Mrkev dušená na víně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 840 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,54 g |
Tuky | 43,87 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 367 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 50,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Proč je mrkev oranžová? Přidávám z Designreaderu vyčtenou zajímavou, pro mne novou informaci:
"Překvapivě se jedná o politický design, propagandu. Ještě před pár sty lety byla mrkev škaredá a nažloutlá. Dnes se nám doma válí čerstvě geneticky nadesignovaná hypermrkev. Kde se vzala její příjemně teplá barva? V 17. století se nizozemští pěstitelé rozhodli vykultivovat mrkev oranžovou, aby vzdali hold Vilému Oranžskému, vůdci revoluce a osvoboditeli od španělskému režimu. A tak byla vymazána tisíciletá tradice fialových, bílých a žlutých mrkví."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 5. 2015 14:42
27. 5. 2015 11:11
27. 5. 2015 10:54
27. 5. 2015 10:36
Posilam zaslouzeny bod a dekuji za dalsi skvely recept, ukladam.
7. 2. 2015 08:42
5. 2. 2015 19:53
5. 2. 2015 19:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 32 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: dušená mrkev mrkev recepty dušená mrkev recept mrkev na víně recept na dušenou mrkev recepty na dušena mrkev recepty dušená mrkev recepty z mrkve recepty na dušenou mrkev mrkev v receptech recepty mrkev dušená mrkev recepty mrkev dušena recept dušená mrkev na červeném víně dusena mrkev na cervenem vine recept dušená zelenina na víně mrkev vino mrkev dusena mrkev - recepty recept mrkev
Suroviny: mrkev, máslo, olej, cukr hnědý, hořčice, víno bílé, jablko, zázvor, sůl, pepř, petrželka
Mrkev dušená na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rvpK
7 názorů