Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kozí brada

Polévka zvaná Kozí brada je hutná, jíškou zahuštěná polévka z hlávkového zelí a brambor. Opečenou klobásku můžete nahradit uzeným masem nebo slaninou. Místo vajíčka je možné použít kysanou smetanu.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

18. 3. 2009 00:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 560 kJ / 612 kcal
Bílkoviny45,48 g
Tuky22,36 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,21 g
Sacharidy51,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Silesian

14. 9. 2016 14:19

Tato polévka patří do zlatého fondu slezské kuchyně od nepaměti ... měl jsem v rukou kuchařku starých slezských receptů (řada z nich je už zapomenutých...) a kozí brada tam je ! Výborná polévka ... :yes:

Jarmila

14. 3. 2013 10:58

Je vynikající i z kapusty, recept shodný, jen bez kyselení octem.

Miragge

21. 11. 2012 13:50

Kozí bradu-polévku znám z raného dětství od mého dědy-havíře,který ji vaříval.Recept pochází ze Slezské Ostravy,když ji vařívám,vybaví se mi život v kolonce-havířské osadě.

Hugo

22. 9. 2012 07:46

Tato polévka pochází ze Slezska a jmenuje se Kozí brada, protože ty zelné listy se krájeli do tvaru trojúhelníku, které připomínaly kozí bradu. Je také pod stejným názvem známá i v polském Slezsku a místo zásmažky a smetany se používalo mléko, s kterým je také vynikající. U bílého zelí se na konci trochu okyselila, jinak se vaří i z kyselého zelí.

iveta a vasek

30. 5. 2010 13:32

:-K:-*:yes::-pvýnikající,kdyš nevim co vařit,uvařim kozi bradu-vždycky se muj muž děsně olizuje a snědl by nejradší celej hrnec:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

iveta a vasek

27. 1. 2010 10:52

:-Kje moc dobra.vařim ji celkem často:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 8. 2009 12:29

Tak, Bibi byla rychlejší, ale aspoň jsem si ji uvařila. Moc dobrá polívečka:-p

zuzka.k.

10. 6. 2009 19:41

Jednou byl v TV Bolek Polívka a tenhle recept pustil do éteru. Akorát byla bez vajíčka a se smetanou a jíšlou + kmín.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

10. 4. 2009 10:00

Tak jsem narazil na tvoji polévku a moc se mi líbí. Tutově ji vyzkouším, ale předem vím , že bude dobrá. Jsem polívjovej. +bodík

Bibinka Bibinka

21. 3. 2009 15:42

Byla docela dobrá, ale moje generační zelnice nám chutná víc. Ale dávám bodík-líbí se mi i název, já to neznala:yes:;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 3. 2009 13:33

Tak tuhle polévku dělám, je senzační a dokonce se tak i jmenuje. Dala mi ji kámoška, která pochází někde kolem Jižní Moravěnky, no, zabijte mne, nevzpomenu si. Škoda, že není fotka, ta asi zase čeká na mne!:-)):-D:-)):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka kozí brada recept polévka kozí brada kozí brada polévka polévka kozí brada se smetanou zelná polévka kozí brada kozí klobásy recepty polévka kozí brada kozí klobásy recept klobásy z kozy kozí maso recepty kozí polevka polevka kozi brada recept recept na polevku kozi brada recepty na kozí maso klobásy z kozího masa kozibrada kozí recepty kozi klobasa recepty z kozího masa recept na kozi klobasy

Suroviny: zelí bílé hlávkové, brambory, klobása, vejce, sůl, pepř mletý, vegeta, jíška

TopRecepty.cz

Kozí brada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkOE