Bramborákové jednohubky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,07 g |
Tuky | 27,60 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 198,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
To nás tak jednou honila mlsná…a protože milujeme bramboráky, bylo o chuti jednohubek rozhodnuto.
.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2015 11:48
adamos:Tak otruby jsem viděla i v Globusu.
13. 1. 2015 11:35
Super
12. 1. 2015 20:31
cathleen, zizala, ďakujem
12. 1. 2015 20:22
Tak to se mně moc líbí!+
12. 1. 2015 18:35
zizala: díky za záskok
12. 1. 2015 18:30
amalia: Možná by nebylo špatné tu kukuřičnou mouku použít na podsypání při rozvalování těsta Bude to pak hezky křupat
12. 1. 2015 17:49
amalia: to neporadím, nepoužívám ji. Pokud to budeš zkoušet, zkus nahradit nejdřiv menší část mouky, co to udělá
12. 1. 2015 17:47
...na zjedenie krásne mohla by som pridať kukuričnú múku?
12. 1. 2015 06:21
Skvělý nápad, určitě vyzkouším
11. 1. 2015 15:57
adamos: snad se nemýlím, že jsem je viděla i v Kauflandu (někde u ovesných vloček, kuskusu apod.), ale stoprocentně je mají v každé Zdravé výživě Prodávají se i otruby žitné a další druhy.
11. 1. 2015 15:43
Mám dotaz : kde se dají sehnat otruby ? dík za odp. jsem z Benešova
11. 1. 2015 09:57
Pochutnala by som si...ja by som tam navrch pripichla ešte olivu, ale to viac-menej preto, aby som potom mohla dojesť celú fľašu. Otruby tiež používam, hlavne do chleba a pečiva, ale občas aj do jedál, hlavne na zahustenie.
11. 1. 2015 09:43
Děkuji za zájem, doufám, že někdo vyzkouší
Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit
maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko od usazenin a treba i tělu nebezbečných odpadů.
Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.
Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit
maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko od usazenin a treba i tělu nebezbečných odpadů.
Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.
11. 1. 2015 08:10
maiva: Ja otruby často kupujem, prihadzujem do hocičoho, ak pečiem z bielej múky. Mám potom dojem, že robím niečo pre svoje zdravie...
10. 1. 2015 19:50
Zajímavý recept, otruby jsem ještě nikdy nepoužila. Bramboráky máme rádi, budu muset vyzkoušet+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 16 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 43 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 55 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky podle našich babiček
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Další recepty
Tématické fráze: jak zdobit jednohubky jednohubky recepty bramborakova buchta bramboráčky jednohubky odpad při mletí mouky nevelka krusta bramborákové těsto ve střevě
Suroviny: voda, olej, otruby pšeničné, mouka hladká, česnek, kmín drcený, majoránka, sůl, brambory, droždí
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
22 názorů