Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásníky

Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min +doba odležení

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, +doba odležení )

5. 4. 2009 18:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

zhruba 60-70 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie34 709 kJ / 8 296 kcal
Bílkoviny260,97 g
Tuky537,89 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 17,25 g
Sůl42,56 g
Sacharidy589,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marge Simpsons Marge Simpsons

14. 4. 2017 10:45

Mňam! Úžasný recept.:-*<3

kateřina

21. 8. 2016 18:22

Anicenka: kvůli barvě a lesku nahoře :-)

citronka

1. 3. 2016 12:46

A já jsem zkusila do oddělené části těsta dát vinné klobásy z MP KRÁSNO a taky to bylo moc dobré.

borovicka3 borovicka3

12. 1. 2016 08:28

Přidala jsem do těsta drcený kmín.Výborné a zkusila místo sádla dát olej taky dobré.:-p

Pallacinka Pallacinka

3. 7. 2015 14:34

Děkuji Vám, mám dopečeno a myslím, že se mi to povedlo :-)

Jenda1 Jenda1

1. 7. 2015 11:47

Pallacinka:V receptu uvádím, že z těsta vytvořím 60-70 klobásníků. Nyní dělávám 60ks (na jeden plech 30ks 5x6ks). Po vytažení z trouby můžete horké klobásníky lehce potřít vlažnou, mírně osolenou vodou. :-);-)

Pallacinka Pallacinka

30. 6. 2015 11:31

Chystám se péct, recept mě moc zaujal. Ještě mám takové praktické dotazy - jak velká je asi ta placička těsta před naplněním v průměru a jak je silná? Kolik masové směsi do ní dát? Opravdu se to ještě po vytažení z trouby má potřít vajíčkem? Děkuji a snad se mi to podaří :-)

hosta hosta

25. 2. 2015 19:44

Píchova Kamila: pokud budeš mít jistotu, že jde o mletý libový bůček (v menších řeznictvích, kde mají příslušný mlýnek ti jej namelou čerstvý), tak proč ne?

Píchova Kamila

25. 2. 2015 19:31

Dotaz,máte někdo zkušenost to dělat z mletého masa co se v obchodě prodává

František Jirouš

21. 8. 2014 16:23

Když jsem četl recept na Klobásníky,tak se mi zbíhali sliny,tak že je zítra vytvoříme,díky za recept.:-):-):-)

Anicenka

14. 1. 2014 12:52

Vysvětlí mi někdo, proč se mají klobasníy potírat i po upečení vajíčkem ????
Nějaký nesmysl ne?

janulka

2. 12. 2012 00:39

Supeeeer! Konečně jsem našla recept na ty užasný klobásníky,ve Frenštátě pod Radhoštěm na slavnostech je prodávali a já zkusila a furt hledala recept,tak se mužu pustit do pečení :-) díky moooc!

marcelka395 marcelka395

12. 6. 2012 07:40

Jendo,včera tyto klobásníky dělala kamarádka,a jsou výborný:yes:máš další bod:yes:;-)

bosanova

10. 6. 2012 10:44

Skvělé, bod!!! Výborné těsto, jen jsem dala trošku víc mouky a mléka, zdálo se mi to dost mastné. U nás se taky pekly zapékané klobásky zejména na velikonoce, ale popravdě, babiččin recept na těsto není tak skvělý jako tento. Řekla bych, že lepší neznám.:-!

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 2. 2012 10:00

Jana, Jenda1: napsali jste to velice dobře. A já si (přes zamítavou reakci neregi.Jáji) myslím, že je dobré tohle všechno zmiňovat, že to cenu má.;-):yes: Protože ti, co se slušně chovat chtějí a jsou třeba neznalí věci, se poučí, jak to při půjčení receptu udělat - vložit zdroj.
U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Klobásníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j28v