Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

16. 4. 2015 09:25

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 520 kJ / 1 558 kcal
Bílkoviny95,21 g
Tuky85,81 g
Vláknina17,65 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 619 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy94,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JosefZeravicky

28. 11. 2020 20:14

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Vzhledem k tomu ze vařím kuřecí vývar dělám velmi často, tak bych bral vývar z krků za velice slabý a fádní. Určitě bych tam dal minimálně jeden slepicí, nebo kuřecí skelet. Ten tomu teprve dodá úplnou hodnotu kuřecího vývaru, zejména tu krásnou nažloutnou barvu, která je charakteristická pro tento druh vývaru a takzvané ,,oči,, tedy vyvařené sádlo.
Pažitka je zajímavá, ale nenahradí čerstvou zelenou petrželovou nebo libečkovou nať. Tu mívám čerstvou celoročně po ruce.
Uvařené maso nakrájené na drobno dám zvlášť do misky a každý si dá podle svého, což ještě tu polévku chuťově a obsahově obohatí.
Noky dělám podobně, jen tam přidávám podle chuti přiměřeně ,,PODRAVKY NEBO KUCHÁRKA ,, , dostanou tak jinou, vznešenější chuť , než jen ,,krupicovou,, . Navíc mají i zajímavější na oko působivější dojem.
TEN MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK , není u nás v oblibě- ale to je asi krajová záležitost.
NOKY, to máslo dodá sice polévce nějakou jemnost a vajíčko vše spojí. To je dle mého gusta.
Dělat noky pomocí dvou lžiček je super, jsou přibližně stejné, nejsou upatlané ruky a je to i projev kuchařského umění.
,,TOŠ TAK,,

SKADINKA

29. 5. 2015 08:30

Anna Kocikova:moc děkuju za pochvalu :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 5. 2015 18:58

Přidávám foto a bodík k polévce,která je i u nás v oblibě:-p:-K
Bylinky používám podle sezony,teď jsem použila libeček s petrželkou:-)

klukodvody:Pokud se maso z krků nesní hned při obíračce,tak ho nakrájím do polévky,nebo udělám huspeninu:-p

jarda Kadic:Jaroušku,já noky většinou dělávám přes haluškovač,ale tentokrát jsem je dělala pomocí lžiček podle rcp a ony"potfory"dost nabyly:-D

jarda Kadic jarda Kadic

19. 4. 2015 10:50

Já dělám noky podobně,ale z dětské krupičky,máslo nedávám.V hrníčku si rozmíchám vajíčko, osolim.Potom pomalu přisypávám krupičku,až vznikne těstíčko, které nesmí být příliš tuhé,noky jsou pak také tvrdé.Nechám 10 minut stát a pak lžičkou “uďobávám“ malé nočky přímo do vařící polévky.Když vyplavou ,jsou hotové.Dělám opravdu malinké,ony se potfory navaří:-))
Ale to naše kuchařinky určitě znají;-)

SKADINKA

19. 4. 2015 10:19

klukodvody: každý jak má rád ne :)

klukodvody klukodvody

18. 4. 2015 13:26

A co ty krky ?Obereme a dáme do polévky ,nebo vyhodíme ?:-?

scofiq

17. 4. 2015 12:40

...také bych snesla další postup s tou hmotou co dá?l...:-O

zizala zizala (moderátorka)

16. 4. 2015 17:13

Pro neznalé chybí v postupu, co s tou krupicovou hmotou dál :-/ Vejce se dává do horkého másla?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kureci vyvar s noky vyvar s noky vývar z kuřecích krků polevka s krupicovymi noky kuřecí polévka s noky noky do kuřecí polévky kureci vyvar s nocky krupickove noky krupicové noky do polévky noky z dětské krupicky kuřecí vývar se zeleninou kuřecí vývar s nokama vyvar s nokama noky do vývaru kureci vyvar skrupicovymi noky kuřecí vývar s nokyo zeleninová polévka s noky kureci vyvar s mrkvi a noky recept na nočky do vyvaru kuřecí noky

Suroviny: krk kuřecí, cibule, česnek, mrkev, celer, petržel, rajče, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, kmín celý, máslo, sůl, ořech muškátový, vejce, krupice pšeničná, pažitka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzVn