Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené sýrové dukátky - rychlovka

Smažené sýrové dukátky jemné nadýchané konzistence jsou ideální příležitostí, jak zužitkovat přebytečné bílky z pečení cukroví či koláčů. Servírovat je můžete třeba s bramborovou kaší jako hlavní chod, nebo jen jako chuťovku k vínu.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

16. 2. 2015 11:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 553 kJ / 371 kcal
Bílkoviny41,33 g
Tuky18,88 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 1,91 g
Sůl4,65 g
Sacharidy9,01 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Větší masopustní „bleskovku“ si snad už opravdu ani nelze představit! Budete potřebovat jen dvě základní ingredience, nepočítáme-li špetku soli s černým mletým pepřem. Ovšem pozor, ani vajíčka nepoužijete celá! V tomto případě se uplatní jen oddělené bílky, takže při přípravě této dobroty zužitkujete vše, co vám třeba zbylo po předchozím sladkém pečení, kde naopak bývají zapotřebí ponejvíce žloutky. A protože návštěvám se často podstrojuje právě sladké, naservírujte jim ještě před moučníkem tyto nadýchané sýrové dukáty.

Vmíchat do tuhého sněhu z bílků jemně strouhaný eidam, vzniklou hmotu jen mírně osolit (slaná chuť sýra zpravidla vystoupí do popředí), okořenit mletým pepřem a hned z ní smažit v rozehřátém tuku na pánvi stejně velké kousky nabírané kávovou lžičkou… to je opravdu snadné, rychlé a chuťově překvapivé!

Obalovat tyto medailonky netřeba, zlatavý „kabátek získají tak jako tak. A výsledek? Ochutnejte je sami, popsat se to ani nedá. A zjistíte, že tyto nadýchané dukátky se dají doslova hltat samotné a teplé bez přílohy. A pokud už se pro nějakou rozhodnete, potom sáhněte po čerstvém chlebu.

Podrobný fotonávod najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/masopustni-rychlov...

K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme.

Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

věrka

18. 4. 2016 16:11

Vypadá moc krásně, vyzkouším.

Ľubomír

9. 4. 2016 16:51

rýchle a výborne , ako napoj kto mu pivo víno .......:yes:

popoluska340 popoluska340

31. 3. 2016 18:12

Dneska som robila tieto uzasne dukatiky,a nemaju chybu.Len som nemala okupiare,tak som omylom poslala nespravne foto.Tie co su 4 ks tak to su mrkvovo- orechove placicky.Pod nimi je spravna foto.Ako chutovka,alebo pohostenie super.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 3. 2016 16:39

Jaroslave, tohle si ihned posílám na email. Co kdyby na to moje hlava děravá zapoměla?? :-D Skvělééé!! děkuji za tip :-):yes:

dadka

21. 1. 2016 23:11

To musí být dobré i s bramborovou kaší:yes:

casino casino

15. 11. 2015 13:20

Karel:
Tak, tak...:yes:
...ale co byste chtěl? Dyť je to "rychlovka":-D

Karel

15. 11. 2015 11:44

O salátu na kterém je dobrota položena není ani slovo.Bude to jen asi nijak neochucený planý list salátu jaký dají pro ozdobu v restauraci.Doporučuji tedy listy salátu namočit do nálevu se směsi soli,cukru a octa a až pak je dát na talíř.Jinak je salát planina.

Hana

11. 11. 2015 16:06

:-p:-p:-p:-pvýborné

milena košatková

23. 2. 2015 20:27

RÁDA VYZKOUŠÍM:-)):-))milkosat@seznam.cz

mika59 mika59

18. 2. 2015 23:24

:yes::yes::-p

drahulin drahulin

18. 2. 2015 22:26

:yes:

Ivana Ch

17. 2. 2015 15:01

Všechno sýrové máme mooc rádi, takže ty nám budou taky chutnat, bílky i sýr mám v lednici. Jdu na to.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 2. 2015 13:15

Dukátky vypadají krásně nadýchaně:-KChutnaly by mi:-p:yes:

Irrena Irrena

16. 2. 2015 12:07

Ty musím vyzkoušet;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sýrové smaženky sýrové kuličky za studena sýrovē medailonky slaná rychlovka rychlé občerstvení pro návštěvu dobroty ze sýrů recepty smažené dobroty sýrové dobroty ořechové placky sýrové smaženky recept výborný sýrové smaženky sýrové smaženky se sněhem smazeny syr po studenu recepty-sýrové dukátky smažené sýrové medailonky smazene syrove medajlonky sýrové koule za studena recept na syrove kulicky za studena černý bez smažený smažený černý bez

Suroviny: bílek, sýr eidam, pepř mletý, sůl, olej

TopRecepty.cz

Smažené sýrové dukátky - rychlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAlR