Řízky z pomalého hrnce
Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je připraveno současně k podávání.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kamarádka dělá řízky, pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.
Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko.
V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle.
Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 5. 2015 07:15
Mám opravdu radost, že recept přišel vhod a doufám, že ho někdo brzy vyzkouší
10. 5. 2015 20:19
Tento způsob musím určitě vyzkoušet . Dovolím si sem přiložit odkaz na mé osvědčené "smažení" v troubě, je to opravdu výborné a doplňuji, že samozřejmě, pokud řízky trochu večer nebo druhý den zvlhnou, stačí je dát chvíli do trouby pouze na horkovzduch a jsou opět jako čerstvé usmažené + 10
http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...
http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...
10. 5. 2015 18:39
cathleen:Ivi, to je bezvadný nápad, ty řízky musí být asi šťavnaté a já to brzy vyzkouším, 9.bod
10. 5. 2015 17:09
Ivo to je super, určitě vyzkouším
10. 5. 2015 17:05
Jana Remkova: samozřejmě, opravím, díky.
10. 5. 2015 16:58
cathleen: recept mne zaujal, zvlášť teď, když už taky vlastním PH. Můžu se zeptat..tady..."Na každý řízek položíme plátek masa", nemá to být plátek másla?? Já tak nějak hodně podobně dělám řízky v hrnci na mléko. Nakládám je na sebe a mezi každý řízek dávám kousek másla.
10. 5. 2015 16:55
Danca: samo, že nechutnaly jako čerstvě usmažené ale obal byl pěkně pevný, netrhal se, neolupoval (nechce se mi do receptu psát - že nebyl měkký a poddajný jako hadr ale nevím, jak jinak to říct)
10. 5. 2015 16:44
Moje babička také pekla řízky v troubě, ale pamatuji si, že mi vadil právě ten měkký obal. Pokud ovšem v PH zůstanou řízečky opravdu pěkně křupavé, pak by to vyzkoušela...
10. 5. 2015 15:52
zizala: když už dělávám řízky, je jich téměř pokaždé hodně - něco mi zmizí z talíře, jen se od sporáku otočím, můžeme je mít klidně i dva dny po sobě a ještě si je manžel vezme do práce na svačinu
Ale určitě to využiju, když dojede na návštěvu syn s rodinou
Ale určitě to využiju, když dojede na návštěvu syn s rodinou
10. 5. 2015 15:48
Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě
10. 5. 2015 15:16
spagetka: píšu - že je to spíš podle kamarádky, která je snad na 130-150°C dopéká v troubě.
Příjemně mě překvapilo, že se od masa obal netrhal a nebyl úplně měkký (to se u těch řízků z trouby stává).
Příjemně mě překvapilo, že se od masa obal netrhal a nebyl úplně měkký (to se u těch řízků z trouby stává).
10. 5. 2015 15:09
Tak to teda koukám, že i tu lze využít loudálka To musím vyzkoušet.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Banana split
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 18 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Valis uvařila před 18 minutami
Španělské ptáčky z vepřového
TerezaD uvařila před 45 minutami
Makovo-kokosove rezy s kakaovo-rumovou polevou
Sibyla uvařila před 50 minutami
Kuřecí nudličky na kari
andrejkowa.nela uvařila před 58 minutami
Pudink s piškůtky
Merylas uvařila před 1 hodinou
Kinder Paradiso
Babu1 uvařil před 1 hodinou
Bezkonkurenční králík
Michak uvařila před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
broucekSylva uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 2 hodinami
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
S čím rychle připravit špenát? Obvykle ho podáváme s bramborami, knedlíkem nebo těstovinami. Jsou ale i jiné možnosti
Jak správně smažit řízky? Chystáme je jen občas, při svátečních příležitostech, a když už, tak ať se nám povedou
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: recepty na vareni v pomalem hrnci vaření v pomalém hrnci recepty pro vareni v pomalem hrnci pomalý hrnec vaření v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec recepty recepty na pomalé vaření pomalý hrnec na vaření recepty hrnec na pomalé vaření recepty rizek v pomalem hrnci recepty z pomalého hrnce recepty pro pomalé vaření kuchařka pro pomalé vaření hrnec pro pomalé vaření recepty recepty pomalý hrnec veprove rizky v pomalem hrnci recepty pro pomalý hrnec pomaly hrnec výborný recept recepty v pomalém hrnci řízky v ph
Suroviny: maso vepřové, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, brambory, máslo
Řízky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l8L
27 názorů