Moučkový cukr (domácí)
Výhodou domácího moučkového cukru je, že není nastavován škrobem, nemusíte jej skladovat a strachovat se, že vám ztvrdne. Vždy můžete udělat čerstvý. Cenově je výhodnější než kupovaný. Můžete ho udělat i z BIO cukru, či z hnědého cukru.
Suroviny pro 1
1
1 hrnek
Nutriční hodnoty
Energie | 4 184 kJ / 1 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 250,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 2. 2015 23:25
Tohle mi nepřijde jak receptje ovšem dobrý tip, vychytávka Snad přeřadit jinam.
5. 2. 2015 21:24
Díky za tip. Potřebovala jsem moučkovou fruktózu a prala jsem se s tím ručně v hmoždíři.
Používáte ponorný mixér nebo robot s uzavřenou nádobou?
Používáte ponorný mixér nebo robot s uzavřenou nádobou?
5. 2. 2015 20:57
Také dělám už dlouhá léta - melu v el. mlýnku na kávu - ale zjistila jsem, že ne každý mlýnek to zvládne.
5. 2. 2015 12:20
mladší generace ani nevědí, že to jde
5. 2. 2015 11:53
cathleen: jo jo, já jsem krystal mlel v mlýnku na mak před padesáti rokama. Teď do toho zasáhla vědecko-technická revoluce a ruční práce odcházejí do zapomnění
5. 2. 2015 07:13
Tak tohle má být taky recept? (někde tu máme Rady, vychytávky)
Moučkový cukr si tak mixuju určitě 20 let - používám ho hodně málo, zbytek koupeného mi pokaždé ztvrdnul a začala jsem vlastné z finančních důvodů - ten moučkový je (tehdy byl) určitě dvakrát dražší nez krystal.
Moučkový cukr si tak mixuju určitě 20 let - používám ho hodně málo, zbytek koupeného mi pokaždé ztvrdnul a začala jsem vlastné z finančních důvodů - ten moučkový je (tehdy byl) určitě dvakrát dražší nez krystal.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 48 sekundami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Vyhlášená perníkářka Eva peče podle 100 let starého receptu, který se dědí z generace na generaci. Tyhle perníčky pak chce každý!
Příběh sladké kostky: Balíček se 250 kostkami cukru se v roce 1843 prodával za 50 krejcarů a připomínal bedničku s čínským čajem
Další recepty
Tématické fráze: vyroba mouckoveho cukru cukr krystal jak udelat z krystalu moucku krystalový cukr mlynek na cukr jak se dělá moučkový cukr mouckového cukru jak z cukru udělat moučkovej jak udelat krystal z cukru cukr moučka výroba jak se dela cukr moucka jak udělat mouckový jak udelat z cukru, cukr moučka výroba cukru moučky mlýnek na krystalový cukr jak vyrobit mletý cukr trtinovy mouckovy cukr mlýnek na cukr krystal jak udělat močkový cukr z krystalu mockovy
Suroviny: cukr krystal
Moučkový cukr (domácí)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lm0r
6 názorů