Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí mátový sirup

Podomácku připravený mátový sirup můžete využít i jako sladidlo. Nejvíce ho však užijete v létě, kdy z něho můžete připravit osvěžující mátovou limonádu, kterou stačí jen doplnit o salátovou okurku a led.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

6. 6. 2015 12:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já osobně dávám méně cukru, protože máme radši méně sladší. tzn: 1L=1/2 kg cukru.

To stejné můžete udělat i s kopřivami, pampeliškou, bazalkou, nebo s čímkoli Vás napadne.

Přidáváme ho například i do kávy místo sladidel. Podáváme ho s okurkou a ledem, naředěný vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

martinice

4. 8. 2023 15:17

Když to má být sirup tak hustý, a vařit 2-3 hod. je blbost :-//:-// // když louhovat do druhého dne je v pořádku,//,:-):-):-)

KoraWinter

9. 6. 2015 19:15

Nadja: *proto ( my máme rádi silnější sirup. proto dávám méňě cukru tzn že je sice vodnatější, ale je to více mátové:-)

Nadja Nadja

9. 6. 2015 19:13

KoraWinter: :-S nechápu, co myslíš tím "My silnější pro dávám ...."

KoraWinter

7. 6. 2015 15:55

teny1: Já to dávám od oka a tak, jak kdo to má rád. My silnější pro dávám 1/2kg cukru + 1l voda + 100g máty.

teny1 teny1

7. 6. 2015 15:54

no a kolik té máty:-?

KoraWinter

7. 6. 2015 15:34

buffalo: Ano je to více vodové, když je tam méně cukru, ale nám to tak vyhovuje. Pokud to někdo chce jinak, může se držet původního receptu, nebo si vyhledat jiný. Tohle je pouze můj recept, který vyhovuje mě ;-)

KoraWinter

7. 6. 2015 15:32

evinecky: Ano, na mírném plameni nechat povařit. Některé recepty jsou i přes noc vyluhovat apod. Já se rozhodla pro tuto volbu a sirup mi moc chutná :-)

evinecky

7. 6. 2015 15:26

to se má vařit 2-3 hodiny?....:-S

buffalo

7. 6. 2015 15:25

co to je za blbost-méně sladký sirup? když tam bude méně cukru bude to řídké.pokud nechci moc sladit,tak dám méně sirupu ale nikdy ne méně cukru do sirupu při jeho výrobě.

Danca Danca

6. 6. 2015 12:56

Určitě vyzkouším:-p:yes: Možná ještě dnes...? :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept mátový sirup matovy sirup sirup z máty recept mátový sirup recept vyroba matového sirupu mátový sirup výroba domácí mátový likér jak udělat mátový sirup domaci sirup mátový sirup top recepty recept na domácí sirup recepty na mátový sirup jak vyrobit mátový sirup recept na sirup z máty matovy sirup bez cukru domácí sirupy recepty domácí sirup recept recept na matovy sirup vyroba sirupu z maty mátovej sirup

Suroviny: máta, cukr třtinový

TopRecepty.cz

Domácí mátový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V959