Hrbaté maso
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 41,42 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 663 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,13 g |
Sacharidy | 129,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.
Místo žampionů lze použít i hlívu ústřičnou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 8. 2010 14:11
Sanynka, ježkovy oči, to ani nééé, ale mám ráda dobré jídlo, tak se snažím. Všem to chutnat nemusí. Děkuji
24. 8. 2010 14:09
Jani, ty jsi prostě talent... Vypadá a chutná to úžasně. Posílám bodík
25. 7. 2010 21:15
Zdenka1 děkuji moc
25. 7. 2010 21:14
Tak jsem opět dělala tento vynikající recept. Maso jsem napřed opekla krátce na pánvi, aby se zatálo. Ve výpeku jsem pak restovala žampiony. Moc a moc dobré
22. 7. 2010 17:05
Recept jsem si trošičku upravila, vynechala jsem rohlíky a mléko, přišlo mi to nimi už moc syté. Plátky masa jsem pokladla žampionovou směsí, lehce pokapala smetanou a dál už pokračovala přesně podle receptu. Bylo to výborné, měkoučké a šťavnaté.
Jani, děkuji moc za super recept Posílám bod a fotečky.
Jani, děkuji moc za super recept Posílám bod a fotečky.
20. 6. 2010 17:42
aja (neregistrovaný/á) díky, to mám radost
20. 6. 2010 17:42
aja (neregistrovaný/á) díky, to mám radost
20. 6. 2010 17:32
ajadvor@seznam.czdělala jsem to minulí týden moc dobré
20. 6. 2010 17:24
ajadvor@seznam.czvyborné nemělo to chybu
25. 5. 2010 11:33
Zuzka - Cobra díky!!!
25. 5. 2010 10:33
Tak jsem neodolala a vyzkoušela tento recept. Vynikající!!! Dávám bod.
13. 5. 2010 13:00
Jiřička (neregistrovaný/á)
13. 5. 2010 13:00
Tak to mě taky zlákalo,to určitě vyzkouším,houby já ráda,půjdu na to asi hned dneska.
13. 5. 2010 12:41
Jani,
moc chválím, chutnalo celé rodině. Všem doporučuji k vyzkoušení. Neměla jsem čerstvé žampiony a tak jsem dala z plechovky, ale na chuti to určitě neubralo.
1***
moc chválím, chutnalo celé rodině. Všem doporučuji k vyzkoušení. Neměla jsem čerstvé žampiony a tak jsem dala z plechovky, ale na chuti to určitě neubralo.
1***
13. 5. 2010 11:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 21 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 1 minutou
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 2 minutami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 1 hodinou
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 1 hodinou
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 3 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 4 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 14 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 14 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak očistit žampiony? Jejich příprava nám zabere jen malou chvilku. Pokud si je koupíme, brzy budeme chystat jídlo na stůl
15 nejoblíbenějších receptů z našeho webu: Co vaříme nejraději k obědu
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Další recepty
Tématické fráze: co uvařit k obědu co vařit v neděli co v neděli k obědu co uvařit v neděli co vařit k obědu co uvařit v neděli k obědu recepty-sova@volny.cz vydavatelství sova co mám zítra vařit co mám vařit co uvarit na nedeli co varit co dobrého k obědu co k obědu bez masa co vařit k obedu recepty nevím co vařit co vařit k obědu z veproveho masa co vařit o vánocích co k obědu recepty-sova
Suroviny: krkovice vepřová, sádlo, olej, žampióny, cibule, šunka, rohlík, mléko, vejce, sýr tvrdý, petrželka zelená
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
189 názorů