Listový koláč s brynzou a kapustou
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem měla těsto vyválené na cca 3 mm - na jednu koláčovou formu mi stačilo půl balíčku listového těsta. Ale samozřejmě se těsto může vyválet i na silněji.
Brynza může být ztuhlá, pokud nejde dobře rozetřít, namočte si lžičku do oleje nebo brynzu předem trochu rozmačkejte v misce, aby byla poddajnější.
Oleje na cibuli dávejte jen maličko, aby koláč nebyl moc mastný.
Kapustu není třeba moc solit, brynza je slaná dost a udělá svoje. Stačí ji podusit cca 10 minut, pak změkne i pečením v troubě.
Délka pečení záleží na troubě, je třeba koláč kontrolovat. Já jsem ho pekla cca 35 minut na 220. Když jsou okraje zlatavé a koláč jde od krajů, je hotový.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2015 21:09
20. 10. 2015 21:01
No, čas je relativní veličina
Fakt jste to pekla tak dlouho?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 4 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 1 minutou
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 12 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 36 minutami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 1 hodinou
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 2 hodinami
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 3 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Listový špenát na talíři: Oblíbená šťavnatá zelenina chutná velmi dobře a dá se připravit na mnoho způsobů
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Další recepty
Tématické fráze: koláč s bryndzou slaný koláč s brynzou závin s brynzou kapusta recepty recepty s brynzou recepty s bryndzou koláče s bryndzou listový zavin s bryndzou peceni bryndza bryndza v listovém v listovém těstě kolač z s brynzou listové těsto s s brynzou kolace s brynzou závin z listového těsta s bryndzou slaný listový závin s bryndzou kolác se špenátem a brynzou listové taštičky s brynzou listový koláč kolac z listoveho testa s brynzou kolac s brynzou
Suroviny: těsto listové, brynza, cibule, kapusta, olej
Listový koláč s brynzou a kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gN89
2 názory