Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 13 434 kJ / 3 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,27 g |
Tuky | 223,82 g |
Vláknina | 22,35 g |
Cholesterol | 513 mg |
Sodík | 2,90 g |
Sůl | 6,95 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z mletého masa můžeme použít i mix-vepřové a hovězí. Také můžeme použít mleté kuřecí, nebo krůtí.
Pokud nechceme podlévat vínem, použijeme vývar, nebo vodu.
Omáčku není třeba zahušťovat moukou, rozmixovaná zelenina ji dostatečně zahustí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2015 22:28
tejaja:Terezko,jelikož nevím,jak chutná"pravá"Gazdovská,tak mi ani nepříjde,že kupuji a jím něco jako náhražkaAle za komentář děkuji
Dana61:Dani díky
Dana61:Dani díky
5. 3. 2015 15:34
tak tohle můžeme také a o docel často
3. 3. 2015 20:03
Anna Kocikova: Anička, ja som nenapísala, že gazdovská slanina je u nás novinkou, dostať ju v obchode hodne dlho. Novinkami som myslela všeobecne akékoľvek kvázi slaniny a podobné výrobky, ktoré s pôvodnými výrobkami majú málo spoločné.
3. 3. 2015 19:28
Paul Sulc NY:To"něco"co se jmenuje Gazdovská slanina vypadá taktohttp://akce.najdislevu.cz/440570-gazdovska-slanina...a odkud pochází název opravdu nevím
Používám ji hlavně z toho důvodu,že je chutná a je pro mě cenově přijatelnější 89,-kč/kg(zásadně kupuji ve slevně do zásoby),než špek za 120,-kč/kg,nebo Anglická slanina 140,-kč
Uvádím suroviny,které používám já,ale nikoho nenutím,aby je používal také.
Klidně si dejte zauzený,nebo Debrecínský špek,Anglickou,nebo jakoukoliv Vámi oblíbenou uzeninu
tejaja:Děkuji za komentář,byť mi nic k tomuto receptu neřeklJen to,že je tento druh slaniny u Vás novinkou.U nás je už opravdu hodně dlouho
Používám ji hlavně z toho důvodu,že je chutná a je pro mě cenově přijatelnější 89,-kč/kg(zásadně kupuji ve slevně do zásoby),než špek za 120,-kč/kg,nebo Anglická slanina 140,-kč
Uvádím suroviny,které používám já,ale nikoho nenutím,aby je používal také.
Klidně si dejte zauzený,nebo Debrecínský špek,Anglickou,nebo jakoukoliv Vámi oblíbenou uzeninu
tejaja:Děkuji za komentář,byť mi nic k tomuto receptu neřeklJen to,že je tento druh slaniny u Vás novinkou.U nás je už opravdu hodně dlouho
2. 3. 2015 08:29
Paul Sulc NY: Aj u nás dostať čosi, čo sa volá Gazdovská slanina. Ale ja bez problémov odolávam takýmto novinkám, ktoré v podstate s poriadnou slaninou majú toho málo spoločné. Kupujem klasickú poctivú slaninu a je najlepšia. Ale neviem, či aj tej neodzvoní, a nielen jej, pretože únia tlačí na nás, aby sa neúdilo klasicky, ako po stáročia, ale studeným dymom, zatiaľ máme výnimku. Neviem, ako sú na tom Čechy.
2. 3. 2015 02:55
Prosim vas, nemuzete nevedomci vysvetlit pojem "gazdovska slanina"? Je to neco od gazdu na Slovensku? Co takhle anglicka slanina ci proste praobycejny cesky spek, ten by nefungoval? Proc se rozmaha v posledni dobe varit z nejakych problematickych tatarskych primesi. Aha, uz vim, lepe to vypada.
28. 2. 2015 21:04
Angel 666:
25. 2. 2015 19:49
To vypadá parádně
25. 2. 2015 19:47
hosta:Jituško,ano,něco jako sekaná svíčková,pečená v trouběToto je trošku kratší verze v kastrolu na sporáku
Danca:Danuško,s tím vínem to bylo moc dobré
radiator:Míli,děkuji
chocolate:Lucinko,díkyUrčitě i s tím hovězím by to bylo chutné
Všem velice děkuji za milé komentáře i hodnocení
Danca:Danuško,s tím vínem to bylo moc dobré
radiator:Míli,děkuji
chocolate:Lucinko,díkyUrčitě i s tím hovězím by to bylo chutné
Všem velice děkuji za milé komentáře i hodnocení
25. 2. 2015 16:35
Tak to bych si Drahuško určitě pochutnala a s tím foto postupem to opravdu zvládnou i začátečníci
24. 2. 2015 22:44
Drahuško, já jsem tedy pro to víno!!!! Hezký receptík!
24. 2. 2015 21:49
Moc hezka variace Drahusko, pro nas bych pouzila mlete hovezi, ale jinak se mi tva verze zda byt velmi luxusni.
24. 2. 2015 21:11
Krása
24. 2. 2015 20:38
24. 2. 2015 19:50
Uloženo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 1 minutou
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 2 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Máta má kromě příjemné vůně a chuti také mnoho příznivých účinků na naše zdraví. Poradíme, jak ji sbírat a využít
Vyrobte si mast z rýmovníku. Pomůže v boji proti nachlazení a uleví od bolavých dutin. Vyzkoušejte oblíbený recept na jeho přípravu
Jak pěstovat mátu. Oblíbená bylinka je nepostradatelná na bylinkové zahrádce i v kuchyni
Další recepty
Tématické fráze: výrobky ze šišek vínová omáčka masove sisky výrobky z šišek výrobky ze šišek a listů mlete sisky v omacce mlete sisky v rajske omacce mleté šišky v onacce výrobky ze šišek fotografie knedlíčky do polévky masové knedlíčky do polévky mleté maso ke svíčkové omáčce zeleninova omacka vínová omáčka recept omacka recept směs masa a zeleniny ny gril vinova omacka priloha zelenina co.vypada jak siska šišky z mletého masa v rajské omáčce akce.najdislevu
Suroviny: maso vepřové mleté, smetana na vaření, cibule, solamyl, petrželka, sůl, pepř mletý, strouhanka, slanina gazdovská, zelenina kořenová, víno bílé, olej, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, olej
Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zon6
16 názorů