Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka podle pana Šroubka

Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen navíc.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min 90 minut

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, 90 minut)

25. 10. 2015 14:30

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 974 kJ / 472 kcal
Bílkoviny11,69 g
Tuky14,97 g
Vláknina11,05 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy58,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Symbol prvorepublikové noblesy a prvotřídního hoteliérství Karel Šroubek zemřel před 60 lety, 22. května 1955. Jméno mimořádně úspěšného podnikatele nesl až do svého znárodnění secesní klenot pražského Václavského náměstí, dnešní hotel Evropa. Pod Šroubkovým vedením také zažil své nejslavnější časy. Jeho osvícený majitel dbal na dodržování nejvyšší kvality a rozhodně nepodceňoval ani nutnou propagaci svého podniku - dnes bychom řekli budování jeho image.

Karel Šroubek se narodil v březnu 1880 v nepříliš zámožné venkovské rodině v Nučicích poblíž Prahy. Vyučil se kuchařem a číšníkem v pražském hotelu Platýz. Praxi z dalších českých i zahraničních podniků pak v roce 1909 uplatnil při otevření vlastní restaurace na rohu Václavského náměstí a dnešní Opletalovy ulice. O 15 let později koupil nedaleký hotel U arcivévody Štěpána, který k obrazu svému přebudoval na Grandhotel Šroubek. Brzy si v něm podávali dveře členové prvorepublikové smetánky a vzácní zahraniční hosté. Jeho restaurace platila za vzor kvality personálu i pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

25. 10. 2015 15:58

Paráda :yes::yes:

Drobek Drobek

25. 10. 2015 15:11

Simona Skolakova: Napsalas to za mne, pan Šroubek, to bylo velké jméno. :-K

spagetka spagetka

25. 10. 2015 14:46

Tak tohle se ti opravdu povedlo;-):yes:. Parádní recept, krásná fotka a i velmi zajímavé povídání :-p:-p:yes::yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 10. 2015 14:43

Nádherná prezentace;-):yes:to by pan Šroubek měl velikou radost a je super,že recept se dochoval a ty Doogoušku nám na topky ho dal;-):yes:Líbí se mi i poznámka:yes:Hotel Evropa i v 70-80letech patřil mezi ty luxusní;-)

Inka1 Inka1

25. 10. 2015 14:41

Luxusní rajská :-)):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajská omáčka apetit rajska omacka sapíka vaříme rajskou vaříme rajskou omáčku rajská omáčka rajská omáčka jednoduchý recept hotel sroubek rajska omačka recept karel šroubek recepty vaříme s tomem karel šroubek kuchař ví rajská omáčka děláme rajskou omáčku rajská od polrajcha italská rajská omáčka omáčky recepty rajská omáčka z rajčat ve vlastní šťávě jak se vaří u šroubka apetit rajska omacka jak se vaří u šroubků

Suroviny: rajče, máslo, cibule, mrkev, petržel, celer, pepř černý, koření nové koření, skořice, bobkový list, ocet vinný bílý, citron bio, šťáva citronová, mouka hladká, vývar hovězí, cukr krupice, víno červené

TopRecepty.cz

Rajská omáčka podle pana Šroubka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PAWl