Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné domácí houskové knedlíky

Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí houskové knedlíky se nám podle receptu se spoustou rad a vychytávek určitě podaří.

Hodnocení receptu je 5,0 (198×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 44 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez kynutí

60 min (44 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez kynutí)

29. 3. 2009 22:48

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

2 šišky - 20 plátků

Nutriční hodnoty

Energie7 250 kJ / 1 733 kcal
Bílkoviny62,28 g
Tuky17,06 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 832 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy324,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krájím nespotřebované housky nebo rohlíky do zásoby, nechávám je důkladně prosušit, nasypu je do sklenice s víčkem a mám je vždy v zásobě při vaření knedlíků nebo knedlíčků do polévek.

Když mám při dělání knedlíků po ruce pouze čerstvé pečivo, nakrájím ho na kostky, dám do misky, vložím do mikrovlnky (nepřiklopené) a zapnu na plný výkon na 30-50 sekund (čas závisí podle výkonu mikrovlnky) - kostky musí být horké, ale ještě měkké a musí z nich odcházet pára. Promíchám, nechám vychladnout a mám krásně usušené kostky do knedlíků. Než zadělám těsto, tak jsou akorát.

Postup na tvarování knedlíků najdete tady - http://www.toprecepty.cz/recept/19591-knedliky--ho....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

PetraZ

27. 1. 2018 13:40

Ackoliv uz nejsem nejmladsi,domaci knedliky jsem nikdy nedelala. Vcera jsem se ale odhodlala,ze zkusim poprve v zivote udelat a nasla tento recept. Na zaklade komentaru jsem naznala,ze recept bude asi dobry. A nyni mame cela rodina knedliky ke krenove omacce a vsichni si pochutnavaji,jak se knedliky povedly a jsou vynikajici. Ze uz kupovane nechteji ????. Takze chci moc moc pochvalit autorku receptu,jak pekne a srozumitelne popsala cely postup. Knedliky se opravdu povedky napoprve a nemaji chybu. Moc dekuji????

Lucie

14. 1. 2018 13:30

super recept, vyzkouseno. Ukladam a jiny nehledam:-) Diky za nej

Cecilka

12. 12. 2017 07:41

Alena: Vařila jsem je podle tvé rady,moc jsem tomu nevěřila,že stačí jen 13.minut ale už jinak knedlíky vařit nebudu. Ještě že jsem použila velký kastrol jinak bych je snad ani nevyndala jak vyběhly. Opravdu stačí 13 minut a to jsem je udělala dost velké. Jsou nádherně kypré a neoblemcané.....pardon za to slovo ale jiné jsem nějak nenašla :-D . Díky za radu:yes::yes::yes:

Mirna

8. 11. 2017 20:10

Jednoducho <3 :yes ::yes ::yes: Super,rýchle,jednoduché a mňaaaammmm,akurát som neodhadla šírku hrnca :-D

Markéta

12. 8. 2017 17:11

Dnes jsem opet varila knedliky z dvojite davky. Deti mely boule za usima.:-)
Sakra! Kdo porad resi, jestli se drozdi muze posolit nebo ne? Neni to jedno, kdyz vysledek je tak vynikajici?
Jen diky tomuhle receptu bych knedliky uz nikdy nekoupila:-)
Jeste jednou dekuji za recept!:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 7. 2017 18:25

miru.: Věřím, vyzkouším a uvidíme :-)

miru.

14. 7. 2017 13:26

Já myslím, že toto není kvásek, tady droždí nevybíhá, ale rozteče se. Já jsem poprvé taky měla strach, ale opravdu to funguje.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 7. 2017 13:15

miru.: Já dávám do kvásku cukr, ale slyšela jsem už hodněkrát, že droždí se má posolit . Nemám zatím vyzkoušeno :-)

miru.

14. 7. 2017 13:12

kaja: Knedlíky vařím dle receptu( s posoleným droždím) víc než pět let a vždy se povedly. Postupuji přesně podle receptu.

miru.

14. 7. 2017 12:59

kaja:

kaja

13. 7. 2017 17:26

mika59: Souhlas, sůl zabraňuje vzejítí kvasnic, na droždí patří odjakživa trochu cukru.

kaja

13. 7. 2017 17:21

"droždí mírně posolíme" to je snad překlep

Vít Karban

10. 7. 2017 18:26

lepší je použít mouku hrubou,Knedlíky se pak ani trochu neblemtaj a jsou krásně kypré:yes:

mika59 mika59

4. 6. 2017 13:41

Já nevím, recept už tady je osm let, ale není to chyba solit droždí? Droždí a sůl by k sobě neměli přijít..Určitě jsou knedlíky výborné, ale začínající kuchařky by to mohlo zmást.

Markéta

4. 6. 2017 13:24

Dobry den, Mirčo, Váš recept jsem si našla asi před 6-ti lety a od té doby jiné knedlíky nedělám.
Knedlíky jsou nadýchané a přitom hutné, k omáčkám vynikající. 3 syny jimi lehce zasytím.:-) Nikdy už bych knedlík nekoupila.
Děkuji. Markéta

1 2 3 4 5 6 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: houskový knedlíky nadýchané knedlik houskovy houskové knedlíky domácí knedlík houskový knedlík bez droždí houskovy knedlik houskový knedlík s kypřícím práškem domaci knedliky houskové knedlíky recept domaci knedlik recept houskový knedlík recept domaci knedle houskové knedlíky od babičky houskový knedlík z polohrubé mouky houskové knedlíky s kypřícím práškem houskové knedlíky z polohrubé mouky jemný houskový knedlík domaci knedliky recept nadychany houskovy knedlik houskové knedlíky recepty

Suroviny: droždí čerstvé, mléko, vejce, mouka polohrubá, rohlík, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Jemné domácí houskové knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jWZ