Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 087 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,02 g |
Tuky | 2,81 g |
Vláknina | 16,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 103,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Třešně samozřejmě můžete uvařit i v obyčejném hrnci, já jsem kvůli času využila funkci pekárny :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2016 14:55
Agar netuhne?
Agar používám akorát na glazování a na zalévání ovoce na dezertech
Ztuhlé agarové želé (zbytky) bez příměsí lze po ohřátí znovu použít
Ale:
V cukrařině se traduje, že agar OCHUCENÝ (kyselina citronová, sirup, kompotová šťáva) 1x použitý, po dalším znovuohřátí už znovu neželíruje Nemám ověřeno...; pro jeho vysokou cenu jsem to ani nezkoušel
25. 1. 2016 13:47
A ještě jedna adresa na popis marmelád s agarem - jedná se jen o popis výrobků, nikoliv pracovní postup:
http://eshop.koldokol.cz/kategorie/biolada-bio-dze...
25. 1. 2016 13:03
25. 1. 2016 12:54
https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
http://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-s...
Píše se zde:
Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhne už při pokojové teplotě.
29. 6. 2015 12:42
29. 6. 2015 09:37
29. 6. 2015 07:30
28. 6. 2015 16:59
28. 6. 2015 16:17
28. 6. 2015 11:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 18 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 5 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 5 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 6 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 6 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 6 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou
Vítězem Peče celá země je Vojta. Radost mi udělá obyčejný litý perník, říká v prvním rozhovoru po finále
Další recepty
Tématické fráze: agar agar agar recepty agar recepty agar na marmelády agar agar recept co je agar jak pouzit agar co je to agar agar agar agar marmeláda třešně recepty příprava agaru agar recept jak uvařit agar recept agar agar na marmeládu agar agar marmeláda agar.z agar mletý marmeláda z agaru
Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jVN
10 názorů