Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

Tradiční rajčatová passata, navíc skvěle dochucená bazalkou, je vhodná na veškerá jídla italského původu. Skvělé sugo na pizzu a těstoviny. Při nadúrodě sladkých domácích rajčat se tento recept bude zcela jistě hodit.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava)

31. 8. 2015 11:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 243 kJ / 297 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky33,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

gabrusa

2. 9. 2018 19:57

Díky za odpovědi. Rajčata dostávám od maminy, takže si odrůdu vybrat nemůžu ;-) . Alkohol nepiju. Takže asi dám rajčata celá. :-)

cathleen cathleen

2. 9. 2018 18:16

gabrusa: jak píše casino (díky!) - buď vysrknu, ale častěji nechám třeba slepicím. Pěstujeme odrůdy rajčat hodně pevné a ty téhle kyselé "vody" mají málo.
Pokud uvaříš i s ní (nebudeš dlabat), je sugo také výborné. (Nám doma ale nejvíc chutná sugo připravené v receptu popsaným způsobem ;-) )

casino casino

2. 9. 2018 13:59

gabrusa:
Když už to tak zřídka udělám, tak "vodu" vypiji; buď jen tak samotnou, nebo z ní vytvořím primitivní Bloody Mary ;-)
No a pokud použijete vhodná (masitá) rajčata, tak "vodu" ani nemusíte řešit :-)

gabrusa

2. 9. 2018 12:47

Prosím a co uděláte s tím vydlabaným vnitřkem? Díky za rady.

cathleen cathleen

4. 9. 2015 16:14

1974andrea: díkyy:-) Fotky jsou překrásné,:yes: hned bych si jednu vrzla do jídelny na zeď :-8

1974andrea 1974andrea

4. 9. 2015 15:47

cathleen:Shodou náhod jsem dnes taky dělala, už nevím, co s rajčaty ( letos jsou z toho sluníčka super ) a našla jsem tvůj recept. Tak ti přidám aspoň fotky;-)

jerica jerica

3. 9. 2015 11:34

výborné :-)všetka zelenina v našej záhrade je po ruke . :yes::-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 8. 2015 19:55

cathleen:Ivuško,já jsem od mala"paneláková":-Stakže většinou bylo všechno z obchodu.Ale už pár let máme od známého ze zahrádky velký přísun rajčátek(i paprik) různých druhů i velikostí a ten rozdíl jak v chuti,tak i ve vůni je teda obrovský proti kupovaným v obchodě:-p

cathleen cathleen

31. 8. 2015 19:38

Anna Kocikova: taky rajčata s chutí baštím už od mala. Letos máme poprvé i divoká rajčata, s množstvím plodů velkých jako třešeň, zato úžasně vonícími - tak, jako kdysi vonívala všechna domácí rajčata.:-8 Dnešním už ta vůně chybí. Všimla sis?

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 8. 2015 19:30

cathleen:Ivuš děkuji za vysvětlení;-):-K
Já jsem"rajčatová"už od dětství a šťávy,omáčky a různé jiné doma připravené dobroty můžu v jakémkoli množství:-p
Včera jsem dělali šťávu z cca 5kg rajčat,tak příště určitě udělám alespoň z 1kilka i tu Tvou voňavou chuťovku:-p

cathleen cathleen

31. 8. 2015 19:03

Anna Kocikova: Drahuš, taky jsem dělávala nedlabané.
Italům prý ta voda připadá kyselkavá - je pravda, že protlak z vydlabaných rajčat je i bez ochucení velice lahodný, tak dobrý jsem ho nemívala. Pokud to půjde, budu "vodu" dávat pryč i při příštím vaření.:-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 8. 2015 18:23

Omáčka má krásnou barvu a tu chuť si dovedu živě představit:-K:-p:yes:
Ivi,proč se musí odstranit voda a semínka,když se to potom stejně pasíruje a redukuje?Ptám se proto,že dělávám rajčatovou šťávu,rajčátka před vařením jen překrojím,ale nedávám nic pryč:-8

tejaja tejaja

31. 8. 2015 14:01

Pekný recept, ak máme veľa paradajok. ;-):yes:

cathleen cathleen

31. 8. 2015 11:15

MarcelaPa: ano, přesně:-! Také se těším, až v zimě otevřeme tuhle sklenici a zavoní to kuchyní...:-8

MarcelaPa

31. 8. 2015 11:11

Teda, ty mi dnes děláš chutě, úplně vidím pizzu.:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sugo recept sugo z čerstvých rajčat rajčatová omáčka s bazalkou rajčatove sugo na pizzu domácí rajčatové sugo recept na sugo domácí pomodoro sugo domácí sugo sugo z čerstvých rajčat recept sůgo na pizzu recept sugo sugo recepty domácí sugo recept sugo na pizzu recept sudo pomadoro omacka rajčatová omáčka recept na rajčata s bazalkou sugo na pizzu z čerstvých rajčat rajčata s bazalkou na pizzu

Suroviny: rajče, olej olivový, bazalka čerstvá, sůl, olej, bazalka čerstvá, sůl

TopRecepty.cz

Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jDz