Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 12. 2014 14:38

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 866 kJ / 924 kcal
Bílkoviny23,69 g
Tuky50,69 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 531 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy89,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zapomněla jsem na petrželku :(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

14. 12. 2014 21:49

casino: Děkuji, ale to jste nemusel :-*
To máte pravdu, já na to vždycky brejlím zblízka, protože ten tuk mi též vadí a trvá mi dlouho, než ho odstraním. Jestli při mé skleróze nezapomenu, hned letos vyzkouším Vaši vychytávku, dík :-):yes:

casino casino

14. 12. 2014 21:42

zizala:
Onu krásnou rybí hlavičku, co byla v polívčičce jako živá, jsem smázl:-*
*****
Vychytávka, která se v rcp často nepíše (vlatně jsem ji ještě nikde nečetl):
Kapří vnitřnosti jsou obvykle obaleny tukem, který má nepříjemnou chuť:no: Opticky se obtížně rozlišuje; stačí ale hodit pajšl do studené vody a vše co vyplave na hladinu je tuk, který vyhodíme.

zizala zizala

14. 12. 2014 06:52

casino: :-D Rošťáku. Mdlo se mi nedělá, ale příjemněji se kouká na něco jiného. Takhle "vyzdobený" talíř by na mém stole místo neměl.
Kostičky žemle smažím na másle zvolna, zůstanou křupavé poměrně dlouho, čas jsem neměřila :-)) - v době konzumace se věnujeme konzumaci a stát nad stolem se stopkami v ruce mě ani nenapadne ;-)


maiva: Možná ještě nějaká telecí polévka, telecí nemám, tak neposoudím. K té rybí se ty knedlíčky hodí perfektně :-p;-)

casino casino

13. 12. 2014 21:24

Vařívám stejnou (bez knedlíčků). Kořeny samozřejmě oprančím na másle. Kapry míváme minimálně dva a protože někteří nepřízpůsobiví jedinci navdory zdavému trendu zarputile vyžadují smaženého kapra bez kůže, tak s hlavami vařím i rybí kožuch.
Rybí pohled mi nevadí, ale vařené čočky mi přijdou příliš al dente:-D
Žábry vařit či nevařit?
Pokud jsou rudé, tak vařím.
Pokud rudé nejsou a navíc mnohdy i zahleněné, tak nevařím - vyhodím
Krutonky?
Konečně se mi, po letech marných pokusů, ASI (musím ještě ověřit) podařil kruton, který i po dvou minutách v polévce křupe a je tvrdý jako nevařený krupon:-D http://www.labuznik.cz/diskuse/krutonky-43257/

Dovolil jsem si přidat fotečku kapřího oka. Pokud by se dělalo mdlo, tak smáznu;-)

maiva maiva

13. 12. 2014 21:14

Polévka je určitě vynikající, znám, jedla jsem s opraženou houskou. Rybí polévka není u nás doma v kurzu:-D, ale knedlíčky by se jistě daly použít v jiné:-p+:yes:

zizala zizala

13. 12. 2014 15:56

cathleen: :-)) Rybám oči vždy odstraním, nemám ráda, když na mě "vyčítavě" koukají. A žábry - četla jsem tu knihu taky, ale mně se stalo, že se žábry rozvařily a zaneřádily mi zbytek masa:-8. Tak je raději vyndám a je pokoj ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 12. 2014 15:47

Opět něco nového na vánoční stůl :-) :yes: U nás bych se knedlíčky do druhého dne bála nechat :-// bylo by dost možné, že by pak do polevky nebylo co vložit :-D (jsou hrozní, na knedlíčky obzvlášť!)
Rybí hlavy vařívám s očima a už hodně roků nevytahuju ani žábry (poradil M. Štěpnička ;-) )

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: knedlíčky z jiker jak dlouho vařit jikry rybí knedlíčky jak dlouho varit jikry a mlíčí knedlíčky z mlíčí jak dlouho vařit rybí hlavy polévkové knedlíčky z jiker knedlíčky z rybího masa jak dlouho vařit kapří hlavu knedlíčky z rybích jiker kapr jikrnáč jak dlouho vařit vnitrnosti z kapra jak dlouho vařit rybí polévku jak dlouho vařit rybí vývar jak dlouho vařit kapra jak dlouho vařit rybí hlavu žábry vařit či nevařit jak dlouho vařit kapři hlavu?? knedličky s jiker jak dlouho vařit mlíčí

Suroviny: kapr, sůl, pepř, koření nové koření, česnek, cibule, zelenina kořenová, petrželka, ořech muškátový, máslo, mouka hladká, máslo, vejce, kůra citronová, sůl, mléko, strouhanka, květ muškátový, máslo, pečivo

TopRecepty.cz

Vánoční rybí polévka s citronovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmR7