Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buřtgulášek z točeňáku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

30. 10. 2015 11:51

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie4 618 kJ / 1 104 kcal
Bílkoviny44,72 g
Tuky53,42 g
Vláknina22,34 g
Cholesterol 245 mg
Sodík 3,03 g
Sůl7,00 g
Sacharidy103,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

20. 11. 2015 19:30

Jana Pá: Je to přesně tak jak jsem psala v tom prvním příspěvku. "Je to na každém" . :) Já bych si buřtguláš s 2 kávovými lžičkami papriky nedala, stejně tak jako by si třeba někdo nedal buřtguláš kde je hodně papriky, tak jak dělám já. Samozřejmě každý dělá ten svůj nej. :)

Jana Pá

20. 11. 2015 17:38

Petra:
už jsem přečetla ale také jsem četla příspěvek - tedy komentář od Aničky Kocíkové - majoránku nakonec, zahustí strouhaným bramborem, majoránka a česnek až na konec, ale pytlík červ. papriky - no, nevím, ale je to vaše volba, takže to bude asi u vás dobré, u nás by to asi nebylo ono, ale to už záleží na vaší chuti, že :-?;-)

Petra

20. 11. 2015 15:40

Jana Pá: O to tady přece nejde.... Mrkněte na můj první příspěvek;-) ale jestli chcete můj recept, tak vám ho dám:-)

Jana Pá

20. 11. 2015 15:16

Petra:, Petruško v pohodě, tak šoupni tvůj recept a pochopíme ;-):-jak správně dochutit ;-)

Petra

20. 11. 2015 13:26

jarda Kadic: mám pořádnou papriku, nebo jsi snad byl u mě doma? :-D

jarda Kadic jarda Kadic

20. 11. 2015 12:24

Petra: kdybys měla POŘÁDNOU červenou papriku,tak bys taky dávala jen 1,5 čajové lžičky;-) Já mám z jižního Slovenska domácí a ta potfora barví jako pes:-)) a je silná i na chuť.Ale je pravda ,že ne každý má šanci takovou papriku sehnat,to se pak musí dohánět množstvím.Chápu.:-K

casino casino

20. 11. 2015 10:55

No, u nás podobné jídlo (soudě podle úvodního obrázku) zoveme frankfurtská polévka;-)

Petra

20. 11. 2015 10:20

Anna Kocikova: Je to málo a basta :-D Já dávám klidně celý malý sáček

Klejtopajda

19. 11. 2015 19:31

Anna Kocikova: Děkuji za bodík a fotky :) s párkem už jsem také dělala a je to taky dobré :) S tou majoránkou ke konci to musím zkusit stejně tak s nastrouhanou bramborou, takže díky za rady :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 11. 2015 19:27

Přidávám bod a pár fotek:-)
Dělávám velice podobně.Když nemám"točeňák"nahradím např.párkem.Jen majoránku a prolisovaný česnek dávám cca 3minuty před koncem.A aby byl guláš hustější,tak po 10minutách vaření přidám 1 najemno nastrouhanou bramboru a dovařím.


Petra:k té sladké paprice se v tomto receptu přidává ještě lžička pálivé papriky,mě toto celkové množství příjde akorát:-)

Klejtopajda

31. 10. 2015 11:30

Petra:Děkuji za radu, určitě to s tou majoránkou vyzkouším :-) Jsem začátečník a ráda si nechám poradit :)

Petra

30. 10. 2015 22:17

Klejtopajdo, já mám sice ráda hodně papriky, to je prava, ale malá lžička a půl mi přijde extrémně málo...
Máte pravdu, že bez papriky by to nejen že nebylo ono, ale ani by to nešlo :-)) Trochu pálivé dávám taky, je to mnohem lepší.
Zkuste třeba příště dát tu majoránku nakonec, nebo část během vaření a část až vypnete plotýnku, třeba poznáte ten rozdíl :)
Sto lidí, sto buřtgulášů, docela bych ten váš ochutnala, ze zvědavosti :)

Klejtopajda

30. 10. 2015 22:12

Petra: Děkuji za komentář i když negativní :) Na mě je tam papriky až až, ale je to podle mě na každém, já osobně moc papriku nemusím, ale bez ní by to zase nebylo ono :)

Petra

30. 10. 2015 13:40

Buřtguláš mám moc ráda, ale tenhle recept se mi výjimečně opravdu nelíbí. Zásadní je, že 1,5 čajové lžičky sladké papriky je hodně málo a majoránka se dává až nakonec.
Ostatní je na chuti každého, pro mě např. chybí zahuštění a přebývá česnek.... :-) Ale to je na každém.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept tocenak buřtguláš se se šlehačkou bu?tgul? pouze ze sal?mu naložený salám bramborovy gulas z točenaku buřtguláš ze slovenského salámu šoupni mě ho tam dobrý buřtgulášek točený salám naložený naložený toceny salám točený salám s bramborami recept

Suroviny: brambory, cibule, česnek, salám točený, olej, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř, majoránka, voda

TopRecepty.cz

Buřtgulášek z točeňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZNXE