Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se spotřebuje do poslední kapky.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby louhování

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby louhování)

22. 4. 2009 14:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Z uvedeného množství získáme 2-3 l sirupu.

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bezové květy jsou velmi léčivé. Sirup je lahodný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Klára Jelenová

4. 6. 2012 14:53

ilona:vařením se ale likviduji ty léčivé složky z toho sirupu.Proto se dělá za studena.

Klára Jelenová

4. 6. 2012 14:52

Dělám podobně.ale na jednu dávku použiji 55květů,kys.citornové stačí 75g a nejdřív nechám macerovat květy 24h a pak teprve po slití přidávám curku, kys. a štávu z citronů amíchám do rozpuštění. Máme letos zas 10 dávek, cca 35lt flašek, uchiváváme v lednici a vydrží do února, než se vypije poslední flaša.

ilona

4. 6. 2012 11:54

Dělám ho podobně jen to povařím vše po hromadě s cukrem citrony i bezem mnam :)):-*

Bibinka Bibinka

3. 6. 2012 11:29

RADKA : Raduško, děkuji, že jste se rozhodla pro ten můj a těší mě, že jste s ním spokojená a že chutná:-K;-)

RADKA

3. 6. 2012 11:11

já se mužu jen přidat ke kladnému hodnocení:-)dostla jsem recept napsany ale stejně se vzdy koukam a porovnavam na internetu komentaře a tak jsem se rozhodla pro vas recept..vsude se pise 70-80g kyseliny ale je lepe dat tech 100 a vice kvetu a hlavne i ten citron..je to pak lahodnějsí :-)a mam uz udelany sirup ze dvou davek:-)je supééééééééér!:yes:

Jana

1. 6. 2012 11:29

Pavel:Konzervuje kyselina benzeová,ale je to chemická záležitost,tak si to musí každý zvážit.Já ji nepoužívám,v kupovaných věcech jí je všude dost.:-//

Bibinka Bibinka

1. 6. 2012 11:17

Pavel:Pavle, nikdy jsem kyselinu do bezinkového sirupu nedávala, tudíž nemám s ní zkušenost. ¨Podle toho kolik těch lahví máte, dala bych si je do lednice, nebo do studené místnosti. Nikdy se mi sirup nezkazil, ale je fakt, že ho nedělám kvanta.

Pavel

1. 6. 2012 10:33

Prosím o radu udělal sem sirup z bezinek a nechci aby se mě skazil slišel sem něco o kyselině askorbové ale nevím nevím dávkování mám to v litrových flaškách.nezavařenej.poradte děkuji.

Bibinka Bibinka

31. 5. 2012 14:10

Tumela:Tumelo, dá se použít v horkých dnech jako osvěžující nápoj-to bych dala cukru trochu míň a nebo když je cukru kolik je psáno, naředíme vodou, jako se šťávy běžně pijí. Nakonec se může nechat v lednici jako léčivka a v období akutního onemocnění plic, nosohltanu ap.můžeme podávat 1 lžíci denně;-):yes: Stačí to tak:-?

Tumela

31. 5. 2012 12:57

Ahoj, moc mě láká zkusit tento Sirup ;-) Používáte ho jako sirup ve smyslu toho, že je to šťáva, kterou zředíte vodou a pijete a nebo jako sirup, který podáváte na lžičku v případě nějaké nemoci?? Asi blbá otázka, ale nějak mi to není jasné :-D

Koubkova Koubkova

29. 5. 2012 13:43

Taky dělám podobně,jen ten cukr přidám do přeceděného roztoku a nechám přejít varem, luhovat květ v cuk. roztoku a potom ho vyhodit , je mi líto toho cukru co zůstane na květech,neuskladnuju v lednici a vždy vydrží:-):yes:

Bibinka Bibinka

28. 5. 2012 12:39

Simona:tak fajn a mám radost, že ti to pomohlo a písni;-)

Simona

28. 5. 2012 12:38

Bibinka: Ano, ano stačí :-)). Moc děkuji !!!! Já vůbec netušila, že je bez, tak zdravý na průdušky ty jsou u nás každou zimu nastěhované ! :-))
Opravdu moc děkuji hned, jak to bude možné udělám si ho :-!
A pak dám vědět...;-)

Bibinka Bibinka

28. 5. 2012 12:00

Simona:Simčo, otázek není zrovna málo:-D, ale ráda odpovím;-)
1.květ se louhuje celý i s tím zeleným
2.sirup jako takový je lék, tak se může přidat do čaje, nebo do jiné tekutiny-samotný by byl moc silný, jedině při nemoci akutních průdušek, nebo kašle, podat 1 lžičku samotnou
3.stačí a obracet nemusíš, já ho dávám do chladna, nebo do lednice
4.jak dlouho vydrží ti neřeknu, neboť u nás se vždy spotřeboval. Dávám ho do skleniček od jogurtů a ty jsou v lednici, jednou mi tam jeden zůstal a vypil se až po roce a byl dobrý stále.
5.sušený je dobrý vylouhovat jako čaj-šťáva či med by ti z toho nešly:-!
Stačí ti to;-):-D:-?

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z bezinek sirup z květů bezinek bezový sirup bezová štáva recept sirup z bezinkových květů bezinková šťáva za studena recept na sirup z bezinek sirup z plodů černého bezu bezinkovy syrup sirup z plodů bezinek šťáva z bezinkových květů bezinková šťáva z plodů bezinková šťáva z květů bezinková šťáva recept bezový sirup recept sirup z koziček bezinkový květ černý bez plody recepty šťáva z bezinek černý bez sirup recept

Suroviny: květy černého bezu, cukr krupice, kyselina citronová, citron bio, voda

TopRecepty.cz

Bezinkový sirup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mj55