Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněný jablečný koláč (Apple Pie)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

13. 2. 2015 19:44

Suroviny pro 8

8

Nutriční hodnoty

Energie9 639 kJ / 2 304 kcal
Bílkoviny30,34 g
Tuky126,96 g
Vláknina28,57 g
Cholesterol 370 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy245,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já osobně jablka ani neloupám, ani nesladím, ale to záleží na Vaší chuti.

Při pečení můžeme povrch koláče pocukrovat, během pečení se vytvoří tenoučká karamelová vrstva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

15. 2. 2015 22:43

casino: Mne na topkách uniká viac vecí...

casino casino

15. 2. 2015 22:38

tejaja:
Asi vám uniklo, že se tu už nějakou dobu bavíme o názvu rcp...;-)
A "čo je anglické na ceste z múky, masla a vody?" Při vlastní vzdělanosti pro vás asi nebude problém dohledat, kdy začali s křehkým těstem naši předkové. Mně se podařilo na Wiki najít akorát to, že Angláni dělali něco jako Apple Pie už ve 14. století...

chocolate chocolate

15. 2. 2015 20:50

hosta:Mas pravdu, angloamericka kultura;-) nema svuj nazev jen kvuli zjednoduseni...Americane ho maji bezne jako dezert na Den dikuvzdani, ale to je konecne vseobecne znama vec.

tejaja tejaja

15. 2. 2015 20:47

Cudzie názvy poznám ( samozrejme, nie všetky, ale to nikto ) a pokladám sa za dosť vzdelanú aj kultúrnu. Len som si dovolila spýtať sa, čo je anglické na ceste z múky, masla a vody. Nič viac a nič menej. Autorka vysvetlila, za čo jej ďakujem. Zrejme to ale nestačilo a niekto si pokladá za povinnosť zhadzovať iných ľudí. Aj to patrí ku kultúre. ;-)

hosta hosta

15. 2. 2015 20:44

opravdu jen anglický;-)? ale dobrý a s drobnými obměnami všeobecně známý:yes:
http://www.zghettablog.cz/2012/11/americky-jablecn...

chocolate chocolate

15. 2. 2015 20:43

zizala:Souhlasim a myslim si, ze cheesecake a apple pie jsou vseobecne zname nazvy, pod kterymi si vetsina z nas predstavi urcity pokrm s typickymi znaky.Nekdy je ten jazykovy purismus trochu predimenzovany;-).

zizala zizala (moderátorka)

15. 2. 2015 20:39

chocolate: :-D

Též si myslím, že cizojazyčné názvy, které jsou všeobecně známé, je zbytečné překládat. Někdy ten překlad ani není možný nebo by byl nesmyslý. Znalost cizích názvů patří ke vzdělanosti a kultuře :-)

chocolate chocolate

15. 2. 2015 20:34

casino:A veris, ze ano:-D?Ve stejnem obsazeni tu probehla debata o nazvu cheesecaku.A nevysvetlis, ze uz kvuli vychozi surovine, to opravdu neni tvarohovy kolac.

casino casino

15. 2. 2015 18:44

spagetka
No nevím, nevím, zda ten původní i v české kotlině běžně užívaný název, nebyl lepčččí;-) Už proto, že většina receptů v PODOBNÝCH se zove Apple Pie...

A co např. Cheesecake? Také budeme hledat český název a do závorky psát ten anglický? No nevím, nevím;-)

Mafii483

15. 2. 2015 11:00

Byla by škoda hádat se tu o původu koláče, tak doufám, že jsme tu "anglickou otázku" vyřešily, dámy. :D :D:-K

Mafii483

15. 2. 2015 10:56

tejaja: Typicky anglické je právě to těsto a podoba koláče! :D To že to dělala Vaše babička je fajn a určitě dobře, ale rozhodně to, myslím, nepatří mezi nějaké "národní" české recepty. Narozdíl od toho, v Anglii tento koláč zná opravdu každý a taky ho seženete v jakémkoli pekařství/restauraci. Dá se říct, že je to jeden z velmi typických anglických receptů ;-)

tejaja tejaja

15. 2. 2015 10:41

Mafii483:ôžem sa spýať, čo je na tom ceste anglického? Takéto cesto robila aj moja babička na jablkové koláče aj záviny. V čoím je špecificky anglické? ;-)

spagetka spagetka

15. 2. 2015 10:25

Mafii483: určitě máš pravdu, ale pod tímhle názvem to v receptech nikdo nenajde. Ale kdybys tomu dala český název a do závorky ten anglický, už by to znělo zajímavěji ;-);-);-)
Jinak mrkni do podobných přidaných.;-)

Mafii483

15. 2. 2015 10:13

teny1: Protože je to tradiční recept i ve spojeném království a konkrétně tento recept (těsto) je opravdu anglické. :) Proto anglický název :-p:-D

teny1 teny1

15. 2. 2015 09:12

Může být dobrý, jablka můžu. Proč ale pořád anglické názvy, vždyť je to český jablkový koláč, který znám už jako malá holka.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: anglický jablečný koláč jablečné hory apple pie kořeněný jablečný dort typicky anglicky koláč apple pie recept s tvarohem typické anglické sladkosti anglický jablečný koláč recept anglicke jablecne koláče anglické dezerty tradiční anglický desert láďa hruška jablečné hory jablecny koláč dikuvzdani recept recept - psaný anglicky apple pie recept typický anglický dezerty český jablečný koláč kořeněný jablečný dort recept recept anglický jablečný koláč nejlepši kořeněny kolač s ořechy

Suroviny: mouka hladká, máslo, sůl, voda, jablko, skořice, ořech muškátový, kardamom, koření hřebíček, cukr, ocet jablečný

TopRecepty.cz

Kořeněný jablečný koláč (Apple Pie)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkkM