Karamelkové mlsání
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 204 kJ / 1 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 77,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 254,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S karamelem pracujte opatrně, protože je pekelně horký. Může se stát, že se vytvoří hrudky - v tom případě karamel procedíme přes sítko.
Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, k ořechům, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.
Hledala jsem zde dlouho podobný recept, ale stejný jsem tu nenašla. Třeba bude někoho tento jednoduchý postup inspirovat :-)
Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2015 10:28
Lou: Tak si nejsem jista, spíš myslím, že ne...
21. 8. 2015 22:07
Dala by se nahradit smetana ke slehani 12%smetanou?
16. 4. 2015 20:27
já mám podobný recept na cukroví, do karamelu vmíchám mleté ořechy vlašské nebo lískové a cornflaky a dělám do košíčků hrudky, je to výborné, jen se zapráší
13. 4. 2015 09:08
senky:
12. 4. 2015 17:02
Taky jsem dělala, je super ale dveře od lednice málem dostaly zánět pantů
12. 4. 2015 10:09
Krásný recept
12. 4. 2015 07:53
Tak to by u nás dlouho nevydrželo, "vypařilo" by se rychlostí blesku
11. 4. 2015 14:01
Co mi to děláš, když držím dietu
11. 4. 2015 12:28
danielle72: tak to je ještě suprovější. Díky za odpověď.
11. 4. 2015 12:22
yanull: Pravdu díš
11. 4. 2015 12:21
Mohu doporučit, už jsem ho dělala dříve, podle nějakého receptu z netu, mělo jedinou nevýhodu, velmi rychle mizí +2
11. 4. 2015 12:17
11. 4. 2015 12:12
MarcelaPa: Děkuji Kdepak, karamel je i třetí den (dělala jsem jej ve středu) pořád krásně vláčný. Má konzistenci přibližně jako med nebo nugeta, když ji necháš v pokojové teplotě.
11. 4. 2015 12:06
Parádní recept
11. 4. 2015 12:03
To vypadá výborně a celkem jednoduše. Jenom se chci zeptat, jestli karamel v lednici zůstane tekutý nebo ztuhne díky máslu?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 3 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 22 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 1 hodinou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 4 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 4 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 5 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: karamel postup karamelová mlsani karamel na cornflaky cornflaky košíčky rychlé sladké mlsání nugeta lada hruska
Suroviny: cukr krystal, máslo, smetana ke šlehání, sůl
Karamelkové mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w5O
15 názorů