Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indický dal s koprem

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 9. 2015 20:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 569 kJ / 614 kcal
Bílkoviny7,78 g
Tuky42,07 g
Vláknina22,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy44,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od kolegyně Indky. Jednou mi dala takto připravený dal (luštěninovou kaši) ochutnat a okamžitě jsem si ho zamilovala. Kari lístky jsou u nás obtížně k sehnání, lze je vynechat, ani v Indii je nepoužívají všichni, převážně jen Jihoindové. Co se týká luštěnin, používají dva až tři druhy a dávají vařit všechny najednou, i když se červená čočka za dobu varu rozvaří – alespoň kaši zahustí. Dovolila jsem si udělat jedinou změnu – Indka na toto množství dalu dává dva vrchovaté hrnky nasekaného kopru a vaří ho od začátku s luštěninou. Jejich kopr si i po dlouhém vaření zachovává chuť, náš kopr nevydržel a koprová chuť se zcela ztratila. Proto jsem zavedla počeštěný postup a la koprovka – přidat méně kopru a až na závěr.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: indický dal recept indický dál indické recepty indický dál recept indické dal indicky daal indický obchod indické luštěniny daal masala recept indické recepty luštěniny dál indicky gdal tykamasala priprava lustenin v indicke kuchyni indický dal recepty nejlepší indické top recepty idicky dal tyka masala indicky dal s mungo fazoli co s koprem

Suroviny: olej, římský kmín mletý, semínka hořčičná černá, česnek, zázvor, listy kari čerstvé, cibule, rajče, kurkuma, koření garam masala, koření chilli, sůl, kopr čerstvý, čočka červená, fazole mungo, hrách toor dal, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Indický dal s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yxwP