Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 3. 2015 21:05

Suroviny

Porce: na 1 kg masa

Nutriční hodnoty

Energie11 775 kJ / 2 814 kcal
Bílkoviny221,48 g
Tuky202,65 g
Vláknina5,82 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 11,73 g
Sůl29,00 g
Sacharidy23,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zdroj (upraveno):

http://style.hnonline.sk/vikend-140/slovak-som-a-b...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

penzistasro

16. 11. 2023 19:14

Chutnalo mi.Trochu jsem to přesolil ale dobrý.:-D

casino

28. 11. 2016 16:01

Vena:
Střívka používáme běžná solená, tlustější - na klobásy.
S výrobou jsme v mezičase pokročilí:
Původně jsme udili na 30°C 6 hodin, pauza přes noc a znovu 6 hodin uzení.
Časem jsme se dobrali k uzení do 45°C 6 hodin a stačí to.
Dále jsem vyrobil vyvíječ studeného kouře (tzv. DYMOGENERATOR) na vzduchovací motorek od akvária, ale tímto způsobem se uzení zatím učím…
Čabajky mám rád nesušené. Jíme je čerstvé hned po vyuzení a to co by se asi do měsíce nesnědlo, tak dám hned do mrazáku a později po rozmrazení jsou jako z udírny :yes:

Vena

10. 11. 2016 23:25

casino: studeny kour, 30 stC, chapu. Ale jak asi dlouho (parkova strivka)? V

casino casino

20. 4. 2015 21:13

...a jak to dopadlo na té rodinné slávě?
Výýýborně:yes:
Chutnalo to až tak dobře, že jsme s kamarádem zpracovali podle tohoto rcp 10kg masa (špeku jsme dali 20%, příště dáme 30%), narazili to do střev a vyudili studeným kouřem při 30°C.
Nemám ve zvyku tu chválit své recepty, ale toto nakonec není můj vynález, takže si dovolím:
Tudy vede cesta do nebe:-);-):yes:
*****
(upraveno množství špeku v rcp ze 100g na 200g)

MajaV

10. 3. 2015 17:58

Super:-p:yes:

klukodvody klukodvody

10. 3. 2015 15:29

Člověče to je pecka a navíc pastva pro oči .Už se těším jak se bude kouřit z hnětače ale stejně mám nejradši ten co mám na ramenou a má pět prstů .:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 3. 2015 13:45

casino: Díky, máš pravdu, na odkaz jsem nekoukla;-)

casino casino

10. 3. 2015 01:26

Jana Remkova:
V této uspěchané době patrně nelze míti nikomu za zlé, že si nepřečte odkaz na zdroj, že?;-) Tam je to popisováno jako práce pro chlapy... A já, od přirození lenoch, jsem to trošičku s tím hnětačem ošulil:-D
A jak že je to s tím "ještě 2x tak dlouho"?
No, to jsem se naučil od Číňanů:-D
Oni prý když sekají maso, tak sekají a sekají a když už se jim zdá být dost najemno posekané, tak to dělají znovu, ještě 2x tak dlouho...:-D:-D:-D
A použití namletého masa?
Tak určitěěě...:-D Já to zařadil jako žhavou novinku na menu pro rodinnou oslavu a bych musel být ještě větší blázen než se zdá, kdybych to pižlal kudlou:-D
Se ozvu po neděli, jak to dopadlo;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 3. 2015 23:59

Recept se mi líbí, jen ty to někdy píšeš tak, že bych tě zabila. ..".Maso důkladně hněteme rukama tak dlouho jak vydržíme a potom ještě 2x tak dlouho" Tak jak teda dlouho?? Nemám hnětač, ze kterého by se mi kouřilo, co je myšleno hnětačem? Třeba pekárna, nebo co?? A když teda, kdy se začne z hnětače kouřit? To už ho pak asi můžu rovnou vyhodit? :-D.. A můžu teda použít klasické namleté maso??

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzeni klobás jak dlouho udit klobásy vyvíječ studeného kouře vyvíječ kouře klobásy na uzení uzení klobás studeným kouřem uzení studeným kouřem čabajka recept dymogenerator uzení čabajky jak udit klobásy recepty na uzení klobás jak udit špek čabajska klobasa recept vyvíječ kouře pro udírny vyviječ kouře na uzení jak dlouho udit špek vyvíječ kouře do udírny uzení klobásy klobása na uzení

Suroviny: maso vepřové, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, kmín celý, špek uzený

TopRecepty.cz

Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2x7