Club sušenky
Sušenky inspirované známými sušenkami s máslovou příchutí připravíme snadno během chvíle. Klasického vzoru dosáhneme tak, že do nich vytlačíme mřížku paličkou. Kromě másla dodává sušenkám příjemnou vůni i pomerančový extrakt.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 847 kJ / 3 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,43 g |
Tuky | 214,83 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 850 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 417,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hotové sušenky jsou křehké, křupavé a opravdu chutnají jako CLUB!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 4. 2015 16:37
srettka: v tom případě je to pro vás to pravé
http://www.dia-potraviny.cz/kyprici-prasek-bez-fos...
http://www.dia-potraviny.cz/kyprici-prasek-bez-fos...
21. 4. 2015 15:30
Jitta Mat:BL je bez lepku. Dcera ma celiakii,takže peču bezlepkově. Sušenky peču každou chvílí, takže uvítám každý nový recept. Máslové peču,ale zkusim i tuhle. Ono přece jen domácí pečení je domácí pečení. Ten vinný kámen mě zajímá
21. 4. 2015 14:39
Jitta Mat: hm, takže jsem zas o něco chytřejší, sice jsem o vinném kamenu věděla, ale nepoužila. Mají ho i v drogerii DM.
21. 4. 2015 14:33
Jinak má veškeré vlastnosti běžného prášku, akorát je bez fosfátů. Jedná se opravdu o vinný kámen - údajně se získává ze stěn sudů vína. Nejsou po něm žádné trávící potíže jako u klasického PDP.
Kupuji ho ve zdravé výživě. Ten od Dr.Oetkera je jen 50% vinný s 50% hydrogenuhličitanem sodným (E500), což tedy sice odlehčí, ale nepomůže úplně.
Kupuji ho ve zdravé výživě. Ten od Dr.Oetkera je jen 50% vinný s 50% hydrogenuhličitanem sodným (E500), což tedy sice odlehčí, ale nepomůže úplně.
21. 4. 2015 14:24
spagetka: jj, manžel má doživotní dietu č.5 (bezezbytková) kvůli krvácení ze střev a je fakt, že může jedině ten pr.do peč. s vinným kamenem. Takže na tom něco bude. Myslím, že za těch 6,50 Kč se to vyplatí nahradit klasický prášek.
21. 4. 2015 14:08
hosta: Také jsem si ho koupila - od dr. Oetkera. Prý potlačuje pachuť toho prášku, která někomu vadí. Vím, že někdo kupuje i vinný kámen v DM místo prdopeče, údajně je nějak šetrnější k našemu trávicímu systému...
21. 4. 2015 13:56
Jsou nádherné, ten pomeranč asi udělá báječnou chuť Určitě zkusím. Nedávno jsem koupila prášek do pečiva s vinným kamenem - jaký je v tom rozdíl?
21. 4. 2015 13:49
Jitta Mat: BL předpokládám, že je verze bezlepková.
A ten vinný kámen máš vyzkoušený?
A ten vinný kámen máš vyzkoušený?
21. 4. 2015 13:39
srettka: no, zatím mě nesmazali a kromě jediného kritika, co si na mě evidentně chladí žáhu, to vypadá, že mám i úspěch. (A na tu žáhu mu doporučuji nahradit prášek do pečiva vinným kamenem) Takže recepty přidávám. Baví mě to tady. V kuchyni pořád experimentuji, ale nemám potřebná fota. Takže vše postupně.
A BL je co?
A BL je co?
21. 4. 2015 13:32
Jitta Mat: Jitko, tohle, co píšeš do SZ Nadě, klidně do komentářů pod recept napiš, patří to k receptu, není to žádná reklama, také si tu sdělujeme, kde jsme něco koupili a za kolik, tohohle se tedy neobávej
21. 4. 2015 13:29
Nadja: Děkuji moc. Píšu Ti do zpráv značku a cenu razítek, ať tu nedělám něco proti pravidlům s reklamou. A to, co popisuješ se mi stává, jestliže nahradím máslo Herou. Peču v "panelákové" elektrické troubě uprostřed a na plechu podkládám vše pečícím papírem. (No, už jsem se setkala i s vymazaným plechem, což bych asi nedělala). Jinak netuším.
21. 4. 2015 13:25
Pěkné sušenky,zkusím v BL verzi
P.s.takže smazání profilu se nekoná?
P.s.takže smazání profilu se nekoná?
21. 4. 2015 13:15
Jitto, to jsou krásné sušenky - s těmi razítky pro děti budou jak dělané. To je zase hezká vychytávka!
Obdivuji, jak máš jednu sušenku jako druhou, stejně velké a pěkně kulaté. Já je obvykle při přenášení z válu na plech nějak pokroutím nebo i při pečení se každá rozlije trochu jinak a u lineckých slepovaných pak hledám dvojice, které nejsou moc rozdílné.
Obdivuji, jak máš jednu sušenku jako druhou, stejně velké a pěkně kulaté. Já je obvykle při přenášení z válu na plech nějak pokroutím nebo i při pečení se každá rozlije trochu jinak a u lineckých slepovaných pak hledám dvojice, které nejsou moc rozdílné.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 5 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 6 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 15 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 5 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 5 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 7 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 8 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 8 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sušenky recept máslové sušenky s razítky recept na sušenky s razítky sušenky s razítky máslové sušenky club sušenky s razítkem recept recept na susenky recept na sušenky s razítkem sušenky s razítkem máslové sušenky club recept máslové sušenky s razítkem šusenky recepty suśenky recepty na susenky recept sušenky vytláčený sušenky recept dm razitka na susenky susenky od tescomy recept na sušenky od tescomy maslové sušienky recept
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr krystal, žloutek, cukr vanilkový,
Club sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pqxQ
43 názorů