Omáčka Madeira
Omáčka Madeira je vlastně základní demi-glace, která byla obohacena o Madeirové víno. Víno Madeira je silné dezertní víno, má sladkou, karamelovou chuť. Tato omáčka se podává ke steaku, k hovězí pečeni nebo ke zvěřině.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 640 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,45 g |
Tuky | 41,65 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 134 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 25,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento rcp je jeden z mnoha možných provedení.
Když dojde demi glace z mrazáku, použiji masox.
Když dojde Madeira, použiji Marsala, shery nebo portské.
Demi glace:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 6. 2015 13:58
Omáčka je luxusní, vyzkoušela jsem vzorek (s portským vínem) a navečer si ji dáme k masu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 13 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 3 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 3 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 3 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 6 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 6 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 8 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 9 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Omáčka z pomazánkového másla? Poradíme, jak na to. Vyplatí se hlavně při vaření menších porcí, vyzkoušejte třeba houbovou omáčku
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Další recepty
Tématické fráze: madeira jídlo omáčkou madeira omačka madejra omacka marsala omáč madejra marsala omacka madeira-glace koprová omáčka ládi hrušky portska omačka omáčka z portského vína www:omáčka z portského vína kerlubnova omač recepty pepřová omáčka z demi glace omáčka madiera jidlo na madeire madeira pokrmy veprove madeira madejra pokrm s madeira omacka madeira z portskeho vína
Suroviny: máslo, cibule šalotka, žampióny, madeira, demi glace, sůl, pepř mletý
Omáčka Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B21o
1 názor