Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mangoldová variace na shakshuka (na arabské lečo)

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 9. 2015 10:29

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 578 kJ / 377 kcal
Bílkoviny19,35 g
Tuky26,47 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy13,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Konzumujeme napr. s arabským chlebom, vhodné na raňajky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

20. 9. 2015 10:08

Semená mangoldu kupujem, stalo sa mi, že zo sáčku vyrástli dva druhy, jeden byčajný a druhý s červenými stonkami. Je to skvelá záležitosť, zdravší ako špenát a prežije aj zimu, mráz. Kým nevyrastie nový, olamujem starý. A dá sa z neho všeličo, dnes varím napr. cícerovú polievku s mangoldom.
Ale opatrne s ním - stačí 5-6 rastlín a nakŕmite pol ulice! :-))

tejaja tejaja

19. 9. 2015 13:27

cathleen: aha, tak to som ti nerozumela. :-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 9. 2015 09:33

tejaja:cathleen:děvčata díky moc za rady;-):yes:koupím vyzkouším;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 9. 2015 09:25

tejaja: nebudu používat svoje semena ze své zahrady, jen nechám zaset část pytlíku semen listového mangoldu, část stonkového atd. - co zaseju, to mi vyleze, ne?:-))

tejaja tejaja

19. 9. 2015 09:17

Simona Skolakova: áno, máš mangold stopkový a listový,. Doporušujem stopkový, pretože robí pekné široké stopky, ktorá môžeš pripravovať ako špargľu. ;-)

evaebertova

19. 9. 2015 09:16

krása:yes:

tejaja tejaja

19. 9. 2015 09:16

cathleen: Ivka, nedoporučujem...mangold sa veľmi ľahko kríži, tých pár halierov za semená nie je pálka, a máš zaručené, že ti vyjde mangold taký, ako kúpiš semená. ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 9. 2015 09:15

cathleen:tak to jsi mi dala:-O:-O:-Oono je ho více druhů????:-D:-DTak doufám,že koupím ten správný;-):-D

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 9. 2015 09:07

Simona Skolakova: ideální je se o semínka s někým podělit - mangoldu máme záhon, ale nestíháme ho zpracovat. Příští rok ho bude mnohem méně, ale zase víc druhů:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 9. 2015 08:47

cathleen:Ivo mám,ale nikdy mi to nenapadlo:-8:-8příští rok si koupím semena a zkusím ho vypěstovat,moc ho tu chválíte a tak mi to láká;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 9. 2015 08:41

Simona Skolakova: Simčo, nemáš možnost si ho vypěstovat? Je to fantastická zelenina a dá se upravovat mnoha způsoby;-)

tejaja tejaja

19. 9. 2015 08:22

Magduš, super. :yes:;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 9. 2015 08:05

Mangold jsem jedla nedávno prvně a moc mi chutnal:-preceptík se mi líbí,mangold zkusím sehnat a toto lákavé papáníčko si udělat:-p:yes:

magdalenka magdalenka

19. 9. 2015 07:15

Frantiska: som rada, že ťa môj recept inšpiroval.:-K

Frantiska Frantiska

18. 9. 2015 21:15

skvěly recept, místo mangoldu jsem dala špenát(ale mangold se pokusím sehnat :)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelená shakshuka arabské lečo mangoldová rýže arabské lečo recepty shakshuka (arabske leco) arabsky spenat recept

Suroviny: olej, cibule, česnek, rajče, paprika čerstvá zelená, listy mangoldu, vejce, sůl, pepř, římský kmín mletý, skořice, koření kari

TopRecepty.cz

Mangoldová variace na shakshuka (na arabské lečo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvm1