Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný koláč s karamelizovanými jablky

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 12. 2015 18:37

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 761 kJ / 3 050 kcal
Bílkoviny37,51 g
Tuky145,99 g
Vláknina25,05 g
Cholesterol 826 mg
Sodík 76 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy373,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je tu mnoho podobných koláčů, přidávám další, který má trochu jiný postup a suroviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ZaSolanem ZaSolanem

1. 3. 2016 17:14

Díky za recept, moc chutnal, jablka a karamel můžu.
..no co se týče cucků, už se stalo, že se nerozpustily a naopak mi z toho vzniklo něco, co se už nedalo nijak moc využít. Taková vyschlá cukrová drobenka. Já začínám pozvolna a opatrně míchat, až je to už od krajů trochu rozpuštěné.

magdalenka magdalenka

11. 12. 2015 11:27

Ďakujem za odpoveď - tie biele "cucky" poznám, oni sa potom rozpustia, ale som to považovala normál. Človek sa stále učí...:-)

hosta hosta

11. 12. 2015 11:21

Jitkas: lépe bych to neřekla - ověřeno mnoha pokusy;-)

Jitkas

11. 12. 2015 11:01

magdalenka: Protoze, kdyz se cukr karamelizuje na sucho, tedy bez pridani vody, se vyuziva jeho prirodni vlhkosti, michanim se z cukru voda vyparuje rychleji a on se nedostane do te spravne teploty a misto aby karamelizoval, dela bile hrudky, jakoby moucnati :-/

spagetka spagetka

11. 12. 2015 10:11

magdalenka: Jitka to určitě vysvětlí, podle mne se ze začátku nemíchá, že začne dříve rovnoměrněji karamelizovat, osobně ho pak už po počátku karamelizace opatrně promíchám.

magdalenka magdalenka

11. 12. 2015 09:51

Kacírska otázka: prečo nemiešať cukor počas karamelizácie? Jasne, že som o tom už počula, jasne, že to nerobím. Bojím sa, že to prihorí. Preto sa pýtam - má to nejaké odôvodnenie? Dík!

zizala zizala (moderátorka)

8. 12. 2015 18:54

:-p:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablečný koláč naopak jablkový koláč jablečný koláč jablecny kolac naopak vídenský jablečný koláč karamelizace jablek jablkový koláč naopak jak zkaramelizovat jablka kolac naopak tvarohový koláč s karamelizovanými s jablky moučník s karamelizovanýma jablkama jablecny kolac se skaramelizovanymi jablečný koláč naopak s listový drobenkový koláč s karamelizovanými jablky koláč z karamelizovaných jablek kolac se zkaramelizovanymi jablky s jablky obrácený jablkový koláč s karamelizovanémi s jablky kolac a karamelizivanymijablky moučník s karamelizovanými jablky

Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, žloutek, smetana zakysaná, jablko, cukr krupice, máslo, cukr vanilkový, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Jablečný koláč s karamelizovanými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plWV