Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dunajské vlny jako dort

Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím dort získá exotickou chuť. Dort ozdobíme efektně vypadající kombinací dvou druhů čokolády.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

21. 7. 2015 13:36

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie21 336 kJ / 5 099 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky287,44 g
Vláknina17,87 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 752 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy496,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

V čem se liší dort nazvaný Dunajské vlny od tolik oblíbených stejnojmenných řezů? Co se vzhledu týče, upoutá hned pozornost jeho dvoubarevný povrch, který skutečně připomíná rozbouřenou hladinu kdesi v dunajské deltě, kde je voda v početných zátočinách rozvířená hnědým kalem, zatímco hlavní proud je pěkně čistý. Řezy jsou pak „zvlněné“ o poznání méně, ale opravdového barevného vlnobití se dočkáte, jakmile začnete buchtu porcovat nožem, protože až na řezu patřičně vynikne jejich parádní struktura. Ovšem zdaleka největší rozdíl je v chuti, protože dort již směřuje do oblasti vášnivých exotických chutí. Jak jinak lze popsat kombinaci aromatického manga (použít můžete čerstvé nebo kompotované) s fajnovým kokosovým mlékem a likérem?!

Nejnovější recepty z naší dílny najdete ZDE:

https://www.facebook.com/nejrecepty

TIP:

Než se pustíte do krájení čokolády do těsta na drobné kousky (nestrouhejte ji!), nechte ji v chladničce či mrazničce ztuhnout. Její sekání pak bude o dost snadnější. Kokosové mléko (prodává se v malých konzervách) pak můžete v těstě nahradit klasickým mlékem, ale připravíte se efekt jemné příchuti, kterou ještě umocní přídavek kokosového likéru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pipre pipre

21. 7. 2015 13:50

Líbí se to i mně :yes:+

spagetka spagetka

21. 7. 2015 13:39

Hezké a nápadité :yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejrecepty.cz řezy řezy dunajské vlny nejrecepty.sk nejrecepty cz dunajské vlny dort vlny dunajské vlny s tvarohem dunajské vlny řezy řez dunajské vlny top recepty dunajské vlny cukrářské vlny mango přezrálé nejrecepty.cz nejrecepty.cz- řezy cukrářské řezy vlny nejrecepty sekání čokolády dunajské řezy recept dunajské vlny s bílou čokoládou recept na dunajské vlny

Suroviny: máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, mléko, čokoláda hořká, želatina, voda, tvaroh měkký, mléko kokosové, likér kokosový, cukr moučkový, limetka, smetana ke šlehání, čokoláda bílá, čokoláda hořká, tuk 100%

TopRecepty.cz

Dunajské vlny jako dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wll1