Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

24. 2. 2015 19:29

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie13 434 kJ / 3 211 kcal
Bílkoviny133,27 g
Tuky223,82 g
Vláknina22,35 g
Cholesterol 513 mg
Sodík 2,90 g
Sůl6,95 g
Sacharidy112,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z mletého masa můžeme použít i mix-vepřové a hovězí. Také můžeme použít mleté kuřecí, nebo krůtí.

Pokud nechceme podlévat vínem, použijeme vývar, nebo vodu.

Omáčku není třeba zahušťovat moukou, rozmixovaná zelenina ji dostatečně zahustí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2015 22:28

tejaja:Terezko,jelikož nevím,jak chutná"pravá"Gazdovská,tak mi ani nepříjde,že kupuji a jím něco jako náhražka;-)Ale za komentář děkuji:-K

Dana61:Dani díky:-K

Dana61

5. 3. 2015 15:34

tak tohle můžeme také:yes::-D a o docel často:-p

tejaja tejaja

3. 3. 2015 20:03

Anna Kocikova: Anička, ja som nenapísala, že gazdovská slanina je u nás novinkou, dostať ju v obchode hodne dlho. ;-) Novinkami som myslela všeobecne akékoľvek kvázi slaniny a podobné výrobky, ktoré s pôvodnými výrobkami majú málo spoločné. ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 3. 2015 19:28

Paul Sulc NY:To"něco"co se jmenuje Gazdovská slanina vypadá taktohttp://akce.najdislevu.cz/440570-gazdovska-slanina...a odkud pochází název opravdu nevím:-)
Používám ji hlavně z toho důvodu,že je chutná a je pro mě cenově přijatelnější 89,-kč/kg(zásadně kupuji ve slevně do zásoby),než špek za 120,-kč/kg,nebo Anglická slanina 140,-kč;-)
Uvádím suroviny,které používám já,ale nikoho nenutím,aby je používal také.
Klidně si dejte zauzený,nebo Debrecínský špek,Anglickou,nebo jakoukoliv Vámi oblíbenou uzeninu:-)

tejaja:Děkuji za komentář,byť mi nic k tomuto receptu neřekl:-)Jen to,že je tento druh slaniny u Vás novinkou.U nás je už opravdu hodně dlouho:-)

tejaja tejaja

2. 3. 2015 08:29

Paul Sulc NY: Aj u nás dostať čosi, čo sa volá Gazdovská slanina. Ale ja bez problémov odolávam takýmto novinkám, ktoré v podstate s poriadnou slaninou majú toho málo spoločné. Kupujem klasickú poctivú slaninu a je najlepšia. Ale neviem, či aj tej neodzvoní, a nielen jej, pretože únia tlačí na nás, aby sa neúdilo klasicky, ako po stáročia, ale studeným dymom, zatiaľ máme výnimku. Neviem, ako sú na tom Čechy. ;-)

Paul Sulc NY

2. 3. 2015 02:55

Prosim vas, nemuzete nevedomci vysvetlit pojem "gazdovska slanina"? Je to neco od gazdu na Slovensku? Co takhle anglicka slanina ci proste praobycejny cesky spek, ten by nefungoval? Proc se rozmaha v posledni dobe varit z nejakych problematickych tatarskych primesi. Aha, uz vim, lepe to vypada.

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 2. 2015 21:04

Angel 666::-K

Angel 666 Angel 666

25. 2. 2015 19:49

To vypadá parádně :-p;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 2. 2015 19:47

hosta:Jituško,ano,něco jako sekaná svíčková,pečená v troubě:-)Toto je trošku kratší verze v kastrolu na sporáku:-))

Danca:Danuško,s tím vínem to bylo moc dobré:-p:yes:

radiator:Míli,děkuji:-K

chocolate:Lucinko,díky:-KUrčitě i s tím hovězím by to bylo chutné;-)

Všem velice děkuji za milé komentáře i hodnocení:-*:-K

radiator radiator

25. 2. 2015 16:35

Tak to bych si Drahuško určitě pochutnala:-p:yes: a s tím foto postupem to opravdu zvládnou i začátečníci;-)

Danca Danca

24. 2. 2015 22:44

Drahuško, já jsem tedy pro to víno!!!!:-D Hezký receptík!:yes::yes:

chocolate chocolate

24. 2. 2015 21:49

Moc hezka variace Drahusko, pro nas bych pouzila mlete hovezi, ale jinak se mi tva verze zda byt velmi luxusni:yes:.

suslajda suslajda

24. 2. 2015 21:11

Krása:-K:yes:

Ivana Ch

24. 2. 2015 20:38

:-p:-p:-p:yes::yes:

jarda Kadic jarda Kadic

24. 2. 2015 19:50

Uloženo;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výrobky ze šišek vínová omáčka masove sisky výrobky z šišek výrobky ze šišek a listů mlete sisky v omacce mlete sisky v rajske omacce mleté šišky v onacce výrobky ze šišek fotografie knedlíčky do polévky masové knedlíčky do polévky mleté maso ke svíčkové omáčce zeleninova omacka vínová omáčka recept omacka recept směs masa a zeleniny ny gril vinova omacka priloha zelenina co.vypada jak siska šišky z mletého masa v rajské omáčce akce.najdislevu

Suroviny: maso vepřové mleté, smetana na vaření, cibule, solamyl, petrželka, sůl, pepř mletý, strouhanka, slanina gazdovská, zelenina kořenová, víno bílé, olej, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, olej

TopRecepty.cz

Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zon6