Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Tiramisu" po česku

Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém navrstvíme mezi piškoty namočené v kávě ochucené rumem.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

16. 4. 2009 17:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 406 kJ / 4 399 kcal
Bílkoviny109,73 g
Tuky161,10 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 5,36 g
Sůl13,16 g
Sacharidy562,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paprika Paprika

21. 10. 2009 10:32

Holky Ď. za tip. Budu na ní myslet až pojedu do makra.;-)

Svetlana Svetlana

21. 10. 2009 10:29

Já ji kupuju v Makru, tak ji mají pořád, ale už jsem ji viděla i v Bille (je fakt, že snad jen 2-3x)...mně se na ní nejvíc líbí, že NIKDY "nespadne"...pořád drží...:-):yes::yes:

Iljusa Iljusa

21. 10. 2009 10:26

Světlanko díky za tip - už jsem o ní někde četla, myslím na mimibazaru, jen co zajedu do Makra, tak zakoupím, prý se tam dá sehnat ;-)

Iljusa Iljusa

21. 10. 2009 10:22

Papričko - zkus jí. Krásně se šlehá, drží. Já když šlehám "klasickou" šlehajdu - máme doma máslo :-8 Jestli ti mohu doporučit při tvém dietním režimu, zkus i Rama na vaření. A na "Ano šéfe" se nekoukej - je to jen ubohá náhražka Gordona Ramseye. ;-)
Ono u těch cukráren asi hodně záleží, jaký druh používají, je jich velké množství. ;-)

Svetlana Svetlana

21. 10. 2009 10:21

Holky, vyzkoušejte někdy http://www.gastropro.cz/DetailPage.asp?DPG=1541, je to taky rostlinná šlehačka bez "chuti a bez zápachu":-D a dá se použít jak na sladko tak na slano...dá se koupit v litrovém balení, nebo v balení 12x2dl...

Paprika Paprika

21. 10. 2009 10:11

Tak o křehčeném mase ani nemluv:-((:-((.
Já jen jsem teď trochu postižená:-8, protože ráda koukám na Ano, šéfe!, kde Pohlreicha vždycky nastartuje, když mu někdo místo másla nebo smetany podá ramu. :-D:-D
Také jsem měla možnost porovnat ten samý zákusek z cukrárny, kde používají rostlinnou šlehačku a z jiné cukrárny, kde používají jen tradiční suroviny. Ne, že by to oboje nebylo dobré - to určitě néééé :-D:-D, ale byl to rozdíl.
Každému podle jeho chuti. Pokud lépe drží, tak to chápu. Já ji ještě nikdy nekoupila. ;-)

Eliza Eliza

21. 10. 2009 09:56

Také ji používám a jsem s ní spokojená. :yes:

Iljusa Iljusa

21. 10. 2009 09:40

Používám jí z prostého důvodu - je rostlinná a velmi dobře drží tvar. Je i málo kalorická. Když jí kupuji, vím o tom, že je rostlinná a není to pravá šlehačka. Narozdíl od zakysaných smetan, které jsou prodávány jako zakysané smetany, ale ve kterých figurují zahušťovadla. Nemám nic proti "mocné" chemii, tažení za "é" mne nebere, protože vím, od star. syna (chemika), že jsou OK. Jen mne vadí, že si často kupujeme výrobky, aniž bychom si uvědomili, jak jsou vyrobené, což beru jako klamání spotřebitele.
Ten samý názor mám i na "křehčené" maso - je to hnus, kupujeme si maso+fujtajbl, v kterém se to koupe a myslíme si, jak jsme levně nakoupili ;-)

U té šlehačky je to vysloveně napsáno, že je rostlinná - a já na chutí nevidím rozdíl

Paprika Paprika

21. 10. 2009 09:32

Dík náhodnému receptu mi pinklo do oka tohle krásné tiramisu:-p:yes:. Iljušo dotaz - proč používáš rostlinnou šlehačku od Ramy? Taky nemám moc ráda zahušťovadla, všemožná E... a náhražky, proto mně překvapilo, že tu není echt pravá šlehačka? Ď za odpověď. ;-)

pipre pipre

16. 4. 2009 23:16

Hodněkrát jsem dělala dortíky s piškoty a s různými druhy krémů, ale tento vypadá zvlášť dobře. Také ho ukládám a dávám bodík :-):yes::yes::yes:

Jenda1 Jenda1

16. 4. 2009 21:36

Takový recept mne dovede oslovit;-) a už je v oblíbených.:-) Určitě vyzkouším a dám vědět.:-*
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

HankaPu HankaPu

16. 4. 2009 19:48

Taky rádi mlsáme takovéhle dobroutky:-)) a od teď už budu také kupovat jen zakysanku Zott, nikdy jsem po tom nepátrala, že by taky v zakysance mohlo být zahušťovadlo. Vím, že je třeba ve všelijakých dia, nebo light jogurtech /to už potom nemá ani s jogurtem nic společného/:-(( ale tobě bodík patří:-D

Eliza Eliza

16. 4. 2009 19:11

Na sladké moc nejsem, vlastně vůbec, ale tiramisu je jedna z hodně mála věcí, které neodolám :-p. A tenhle recept vypadá moc dobře. :yes::yes:
Díky za recept i tip na zakysanku :-!

Iljusa Iljusa

16. 4. 2009 17:46

Přesně tak, jen ale dělat tak 2 dávky:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2009 17:45

No, moc hezké, tohle se v létě dobře konzumuje, co? Nemusí péct trouba, je to takové osvěžující:-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tiramisu recept tiramisu ze zakysané smetany tiramisu z tvarohu tiramisu recept na tiramisu tiramisu z tvarohu recept recept tiramisu recept na tiramisu z tvarohu tyramisu tvarohové tiramisu recept tiramisu podle pohlreicha tvarohové tiramisu tyramisu po česku recepty tiramisu jahodové tiramisu recept dle pohlreicha recept na tyramisu domácí tiramisu recept tiramisu z tvarohu tiramisu se zakysanou smetanou tiramisu zakysaná smetana

Suroviny: piškoty cukrářské, smetana zakysaná, rama cremefine, tvaroh odtučněný, káva instantní, rum, cukr vanilkový, cukr moučkový, kakao

TopRecepty.cz

"Tiramisu" po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZYE