Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

10. 3. 2015 11:51

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie14 011 kJ / 3 349 kcal
Bílkoviny36,83 g
Tuky169,18 g
Vláknina37,20 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 679 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy390,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarda Kadic jarda Kadic

10. 3. 2015 17:23

vybusna: A já znovu říkám,že štrúdl (měl jsem tam hrubku,-nad “u “ se píše čárka) je v češtině to samé.Je to slovo -převzaté z němčiny.Jak to máte na Slovensku,to nevím,ale podle “Češtiny“ je to takhle.

hosta hosta

10. 3. 2015 17:09

Nevím, co je vymazleného na štrudlu z kupovaného těsta - mmch, to z Lidlu je opravdu dobré, ráda tuhle reklamu udělám, jde o sdělení zkušenosti;-)
Nevím, jaký je rozdíl mezi rozinkami převařenými nebo propláchnutými horkou vodou.
Rum na pečení též neznám, podle informací je to taková lepší tresť. Používám vždy ten, co je doma - většinou Božkov (další reklama);-)
V receptu jsem opravdu nenašla nic mimořádného, co bych já a mnozí jiní dávno nedělala
Peču též na 200 st., to je u lískového těsta asi běžné. Mně teda trouba peče na tolik, kolik si nastavím - složitější je to možná u plynové.
Tenhle štrudl nebo závin peču, když nemám čas. Jinak i my dáváme přednost strakonickému;-)

vybusna vybusna

10. 3. 2015 17:03

pripajam sa k Tejaji...na sk je strudla jedine zo strudloveho (filo) cesta....ostatok je zavin. priznam sa, ze ako sa to vola z kysnuteho cesta...tak to som na pochybach...

jarda Kadic jarda Kadic

10. 3. 2015 16:54

tejaja::-? Štrůdl je německy závin,to je celý rozdíl.

jarda Kadic jarda Kadic

10. 3. 2015 16:51

spagetka: rozdíl mezi “rumem na pečení “ a normálním rumem “ je v obsahu alkoholu.Božkovský “tuzemák“ má obsah alkoholu 37,5 %, jindřichohradecký snad až 40%.Kdežto “na pečení “ 19,5 %.

tejaja tejaja

10. 3. 2015 16:42

MajkaM: U nás sa tomu, čo je z lístkového cesta, vraví závin. Na štrúdľu musí byť štrúdľové cesto, nie lístkové. ;-)

casino casino

10. 3. 2015 16:33

spagetka:
"Já péci štrůdl na 200°C, mám z toho uhel. Proto se vždy doporučuje sledovat vlastní troubu."

No jo, no...každá trouba prý peče jinak;-) ale u vás už je to Neverending Story:-D Nechcete si konečně nechat změřit teplotu (nemyslím vás) a případně překalibrovat termostat:-? Možná by stačilo půjčit si od kámošky vpichovací teploměr do masa;-)
*****
Teplota pečení
Až na výjimky (např. sněhové) je lepší to s teplotou přepísknout a po rozpečení ubrat, než opačně. Máloco je horší než "sušené" listové, odpalované...
A kdo někdy stepoval 1/2 hodiny u trouby a pozoroval linecké jak se potí a potí (máslem), ale jinak se ani nehne (při omylem nastavené teplotě 110°C), tak si příště dá bacha...:-D

MajkaM

10. 3. 2015 14:13

aninaz: jsem na tom stejně jako Ty. Pokud štrůdl, tak jedině strakonické štrůdle :-p. Z listového těsta nám tolik nechutná.

aninaz aninaz

10. 3. 2015 14:08

Pardon, chtěla jsem napsat listový.

magdalenka magdalenka

10. 3. 2015 14:05

Nepochybujem o cukrárskych schopnostiach pani Gáborovej. Len podotýkam, že identicky štrúdľu robím aj ja a asi skoro každý...nepripadá mi výnimočná ani "vymazlená". Teda, až na to varenie hrozienok.

aninaz aninaz

10. 3. 2015 13:56

Paní Gáborová je určitě zdatná kuchařka (soudě podle více receptů, které jsi sem napsal), nic proti tomu. Ten štrůdlík je určitě báječný, taky ho občas dělám. Jen chci upozornit na recept na strakonické štrůdle, který je taky tady na toprecepty. Ten podle mě opravdu nemá chybu. Jiný už téměř nedělám (jen když spěchám, použiju lískový). Kdo ho ochutnal, chtěl po mně recept. Takže děkuju jeho autorce yanull. :yes::yes::yes:

spagetka spagetka

10. 3. 2015 13:13

volhpe1: Marcela se ptala, jestli existuje rum na pečení, tak jsem jí ukázala, že jo - prosím tě, jaký je rozdíl v normálním rumu a rumu na pečení?, já ho ani nepiju, takže jsem naprostý laik.Píšeš o aroma, takže je nějak silnější ta vůně?
S tou reklamou -napsals to tak, jako že rum z penny nebo těsto z Lídlu jsou nejlepší, jako že propaguješ ten obchod. Asi jsem blbě pochopila, žes to myslel, jakože co rád nakupuješ ty, tak promiň:-8:-8:-8. Chyba v diaologu ;-);-)

volhpe1

10. 3. 2015 13:09

spagetka: a teď děláš reklamu zase ty tak co vlastně chceš :-? Ano opravdu myslím tento rum je výborný na pečení z důvodu jeho aroma

spagetka spagetka

10. 3. 2015 13:05

MarcelaPa: autor myslel tenhle, na etiketě je opravdu napsáno, že je na pečení
http://www.kupi.cz/sleva/rum-na-peceni-bousov
a údajně ho mají i v Kauflandu (nemám to ale ověřené)

MarcelaPa

10. 3. 2015 12:58

Tomu nějak nerozumím. Rumu na pečení? On existuje rum na pečení, možná ano, ale já jsem o něm neslyšela.:-)
Štrúdl peču stejně jako Terezka.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štrůdl, závin rozdíl štrůdly a záviny nejlepší jablečný závin z listového těsta nejlepší jablečný závin jindřichohradecké listy štrůdl nejlepší recepty strakonické štrúdle strakonický štrudl nejlepší jablečný štrůdl strakonický závin štrúdl podle polreicha závin podle polreicha jak péci štrůdl recept na nejlepší štrůdl jablečný štrůdl německý štrúdl nejlepší štrudl na světě štrúdl wikipedie pravý štrůdl testo na strudle

Suroviny: těsto listové, strouhanka, máslo, rozinky, jablko, cukr krupice, skořice, žloutek, mléko, rum

TopRecepty.cz

Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZoKv