Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 121 kJ / 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,08 g |
Tuky | 47,89 g |
Vláknina | 35,12 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 42,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame vychladené ako prílohu, príp. "len tak".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2015 18:33
Tá záhradná šrucha je horká - aspoň tá - čo ja poznám...nedá sa zjesť. A zelná má mierne kyselkavú chuť - ten chrumkavý tlstý lístok (tvrdé stonky vyhodiť). Jedno je fakt, že na cintorínoch jej býva naozaj hafo. Trochu mám psychické zábrany niečo zjesť z cintorína - predsa len kolobeh v prírode... Raz som bola na starom cintoríne (rada sa po nich flákam) a tam rástli suchohríby...desne som so sebou bojovala... nechala som ich tam - ale s krvácajúcim srdcom.
17. 8. 2015 12:50
17. 8. 2015 12:48
U nás bylo strašné vedro a u nás navíc dusno, ale na hřbitově je u nás jako v parku, tak jsem, že aby byl klid, paní casinovou nasměroval k odpočinku na hřbitov...
No, vrátila se..., ale zato dovlíkla igelitku šrůchy a prý: "tady jsem ti donesla tu dobrotu, co o ní píšou na TOPkách, je tam toho hafo. Tam nám bude hej"
Na netu jsem se dočetl, jakou že má šrůcha zelná chuť...
To co donesla, vypadalo stejně (ale bez květů) jako šrůcha co pěstuju na zahradě; tedy bylo to chrumkavé, ale bez chuti a zápachu (skoro jako destilovaná voda), a v ústech to bylo takové jakési slizovité, přesně takové jako když jsem prve chutnal to, co nám tu kvete...
Tak nevím, co to bylo...
Ale jestli mě jen chtěla otrávit, tak se jí to pro ten den skoro podařilo
15. 8. 2015 19:00
15. 8. 2015 18:57
Jinak ale i dceru jsem konečně přesvědčila o tom, jak je šrucha dobrá, medvídek nám letos uschl, tak holt za rok. Jinak moje dcera je přesně naplnění přísloví nikdy neříkej nikdy. Její" nikdy nebudu používat bylinky, nebudu zavařovat, nebudu nic pěstovat" a ejhle, stačej 3 roky života se "správným chlapem", a už je z ní hospodyňka, jak má být
15. 8. 2015 18:52
15. 8. 2015 18:34
15. 8. 2015 15:13
15. 8. 2015 14:30
15. 8. 2015 14:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 7 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 12 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 56 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: co je srucha
Suroviny: fazolky zelené, rajče, šrucha zelná, majonéza, smetana kysaná, sůl, pepř
Salát ze šruchy, fazolek, rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P8xz
10 názorů