokud jsou malé - krátké, tak nevadí vůbec....rozpadnou se. Zde je i recept na kapra bez kostí bez prořezávání - http://www.toprecepty.cz/recept/9178-nevykosteny-k... Nezkoušel jsem jej. Příprava trvá moc dlouho
Důležité je při běžných časech přípravy pokrmu právě to prořezání kostiček na délku 2 -3 mm.
Pak již na způsobu další úpravy, pokud jde o kostičky, nezálaží.
Nezbude než odzkoušet prořezání při různých úpravách ryb
2. 2. 2015 08:25
Zeptala bych se - proč se tady kostičky prořezávají?
Znám to z kuchařek M. Štépničky, který to dělá zcela stejně, ale pak rybu SMAŽÍ - smažením ve vroucím oleji ty kousinky kostiček zkřehnou nebo se i úplné ztratí. Vánočního kapra už léta neděláme jiank.
Tady je technologie jiná a myslím si, že tímhle nařezáním v kapřim mase (a následným pečením v alobalu) z ypsilonkových kosticek vzniknou kousky, kousíčky pichlavých kostí. Nebo si to představuji špatně?
Znám to z kuchařek M. Štépničky, který to dělá zcela stejně, ale pak rybu SMAŽÍ - smažením ve vroucím oleji ty kousinky kostiček zkřehnou nebo se i úplné ztratí. Vánočního kapra už léta neděláme jiank.
Tady je technologie jiná a myslím si, že tímhle nařezáním v kapřim mase (a následným pečením v alobalu) z ypsilonkových kosticek vzniknou kousky, kousíčky pichlavých kostí. Nebo si to představuji špatně?
1. 2. 2015 21:16
Kajman taky je inspirací pěkný recept+
1. 2. 2015 18:48
Pěkná večeře, tak proč ne?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
Další recepty
Tématické fráze: zapečená ryba recepty zapečená ryba filetování cejna trampské recepty recept na zapečenou rybu zapekana ryba recept okouník v alobalu zapečená ryba recept filetování cejnů na salát recept zapečená ryba se zeleninou v alobalu zapečená ryba na grilu recepty na ryby zapečená ryba v pečené v alobalu rozpustí rybí kost v žaludku při filetování kapra vadí kostičky prořezávání kostí u kapra zapecene ryby uprava cejna recepty na zapecene ryby recept na cejna na grilu
Suroviny: filet z kapra, chléb, slanina, sýr tvrdý, paprika, cibule, kečup sladký, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, sůl, sádlo
Ryba zapečená podle trampů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R0XO
5 názorů