Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová omáčka podle Čiriny

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 4. 2009 22:18

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 005 kJ / 1 913 kcal
Bílkoviny32,37 g
Tuky91,69 g
Vláknina31,21 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 163 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy226,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo má rád kopr, může čerstvě nasekaným posypat hotový pokrm.

Zdroj: volně podle "Vaření s Čirinou"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

16. 1. 2016 16:30

Z postupu nějak vypadl bobkový list a česnek. :-!:-!:-!

gabtcha

22. 2. 2011 15:15

Zkusila jsem to, pridala jeste zbytek papriky, co jsem potrebovala spotrebovat a je to vynikajici! Hlavne velmi rychle!!a chutne:)

kucerova45 kucerova45

1. 7. 2010 22:06

A já ještě přidávám kousek nějaké uzehiny,to je mňamka.:-p:-*

magdalenka magdalenka

16. 4. 2009 18:02

My to voláme "zemiaková omáčka", varím tiež bez cibule a cesnaku, dochucujem kôprom a ak nemám, bobkovým listom. Výborná príloha, ako udáva tejaja, k fašírke, ale aj s párkom alebo vajcom, môj otec to miloval aj s vareným hovädzím.

tejaja tejaja

16. 4. 2009 09:56

U nás sa robí niečo podobné, len zemiaky sa režú na kocky, nie na centimetrové kocôčky, je to bez cibule a cesnaku a volá sa to Zemiaky na kyslo. K tomu fašírka, kúsok mäsa alebo volské oko. Fotku vkladám k receptu:-D

Gabina

16. 4. 2009 08:25

Mamka dělá podobně polévku - kulajdu, jen bez česneku a přidává buď míchaná vajíčka nebo vejce natvrdo :-p Můžu se po ní ujíst ;-)

Marta Marta

16. 4. 2009 01:55

Eli, dík za doplňující komentář, jinak bych omáčku podávala jako hustou polévku (určitě by se nic nestalo :-D), ale s tou sekanou či karbanátkem....:-p:-p:-p, v prvních vteřinách po přečtení mi ta kombinace přišla hodně zvláštní, ale teď už si to dovedu dost dobře představit...nyní si musíme pár dní od masa odpočinout, ale pak hned otestuju, už teď se těším :-):yes:

Eliza Eliza

15. 4. 2009 23:37

Marti, děkuji za komentář, už jsem myslela, že si nikdo ani nepovšimne...:-) :-* Čirina doporučuje konzumovat s karbanátky nebo se sekanou a my jsme si na této "omáčce" pochutnali jako na alternativní příloze - namísto obligátního bramborového salátu - k velikonoční masové nádivce. Ale dovedu si to představit i jako samostatný pokrm.

Marta Marta

15. 4. 2009 14:55

tak tohle přijde v oblíbených na řadu velmi brzy :-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bramborova omacka bramborová máčka cirina recepty vaříme s čirinou zavařování hotových jídel recepty od čiriny čirina zemiakova omacka bramborova omacka recept recepty čirina vareni s cirinou kuchařka čirina vajíčková omáčka vajíčková omáčka s bramborem muffiny ty nejlepší recept míchaná vajíčka podle polreicha kulajda podle pohlreicha u čiriny zemiaková omáčka recept zavařování hotového jídla

Suroviny: brambory, cibule, smetana ke šlehání, česnek, bobkový list, mouka hladká, cukr, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Bramborová omáčka podle Čiriny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1N0