Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek skořicovo-jablečný

Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří. Upečte si třeba tohoto, který voní skořicí a jablky. Má příjemně nakyslou chuť, je vláčný a uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

10. 4. 2009 13:30

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie21 452 kJ / 5 127 kcal
Bílkoviny87,23 g
Tuky273,27 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 565 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy531,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Já peču beránka bez rozinek a je opravdu vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Karofka

4. 4. 2018 19:16

Jablečné těsto máme moc rádi. jVěřím, že je beránek dobrý. Mám ale dost velkou formu na beránka, nevím, jestli by hlava nebyla moc těžká a neulomila by se. Nezbude než vyzkoušet, nejdříve jen jako bábovku. Dík za dobrý nápad!:-)

Lenka Chourová

7. 4. 2017 08:35

Včera jsem vyzkoušela, sotva stačil vychladnout.:-) Ochutnali jsme a doporučuji. Je opravdu luxusní, jde perfektně vyklopit. Udělala jsem z dvojí dávky a pekla jsem beránka i zajíce.
Děkuji za výborný recept.

Ivana79 Ivana79

18. 4. 2014 15:58

Tento rok som vyskúšala dva recepty,tohto a šľahačkového a obidva sa podarili,sú pekné a moc chutné ;-):-p:yes: Každý trochu iný aby bolo na výber :-)

Leni.smanky

31. 3. 2013 15:52

Jsem rada že chutna!!!!!!:-K

Sejbova

31. 3. 2013 10:06

Letos jsem vyzkoušela tohoto beránka a beránek je luxusní :yes:, půlka už je ho pryč:-).

Kodetik

9. 4. 2012 21:08

Luxusní.. :yes:

teniska teniska

4. 5. 2011 19:14

naprosto famozní beránek:-):yes: jemňoučký a moc dobrý:-p:yes: +7

aanicka

25. 4. 2011 13:15

Opravdu rychlý, dobrý, krásně se vyklopí. Díky za recept! :-p:-p:yes:

Leni.Smanky

17. 4. 2010 18:52

Ahoj,toho rumu tam opravdu tolik patří,ale jsem stejného názoru (rumunení nikdy dost)takže ještě přidám o něco víc:-8.

kelly

16. 4. 2010 19:50

Ahoj fakt tolik rumu? Já sice tvrdím,že rumu není nikdy dost:-D ale toto? J

Boháčová

1. 11. 2009 19:56

Letos máme hodně jablek a tak jsem hledala nějaký nový recept, kde bych mohla jablka využít. Na beránka je ještě čas a tak jsem udělala 1,5 dávky na hlubokém plechu, vyklopila na prkno, polila čokoládou a posypala kokosem. Řeknu Vám, že se po tom jen zaprášilo. Opravdu mňamka. :-p

Drobenka

13. 4. 2009 16:32

Zbytek těsta z beránka jsem nalila do klasické bábovkové formy a upekla v troubě takový menší věneček. Polila jsem ho čokoládou, ozdobila zdobením (malé, prťavé různobarevné kytičky) od Dr. Oetkera. Do otvoru (uprostřed věnečku) vložila velkou kraslici. Ze zbytku těsta jsem tak vytvořila další velikonoční - jedlou dekoraci. :-D Příště, když vám těsto z beránka zbyde, upečte ho v bábovkové formě.;-)

Jenda1 Jenda1

11. 4. 2009 15:46

Na můj způsob špičkování si musíš zvyknout.;-) V žádném případě nejsem vztahovačný.:-)):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 4. 2009 15:30

Jendo, když jsem psala, že je to recept pro blbce, nemyslela jsem tím nikoho konkrétního a tebe už vůbec né!:-)):-D Ty rozhodně nejsi kuchař začátečník!:-D No, jinak díky, vyfoukl jsi mi fotku!:-// Ale máš ho krásného! (myslím beránka, samozřejmě!):-)):-D:-))

Jenda1 Jenda1

11. 4. 2009 14:55

Jani, jaké štěstí, žes napsala, že je to recept pro blbce,:-O to mi dodalo odvahy a beránka jsem dnes upekl.;-)
Zbožňuji tuto kombinaci ingrediencí, místo jablek třeba dávám nastrouhanou cuketu, je to rychlé, vše se zamíchá, vleje na plech, rozetře a za chvíli je buchta hotová.
Jiřko, mi taky zbylo trochu těsta, máznul jsem a vysypal 1/2litrový kastolek a přidal do trouby k beránkovi.:-* Zatímco ty jsi větrala, já jsem ochutnával upečený výtvor z kastrolku a je to skutečně chutné.:-p Moc se mi líbí nápad, použít jablečné těsto k upečení beránka.:-D Za to posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes: A samozřejmě přidávám fotečky, aby se všichni měli možnost podívat na beránka z jablečného těsta.;-);-);-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na beránka velikonoční beránek jablečný těsto na beránka recept beránek velikonoční beránek s jablky beranek s jablky jednoduchý recept na beránka recepty na beránka jablečný velikonoční beránek kokosovy beranek beránek z jablečného těsta buchta pro blbce jablečná kapsa recepty pro blbce recept na jablečného beránka recept na beránka s jablky luxusní beránek recept na beranka s jablkama těsto na malého beránka beranek kokosovy

Suroviny: rozinky, rum, cukr, ořechy vlašské, mouka hladká, prášek do pečiva, skořice, jablko, olej, vejce, tuk, kokos

TopRecepty.cz

Beránek skořicovo-jablečný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58WK