Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka I

Dršťková polévka je tradiční druh české polévky z hovězích drštěk. Uvařit dršťkovou polévku je zdlouhavé, ale tento postup se vyplatí, protože pak máte výbornou polévku, za jakou by se nestyděl ani žádný šéfkuchař.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 130 min

150 min (20 min příprava + 130 min tepelná úprava)

23. 3. 2009 16:13

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Nutriční hodnoty

Energie11 060 kJ / 2 643 kcal
Bílkoviny212,37 g
Tuky133,31 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 459 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy142,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Polévka by měla být hustší, tzv. přesnídávková.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Libas Libas

3. 11. 2023 18:04

Výborný :-Q

Marie Svarcova Marie Svarcova

24. 2. 2023 09:24

:-)<3:yes::yes::-K

armyk

26. 1. 2023 11:53

Výborná polévka

Merylas Merylas (moderátorka)

6. 12. 2022 08:42

Tonja: Opraveno ;-)

Tonja

5. 12. 2022 22:40

V úvodním textu se píše, že se tato polévka vaří - cituji "z vepřových nebo hovězích drštěk". Dršťky jsou částí žaludku přežvýkavců, vepř takový žaludek nemá a vepřové dršťky jsou nesmysl.

casino casino

18. 11. 2022 14:03

Dršťkovou polévku vařívám od nepaměti po paměti (podle V. Vrabce) v podstatě jako MilaH: v komentáři 9. 1. 2020 06:49 vyjma klasické jíšky (zahušťuji bezlepkově ovesnými vločkami). Nasládlost po zelenině srážím kapkou octa :yes:
Dnes to imrvére furt nebylo ono, grrr:no: tak jsem gůglil a nakonec jsem natrefil na tento rcp...
KMÍÍÍN??? :-O
No jo, chtělo to KMÍÍÍN :yes::yes::yes: :-)

vasek.ku

16. 1. 2020 19:04

ladislav.szekely: U nás taky ne. Základ jako na gulášovku a místo masa dršťky.

MilaH MilaH

9. 1. 2020 07:49

Tak takhle podobne delam drstkovou polevku ja. Nejdriv uvarim drstky do mekka asi tak hodinku s celou cibuli a celymi 5-6 strouzky cesneku i s Vegetou a trochou soli. Drstky tady mame ciste, takze nevylevam vodu. Cibuli pak vyhodim. Pak drstky nakrajim na nudlicky. Mezitim si udelam ve velke panvi tmavsi jisku na olivovem oleji, kamz potom pridam cervenou papriku. Zvlast na druhe velike panvi osmazim 2 cibule do ruzova, pridam strouhanou mrkev- 4-5 velke, celer cely-velky, petrzel-3.
az zelenina pusti barvu. Nakonec nastrouhany cesnek- celou hlavicku, ale ten uz moc nesmazim, mam rada silnejsi chut. Pak dam varit do vyvaru jisku a asi za 15 minut pridam smazenou zeleninu a kdyz je zelenina mekka pridam uvarene, nakrajene drstky. Polevku delam asi z 5 kil drstek, tudiz varim ve velikem hrnci (19 L). Nakonec jeste prichutim peprem, pridam i palivou papriku, nebo Ajibasco, maggi, nebo hovezi kostky bujonu, majoranku a jeste podle potreby sul. Konecny vytvor je asi 15 litru polevky! Te snime urcite aspon 4 litry a zbytek zamrazim a mam pokoj na pul roku a kdykoliv pro pratele, kteri moji drstkovku milujou!!www.toprecepty.cz

lada

16. 10. 2016 12:38

Honza: fuj,proto me ten blivajz nechutna v hospode,ja je peru i nekolikrat,jen je zahreju tak na 70 a se soli je vyperu,polevka voni a nesmrdi jak stolice :-p

Honza

7. 11. 2014 11:05

Tak to tu pročítám a dovolte abych se taky připojil,pokud koupíte předvařené prané a ještě k tomu mražené drštky tak ani nemusíte dělat drštkovou polévku když tam dáte hadr na nádobí má to stejnou chut:žádnou. stokrát prát vařit a furt dokola nemá smysl, jen vyperete chut dršek a nic z toho nezbyde. V hospodách a u všech co maj trochu znalostí z gastronomie se připravují tak, že se v jedné vodě(JIŽ NAKRÁJENÉ) přivedou k varu scedí hodí se na cibuli se vším ostatním a vaří, nic víc nic mín.

rebeka rebeka

19. 12. 2012 14:01

dnes jsem opět vařila, přidala jsem paprikové vločky a chilli:-p;-)
a foto;-) a díky:-D;-)

Veryw

3. 12. 2011 22:15

Moje první dršťková v životě...
Mužská část domácnosti byla nadšená, i když mi v ní chyběla petržel a cibulka byla na másle místo sádla.

Přidávám bodík!:-))

rebeka rebeka

30. 4. 2011 12:07

výýborná:-p:yes::yes:
přidávám bod a foto;-):-K

bazalka

9. 7. 2009 12:54

Díky ! V březnu a květnu mi úplně unikly Vaše komentáře.:-8
Jsem ráda, že chutnalo. Finneto, vařím si dršťky sama, mně to voní, fakt. Prostě úchyl. :-D:-D

finneta

9. 7. 2009 07:45

včera jsem jí vařila a byla supééééér:yes::yes: moc jsme si pochutnali. ale dala jsem také hlubokozmražené a předvařené dršťky (nesnáším ten smrad, co se vždycky line z kuchyně, když je musím vařit syrové). díky za recept a dávám bodík:yes::-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dršťková polévka dršťková polévka předvařené dršťky dršťková polévka z předvařených drštek dršťková polévka recept dršťková polévka z předvařených recepty drštková polévka domácí drštková polévka držtková polévka nejlepší dršťková polévka recept na drštkovou polévku drštková polívka predvarene drstky recept drštkova polevka dršťková polévka dršťková držťková polévka z drštěk drštková polévka z předvařených drštek recept babiččina drštková polévka držková polévka dršková polévka

Suroviny: dršťky, cibule, sádlo, mouka hladká, paprika sušená sladká, sůl, kmín celý, česnek, pepř mletý, majoránka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka I

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lggv