Karbanátky naší maminky
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 930 kJ / 2 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,04 g |
Tuky | 97,15 g |
Vláknina | 24,30 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 4,68 g |
Sacharidy | 180,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Karbanátky jsou jalovější, ale žravé. Je možné hmotu připravit den dopředu. Pečeme toto i jako takovou sekanou a dovnitř dáváme vařená na čtvrtky krájená vajíčka a párek.(Toto je množství pro nás se ženou cca z 25 dkg mletého a je z toho asi 12-14 ks obi karbanátků))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2022 16:03
Moc jsem si pochutnala! Karbanátky podle mého gusta|!
23. 4. 2017 09:35
Andulinka: To jste snědla i dítě jo ?
6. 11. 2013 14:18
Uvařeno a snědeno - přesně podle receptu a jsou výborné, jen jsem dala jen 1 rohlík, aby toho nebylo tolik... děkuji
15. 7. 2013 08:24
rajka: Milá Rajko. Smyslem v dnešní době nebylo nějak moc šetřit, ale vystihla jsi to dobře, že měla vliv vzpomínka na mládí , ale druhý a to je opravdu ten hlavní důvod byl, že tím že se dá více rohlíků (karbanátek to vcelku moc nepozná)Jch uděláte třeba z kila lavor a u nás se pak jí i později jen tak. Jsou stále na očích , dokud se nesní a věř, že kdo jde kolem jen sáhne a jí a zase sáhne a jí bez ničeho. Taky jsou vhodný na výlet místo řízků. Vejde se jich do svačinové hliníkové krabice hodně a jen se po nich zapráší i s pomocí třeba sousedů co jsou kolem.
14. 7. 2013 16:31
dnes jsem vyzkoušela a musím kladně ohodnotit chuť, ta je velmi dobrá. Těch housek je tam ale opravdu příliš, tak jedna myslím stačí. Je mi jasné, že jsou doby, kdy to jinak nejde a kvůli nim to autorovi určitě chutná, maminka si uměl poradit, když krmila hodně krků za málo peněz a co Vám v mládí zachutná, chutná stále. Já jsem tam to maso prakticky necítila, takže to pro mě smysl nemělo. Radši 1 karbanátek masový, nežli 5 houskových!
7. 4. 2013 08:57
Jestli můžu přidala bych jen svůj receptík třeba by to někomu chutnalo.Zásadně si kupuji maso a sama si ho pomelu,Aby karbanátek byl chutný dělám ho z telecího a jehněčího masa nemusí to být maso z kýty ale tyto masa jsou jemnější.Do směsi dávám mimo klasických uvedených ingrediencí více zelené hladkolisté petrželky,ale také trošku saturejky(čubrice)trošku studené vody.nechám několik hodin aby se chutě spojili a pak přidám trošičku jedlé sody.Promíchám a pro pikantnost přidám jednu malou červenou pálivou papričku na drobno pokrájenou.Pak tvořím tenčí placičky které při smažení nabydou a jsou křehčí a pikantní.Cibuli zásadně nastrouhám lépe ochutí směs.Pokud někdo chce může navštívit stránky www.vira.estranky.cz tam mám některé receptíky které se vám třeba zalíbí.
24. 2. 2012 23:49
Nakořeněné skvěle, ale na můj vkus jsem tam příliš cítila to pečivo. Zítra do zbytku přidám masenko a bude to ok
28. 1. 2012 18:02
Luxusní!!! Mňam!!!
7. 10. 2011 08:43
Dodržel jsem postup. Výsledek mimořádný. Všem moc chutnalo
21. 7. 2011 14:58
Dělám již poněkolikáté, skvělý recept a ještě lepší chuť.
19. 2. 2011 20:57
tak směs připravená podle návodu,uvidíme jak bude zítra chutnat příteli
16. 2. 2011 12:59
Takové karbenátky dělávám taky, ale dnes jsem dodržela váš postup přípravy a po usmažení se mi nerozpadávají jako předtím, takže super
24. 8. 2010 11:19
po včerejším kuchtění receptu odkud jinud než odtud,tam zbylo mleté maso, takže už vím co bude dneska. Tahleta dobrota. Vypadá to móóóóóc dobře. Snad se povede.
10. 7. 2010 15:14
vyzkoušeno a je to fakt dobrota
1. 3. 2010 13:52
výborné celá rodinka mňam mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 17 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 18 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 10 minutami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 17 minutami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 53 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 1 hodinou
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat ranou mrkev karotku? Je výtečná v mnoha pokrmech a skvěle se hodí i do moučníků
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: karbanátky z mletého masa karbanátky z mletého masa recept masové karbanátky karbanátky výborné karbanátky z mletého masa karbanátky recept vyborne karbanatky fasirky z mleteho masa masové karbanátky recept masový karbanatek masove karbenatky fašírky recept recept na karbanátky karbanátek recept karbanatek vynikající karbanátky recept na vyborne karbanatky luxusní karbanátky karbenatky z mleteho masa recept karbanátky
Suroviny: maso mleté, rohlík, mouka hrubá, česnek, majoránka, vejce, paprika sušená sladká, cibule, ořech muškátový, pepř, sádlo, strouhanka
Karbanátky naší maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYyX
24 názorů