Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
zhruba 60-70 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2017 10:45
Mňam! Úžasný recept.
21. 8. 2016 18:22
Anicenka: kvůli barvě a lesku nahoře
1. 3. 2016 12:46
A já jsem zkusila do oddělené části těsta dát vinné klobásy z MP KRÁSNO a taky to bylo moc dobré.
12. 1. 2016 08:28
Přidala jsem do těsta drcený kmín.Výborné a zkusila místo sádla dát olej taky dobré.
3. 7. 2015 14:34
Děkuji Vám, mám dopečeno a myslím, že se mi to povedlo
1. 7. 2015 11:47
Pallacinka:V receptu uvádím, že z těsta vytvořím 60-70 klobásníků. Nyní dělávám 60ks (na jeden plech 30ks 5x6ks). Po vytažení z trouby můžete horké klobásníky lehce potřít vlažnou, mírně osolenou vodou.
30. 6. 2015 11:31
Chystám se péct, recept mě moc zaujal. Ještě mám takové praktické dotazy - jak velká je asi ta placička těsta před naplněním v průměru a jak je silná? Kolik masové směsi do ní dát? Opravdu se to ještě po vytažení z trouby má potřít vajíčkem? Děkuji a snad se mi to podaří
25. 2. 2015 19:44
Píchova Kamila: pokud budeš mít jistotu, že jde o mletý libový bůček (v menších řeznictvích, kde mají příslušný mlýnek ti jej namelou čerstvý), tak proč ne?
25. 2. 2015 19:31
Dotaz,máte někdo zkušenost to dělat z mletého masa co se v obchodě prodává
21. 8. 2014 16:23
Když jsem četl recept na Klobásníky,tak se mi zbíhali sliny,tak že je zítra vytvoříme,díky za recept.
14. 1. 2014 12:52
Vysvětlí mi někdo, proč se mají klobasníy potírat i po upečení vajíčkem ????
Nějaký nesmysl ne?
Nějaký nesmysl ne?
2. 12. 2012 00:39
Supeeeer! Konečně jsem našla recept na ty užasný klobásníky,ve Frenštátě pod Radhoštěm na slavnostech je prodávali a já zkusila a furt hledala recept,tak se mužu pustit do pečení díky moooc!
12. 6. 2012 07:40
Jendo,včera tyto klobásníky dělala kamarádka,a jsou výbornýmáš další bod
10. 6. 2012 10:44
Skvělé, bod!!! Výborné těsto, jen jsem dala trošku víc mouky a mléka, zdálo se mi to dost mastné. U nás se taky pekly zapékané klobásky zejména na velikonoce, ale popravdě, babiččin recept na těsto není tak skvělý jako tento. Řekla bych, že lepší neznám.
19. 2. 2012 10:00
Jana, Jenda1: napsali jste to velice dobře. A já si (přes zamítavou reakci neregi.Jáji) myslím, že je dobré tohle všechno zmiňovat, že to cenu má. Protože ti, co se slušně chovat chtějí a jsou třeba neznalí věci, se poučí, jak to při půjčení receptu udělat - vložit zdroj.
U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků
U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Croissanty s Nutellou
Přidáno před 6 hodinami
Veky se špaldou
Přidáno před 6 hodinami
Kuličky z kuřecího masa s omáčkou z medvědího pesta
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová pomazánka s pestem z medvědího česneku
Přidáno před 6 hodinami
Čína alá Radek
Přidáno 15. 4. 2024 12:38
Chlebový ježek
Přidáno 15. 4. 2024 09:23
Právě bylo uvařeno:
Jahodová zmrzlina
Alvinsatya uvařil před 8 minutami
Párky v listovém těstě jako jednohubky
hortenzie uvařila před 37 minutami
Dušená mrkev
Alena5959 uvařila před 41 minutami
Panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou
ales.elicer.35 uvařila před 59 minutami
Dvojctihodné koláčky
Panova uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
Ennie uvařila před 1 hodinou
Luxusní čokoládové trojhránky
Pavlaaaa uvařila před 2 hodinami
Citronová bábovka babeta
JitkaC70 uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Elivet uvařila před 4 hodinami
Bábovka z pudinku
babca48 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
57 názorů