Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kung pao s rýží a salátem z pekingského zelí

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 6. 2015 16:42

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie687 254 kJ / 164 260 kcal
Bílkoviny36 798,19 g
Tuky1 738,10 g
Vláknina61,25 g
Cholesterol 86,63 g
Sodík 88,67 g
Sůl224,52 g
Sacharidy318,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

13. 6. 2015 23:38

honzam:
Furt jsem čekal, kdo si první vzpomene na tuk z prasete, který číňané též často používají:yes:

Já dělám kung pao pouze z masa, buráků a papriček. Někteří přidávají ještě česnek, zázvor, sečuánský pepř a cibulku, jak píšete. No, budu to muset taky vyzkoušet...:-)
Ze surovin vám vypadla sojovka! Číňané by se fší pravděpodobností použili i wei-su
Máte recht, že kung pao nemá mít šťávu:yes: I když to vaříte z kuřete, tak největší ptákovina je, maso dělat tak dlouho, až se odpaří tekutiny:-// Tak se to vážně nedělá! A z prasete by to bylo dlouhou tepelnou úpravou úplně "zvepřené" :-D

tejaja:
Ten váš odkaz není zrovínka dobrý příklad...
Něco tak tendenčně napsaného jsem už dlouho nečetl:-O
Inu, každý liška si chválí svůj ocas, že.:-D

BlankaZ

13. 6. 2015 13:09

honzam > A kde já jsem něco psala o panenském olivovém oleji? :-D

honzam honzam

13. 6. 2015 12:37

BlankaZ: kde jsem něco psal o panenském olivovém oleji? Asi jiný neznáte - já jsem dal do předpisu a použil olivový olej z pokrutin, t.j. ze zbytků po vylisování panenského oleje a protože jsem neměl ani arašídový ani sezamový, použil jsem tento raději než rostlinný nebo slunečnicový náš z Ústí nad Labem. Jo, kdyby ještě vyráběly MILOzávody olej, použil bych jejich klidně i řepkový, věděl jsem, jak se u nás v Olomouci vyráběl. Od té doby, co MILOzávody jeden šmelinář a tunelář z Ústí koupil a všechny nejmodernější stroje na výrobu olejů v Evropě z Olomouce ukradl a odvezl do Ústí a bůhví kam, české oleje nekupuji.

Ještě k tomu panenskému oliváku - každý Ital, který na něm smaží (třeba ryby atd...) ho nejdříve nechá rozpálit tak, až se z něj začne mírně kouřit - (to je bod, v němž začíná docházet k přepalování oleje a vložená potravina olej ochladí mírně stáhneme zdroj a smažíme) pak na něj rychle dává maso a jiné potraviny ke smažení. Výborná chuť, dělávali jsme v Kalábrii takhle hlavně pražmy a jiné ryby na čerstvém rozmarýnu, jehož keř jsme měli pod oknem místnosti, kde jsme byli ubytovaní. To se to smažilo....!:-D:-):-))

A ještě něco - Číňan umí vařit ze všeho, co je momentálně k dispozici - z pampališek brouků, kopřiv atd. Kdyby neměl jiný olej doma, než olivový (ten ovšem nemá oliv nemaje) dělal by vše na něm. Bohužel má jen arašídový a sezamový (někdy i slunečnicový) tak je jeho smažení na olejí jednotvárné. Stejně na smažení je nejlepší vepřové sádlo, které se přepaluje při 280°C, zatímco většina olejů končí u 220°C

BlankaZ

12. 6. 2015 16:08

zizala > Přesně tak jsem to myslela,díky:-) Byla to jenom poznámka k tomu,že recept je bezvadný,ale ten olivový olej se tam moc nehodí,jinak v pohodě:-)Samo že si dám jiný olej,olivový nepoužívám stejně nikdy:-)

canderle

12. 6. 2015 13:15

Olivový olej, zvláště panenský je vhodný k použití za studena, ale to neznamená, že se na něm nemůže smažit (snese vyšší teplotu než ostatní oleje), akorát se znehodnotí složky mající pozitivní vliv na chuť a zdraví. V Číně zřejmě není jeho použití tradiční, takže diskuze dost zbytečná jak už bývá zvykem.

zizala zizala (moderátorka)

12. 6. 2015 07:31

tejaja: Já myslím, že tady jde spíš o to, že na takováto jídla se většinou používá sezamový nebo arašídový olej.

tejaja tejaja

12. 6. 2015 07:06

To, že olivový olej sa nehodí na vyprážanie, je mýtus. Práve naopak. ;-)http://www.vivaoliva.cz/index.php/myty-a-fakta-o-o...

BlankaZ

11. 6. 2015 21:00

Zajímavý recept,ale do kung-pao olivový olej? Teda krom toho,že oliv.olej není vhodný ke smažení,tak do kung-pao bych ho nedávala.Ale jinak recept vypadá chutně(sbíhají se mi sliny:-) ) a doufám,že ho někdy zkusím.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pekingske kure něco s rýží cina z pekingskeho zeli jak dlouho dělat kuřecí maso pekingské prase kung pao s pórkem zdravé kuřecí kung pao kureci kung pao podle cinana kung pao se salotkou kungpao s rýží pekinské prase kumg pao pravé kuřecí kung-pao pekingské zelí s kuřetem pekingske kuřeci kostky kureci cina s pekingského zelí jung pao se zelim kuřecí prsa s pekingským zelím a paprikou kugpao s ryzi zelí pekingské s kuřecí prsa recept

Suroviny: prsa kuřecí, bílek, škrob, olej olivový, arašídy, cibule šalotka, víno rýžové, chilli paprika čerstvá, vývar kuřecí, víno rýžové, cukr písek, pórek, rýže dlouhozrnná, zelí pekingské, lusk paprikový, cibulka zelená, ocet vinný červený, voda, olej olivový, cukr hnědý, sůl, pepř, semínka sezamová

TopRecepty.cz

Kuřecí kung pao s rýží a salátem z pekingského zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YRVO