Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 514 kJ / 2 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,03 g |
Tuky | 68,40 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 357,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Aby se vám mawa nepřipekla je vhodné použít kvalitní hrnec s tlustým 3-vrstvým dnem. http://ecx.images-amazon.com/images/I/51+J-9pT6oL....
V žádném případě nezkoušejte udělat mawu z odstředěného mléka apod.
V Indii se mawa prodává již hotová a vypadá jako sýr. Mawa je základem téměř všech indických sladkostí.
Ghee pomáhá aby se mrkev nepřipálila a dodává desertu máslové aroma.
Halwa se jí většinou teplá jako desert po večeři.
Často se během svátků zdobí jedlým "alobalem" z čistého stříbra.
V Indii mají mrkve tmavší barvu a tudíž ji na Západě indičtí kuchaři občas přibarvují potravinářským barvivem http://3.bp.blogspot.com/-LXERleIHfsc/Us_c6YvP8PI/...
Toto je nejtradičnější nejekonomičtější recept na mrkvovou halwu, kvůli dlouhé době přípravy mnoho lidí volí kratší cestu jako je sušené mléko, mawa z ricotty nebo mascarpone, kondenzované mléko, mikrovlná trouba atd.
Tento recept je však nejautentičtější, nejklasičtější a nejlevnější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 2. 2015 09:11
cathleen: To mě napadlo, proto jí vysvětluju, že Podobné recepty slouží k něčemu jinému, že stačí dát odkazy na ghí a moučkový cukr do poznámky k receptu
5. 2. 2015 08:52
zizala, tejaja: myslim, že recepty dala do podobých sama autorka této halvy - kvúli výrobě ghí a mletí krystaloveho cukru na moučkový, které tady v receptu použila
5. 2. 2015 08:28
zizala:Jarka, tiež som sa divila Už je to preč.
5. 2. 2015 07:49
Proč jsou v podobných recepty, které s tímto receptem nemají pranic společného - ghí a moučkový cukr Odkazy na použité suroviny se mohou dát do poznámky. Do podobných patří něco jiného
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 1 hodinou
Křupavé brambory
Přidáno před 4 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 20 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 15 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 16 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 45 minutami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 51 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 1 hodinou
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 1 hodinou
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: halva recept carrot halwa recept mtkvova halva mrkvová chalva recept na indická halva vyroba mawu gadžár ka halva indická mrkvová halva halva recepty gajar indicky dezert khoya příprava recept halwa indická indicky dezert mrkvová chalva indický mrkvový dezert mrkvova chalwa indická mrkvová chalva mletí mrkve halva výroba výroba halvy recept gadžár ka halva
Suroviny: mrkev, mléko plnotučné, cukr krystal, ghee, kardamom, ořechy
Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nolE
4 názory