Piadine Romagnole
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 758 kJ / 3 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,84 g |
Tuky | 140,35 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 124 mg |
Sodík | 6,11 g |
Sůl | 15,59 g |
Sacharidy | 375,19 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Piadinu znali už staří Etruskové. Tehdy byla asi ještě jednodušší nez dnes, pravděpodobně používaná místo talíře nebo natrhananá na kousky, určená k vytření mísy se zbytky jidla.
Dnes je piadina nadlehčená trochou prášku do pečiva (jinde sodou nebo i droždím). Ale pořád je to ta stará, prostá placka, kterou je možné naplnit podle přání a chutí jednotlivých stolovníků.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2015 20:50
Zajímavý recept, zase specialitka+moc lákavé z fotky
13. 3. 2015 21:31
Tak to zkusím určitě, kynutou verzi znám, tahle mě láká taky.
13. 3. 2015 18:56
Recept vypadá výborně!
13. 3. 2015 18:49
cathleen:S tím sádlem to musí být dobrota Ukládám a na suché pánvičce upeču!
13. 3. 2015 18:26
zizala: díky Jarka, pozriem sa tam, nenapadlo ma, že to tam môžeš mať. cathleen, prepáč.
13. 3. 2015 18:24
cathleen: To sice nejsou, ale nechci pod Tvým receptem upozorňovat a ukazovat na ten můj Nezdá se mi to úplně košer
13. 3. 2015 18:19
zizala: proč by se to nehodilo? Nejsou všechny recepty jen na topkách
13. 3. 2015 18:18
cathleen: Já s tou mou pitomou klávesnicí než to naklepu a opravím, už je pozdě
13. 3. 2015 18:17
tejaja: Malinko jiný poměr, místo mléka sodovka např. Nechci sem dávat odkaz, nehodí se to, když budeš chtít porovnat, najdeš je na mých stránkách
13. 3. 2015 18:12
tejaja: trochu jiné, koukni
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...
13. 3. 2015 18:08
zizala: Zvyšok surovín aj postup ako tu, rozumiem dobre?
13. 3. 2015 18:06
tejaja: Jak píše cathleen, dělám je kynuté.
13. 3. 2015 17:16
Veronika.Hrozna: všechny suroviny jdou do těsta - placky se smaží na suché pánvi
13. 3. 2015 16:19
Šikovné, poznám, ale nikdy som nerobila. Musím vyskúšať. Jarka, v čom sa líši tvoja verzia?
13. 3. 2015 16:18
cathleen: Smaží se to v tuku,nebo se to peče na suché pánvičce? A to sádlo jde do těsta? Jsem asi popleta, nějak jsem to nepochopila.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 13 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 23 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 8 minutami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 27 minutami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 33 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 35 minutami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 3 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 5 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit pickles? Kvašená zelenina je křupavá, chutná a velmi zdravá
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Tématické fráze: piadina naplně piadine napln piadiny placky příprava piadiny jak pripravit placky piadina nataliri.cz testo na piadine
Suroviny: mouka hladká, mléko, voda, cukr, med, sůl, sádlo, prášek do pečiva
Piadine Romagnole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnzA
18 názorů