Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková klevela

Z bohaté švestkové úrody se dá připravit ledacos. Jistě také nějaká část padne na povidla nebo, jako v tomto receptu, na klevela. Vypeckované švestky nechejte přes noc naležet s cukrem a pak pomalu vařte do potřebné konzistence.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 240 min + doba uležení přes noc

270 min (30 min příprava + 240 min tepelná úprava, + doba uležení přes noc)

21. 3. 2009 12:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie34 994 kJ / 8 364 kcal
Bílkoviny39,00 g
Tuky12,00 g
Vláknina150,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 950,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

22. 8. 2018 12:02

"Švestková klevela":yes::yes::yes:
Boubelinda:
Konečně název, který si nehraje na POVIDLA jako drtivá většina z těch více či méně vypečených rcp a zde imrvére opakovaných povidel z trouby, která s povidly mají společného akorát švestky, ale většinou jako povidla ani nevypadají 8-(
Ale zato to nedá žádnou práci, že :-8 a při letošní nadúrodě bude hůř... ;-)
Podotýkám, že trnky na pekáči v troubě jsem doposud nedělal, ale chystám se na ně... :-K
No, chystám se už aspoň 5 roků :-D leč doufám, že svůj odpor konečně překonám :-)

petr

20. 9. 2012 14:21

V pravé klevele musí být kousky švestek, trocha cukru a rum. Měla by se nechat uležet ( alespoň měsíc) a pak se dá používat do buchet, koláčů, knedlíků.... pokud to rošleháte , tak je to sr*čka a není to klevela!

Pavel

30. 7. 2012 09:31

U nás doma se dělala klevela podstatně řidší, než jsou povidla a tak tam zůstaly kousky švestek. Jako zpepšovák: přidat hřebíček, celou skořici a trošku pasty z feferonek.

Věrka.

26. 7. 2011 14:05

U nás se klevela vaří kratší dobu, aby tam zůstaly kousky a nakonec se do každé sklenice přidá trochu rumu a to je dobrota.

Boubelinda

22. 3. 2009 11:19

Ano Hani je to jako povidla. Po uvaření se to rozmixuje do hladka. :-p

HankaPu HankaPu

21. 3. 2009 23:44

Verčo, to je jako povidla:-? nebo jsou v tom kusy švestek:-?

Boubelinda

21. 3. 2009 14:46

Jejej holky moc děkuji. Hnedka opravím. Díky.:-D

Jana Pá

21. 3. 2009 13:33

Maris, byla si rychlejší, určitě to bude klevela, já přemýšlela a neustále mě to vrtalo hlavou :-?:-O Klevelu znám, ale klevetu - jako "klevecnici":-? asi jen překlep, Verča se určitě nebude zlobit;-) Recept vypadá dobře, ale mám problém, že u nás švestky odešly do ráje :-?:-O,ale stejně pošlu "bodana":yes:

maris maris

21. 3. 2009 13:21

Asi to má být klevela, ne ? :-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková klevera klevera ze švestek švestková šťáva recept klevera klevera recept švestková kleveta švestková povidla recept co je klevera švestková štava klavela kleveta ze svestek klevela povidla clevela ze švestek švestková zavařenina kleveda švestková clevela clevela krevela ze švestek jak se dělá klevela švestková krevela

Suroviny: švestky, cukr

TopRecepty.cz

Švestková klevela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOr8